Virkasuhteen täyttäminen, nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, pohjoisen aikuissosiaalityö, sosiaaliohjaaja, SOTEPE-01-231-24

HEL 2024-005454
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 7

Sosiaaliohjaajan viran täyttäminen, nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, pohjoisen aikuissosiaalityö, työavain SOTEPE-01-231-24

Aikuissosiaalityön päällikkö

Päätös

Pohjoisen aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella sosionomi amk Nimco Sareyen sosiaaliohjaajan virkaan (vakanssinumero 037458, toimintayksikkö 395640, työpiste 100080) 1.5.2024 lukien 2858,64 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei aseteta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen. Rikosrekisteriote on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Sosiaaliohjaajan virka tuli avoimeksi 1.2.2024.

Avoin sosiaaliohjaajan virka (vakanssinumero 037458) on ollut julkisesti haettavana 14.3.-28.3.2024 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan sosiaaliohjaajan virkaan ottaa pohjoisen aikuissosiaalityön päällikkö.

Sosiaaliohjaajan tehtävänä on sosiaalihuoltolain mukaisesti 16–29-vuotiaiden asiakkaiden kohtaaminen, palvelutarpeen arviointi ja suunnitelmallinen sosiaaliohjaus niin, että asiakkaiden yksilölliset tarpeet tulevat huomioiduiksi. Sosiaaliohjaajan tehtäväkuvaan kuuluu myös yksilöhuollon päätöksentekoa sekä täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen päätöksiä.

Asiakastapaamiset voivat olla toimistossa, asiakkaan kotona, yhteistyökumppanin tiloissa. Asiakkaan kanssa yhdessä etsitään uusia näkökulmia ja ratkaisuja elämänalueiden muutosta vaativiin kohtiin, joita voivat olla muun muassa kriisit, päihteet, työttömyys, terveys, sosiaaliset suhteet, asuminen tai talous.

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 8 §:n mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto.

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin ja rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002). Lisäksi edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa ja 55 §:n mukaista tuberkuloosiselvitystä.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista osaamista, dokumentointitaitoja sekä osaamista täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen päätöksentekoon, hyviä vuorovaikutustaitoja, kehittämismyönteisyyttä, joustavuutta sekä valmiutta itsenäiseen työskentelyyn sekä kykyä pari- ja tiimityöhön ja soveltuvuutta tehtävään.

Tehtävän hoitamisessa eduksi luetaan kokemus aikuissosiaalityöstä ja erityisesti nuorten kanssa työskentelystä, Helsingin palvelujärjestelmän hyvä tuntemus sekä kokemus Apotti-asiakastietojärjestelmän käyttämisestä.

Määräajassa hakemuksen jätti 20 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asiakirjan liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on 16 hakijalla.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin kolme kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa: ********** Nimco Sareye.

Haastattelut suoritettiin 2.4.2024. Kaikissa kolmessa haastattelussa haastattelijoina toimivat vs. johtava sosiaalityöntekijä Noora Törnqvist ja johtava sosiaalityöntekijä Julia Wennonen.

********** on koulutukseltaan sosionomi AMK. Hän on saanut Valviralta oikeuden harjoittaa sosiaaliohjaajan ammattia laillistettuna ammattihenkilönä. Hän on työskennellyt 1.6.2022 alkaen Helsingin kaupungilla pohjoisen nuorten sosiaalityön sosiaaliohjaajana. Tätä ennen hän työskenteli Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen sosiaaliohjaajana leikkipuisto Sepässä 2.8.2021-31.5.2022. Lisäksi hän on työskennellyt Helsingin HNMKY nuoriso-ohjaajana 1.-30.7.2021 ja Seurella eri tehtävissä lastenhoitajana, ohjaajana ja koulunkäynnin avustajana ajalla 13.3.2020-2.8.2021 avustajana.

********** on koulutukseltaan sosionomi AMK. Hän on saanut Valviralta oikeuden harjoittaa sosiaaliohjaajan ammattia laillistettuna ammattihenkilönä. Hän on työskennellyt 1.2.2024 alkaen Helsingin kaupungilla pohjoisen nuorten sosiaalityön sosiaaliohjaajana. Tätä ennen hän on työskennellyt Helsingin kaupungin Idän aikuissosiaalityön sosiaaliohjaajana 1.4.2023‑29.2.2024, perhesosiaalityön sosiaaliohjaajana 4.4.2022‑31.3.2023 ja - leikkipuiston sosiaaliohjaajana 2.8.2021‑1.4.2022. Lisäksi hän on työskennellyt Seurella eri tehtävissä koulunkäynnin ohjaajana ja -avustajana sekä iltapäiväkerhon ohjaajana ajalla 22.2.2016-1.1.2020.

