Ala-Malmin puiston asukastilaisuus 24.4.2024 ja suunnitelmaluonnokset esillä 18.4.–5.5.2024

Julkaisu poistuu verkosta 10.4.2025 0:15.

Helsingin kaupunki laatii Malmi-talon eteläpuolella sijaitsevan Ala-Malmin puiston puistosuunnitelmaa. Suunnittelualueeseen kuuluvat lisäksi Teerenpelinpolku ja Ala-Malmin raitti.

Puistosuunnitelman luonnos esitellään asukkaille keskiviikkona 24.4.2024 klo 18–19 Malmitalolla, osoitteessa Ala-Malmin tori 1. Tilaisuudessa voi kommentoida suunnitelmia