Nimco Sareye on koulutukseltaan sosionomi AMK. Hän on saanut Valviralta oikeuden harjoittaa sosiaaliohjaajan ammattia laillistettuna ammattihenkilönä. Hän on työskennellyt 27.5.2021 alkaen Helsingin kaupungilla pohjoisen nuorten sosiaalityön sosiaaliohjaajana. Tätä ennen hän työskenteli Monika Naiset liiton kriisi- ja väkivaltatyöntekijänä ajalla 1.9.2019-27.5.2021.

Kaikilla haastatelluilla hakijoilla oli vahvuutena viranhoidon edellyttämät hyvät vuorovaikutustaidot sekä kokemusta 16 – 29-vuotiaiden nuorten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta. Kaikki haastatellut hakijat toivat haastattelussa esiin olevansa työtehtävissä viranhoidon edellyttämällä tavalla joustavia, kehittämismyönteisiä ja omaavansa valmiudet itsenäiseen työskentelyyn sekä pari- ja tiimityöhön.

********** on osaamista ja kokemusta 16 – 29-vuotiaiden nuorten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta. Haastattelun perusteella hänen nuorten sosiaalityön osaamisensa antaa hänelle hyvät valmiudet työskennellä itsenäisesti aikuissosiaalityön sosiaaliohjaajana. Hänellä on haastattelun perusteella erinomaiset valmiudet pari- ja tiimityöskentelyyn. Haastattelussa nousi esiin hänen positiivinen asenteensa sekä valmius nuorten sosiaalityön kehittämiseen. Lisäksi haastattelussa nousi esiin hänen tuntemuksensa Helsingin palvelujärjestelmästä sekä osaamisensa Helsingin kaupungin sosiaalitoimen käyttämän Apotti – asiakastietojärjestelmän käyttöön. Haastattelun perusteella hänellä on hyvää kokemusta täydentävän ja ennaltaehkäisevän toimeentulotuen päätöksenteosta.

********** on osaamista ja kokemusta 16 – 29-vuotiaiden nuorten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta sekä aikuissosiaalityöstä. Haastattelun perusteella hänen nuorten sosiaalityön osaamisensa antaa hänelle valmiudet työskennellä itsenäisesti aikuissosiaalityön sosiaaliohjaajana. Hänellä on haastattelun perusteella erinomaiset valmiudet pari- ja tiimityöskentelyyn. Haastattelussa nousi esiin hänen positiivinen asenteensa sekä valmius nuorten sosiaalityön kehittämiseen. Lisäksi haastattelussa nousi esiin hänen tuntemuksensa Helsingin palvelujärjestelmästä sekä osaamisensa Helsingin kaupungin sosiaalitoimen käyttämän Apotti – asiakastietojärjestelmän käyttöön. Haastattelun perusteella hänellä on kokemusta täydentävän ja ennaltaehkäisevän toimeentulotuen päätöksenteosta.

Nimco Sareyella on vahvaa osaamista ja kokemusta 16 – 29- vuotiaiden nuorten kanssa tehtävästä sosiaaliohjauksesta pohjoisen nuorten sosiaalityössä. Haastattelun ja kokemuksen perusteella hänen vahva, erityisesti nuorten sosiaalityön osaamisensa antaa hänelle erinomaiset valmiudet työskennellä itsenäisesti tehtävässä. Hänellä on haastattelun perusteella erinomaiset valmiudet pari- ja tiimityöskentelyyn. Haastattelussa nousi esiin hänen erittäin positiivinen asenteensa sekä valmius nuorten sosiaalityön kehittämiseen. Lisäksi haastattelussa nousi esiin hänen erinomainen tuntemuksensa Helsingin palvelujärjestelmästä sekä osaamisensa Helsingin kaupungin sosiaalitoimen käyttämän Apotti – asiakastietojärjestelmän käyttöön. Haastattelun perusteella hänellä on erittäin hyvä kokemus täydentävän ja ennaltaehkäisevän toimeentulotuen päätöksenteosta sekä soveltuvuus tehtävään. Hänellä on haastatelluista pitkäaikaisin kokemus työskentelystä nuorten sosiaalityön sosiaaliohjaajana.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella Nimco Sareyella on parhaat edellytykset sosiaaliohjaajan viran tehtävien hoitamiseen pohjoisen nuorten sosiaalityössä.

Päätös tullut nähtäväksi 17.04.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Noora Törnqvist, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 09 310 58310

noora.tornqvist@hel.fi

Päättäjä

Anne Qvist
aikuissosiaalityön päällikkö

Liitteet (pdf)

1. Hakijalistaus

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.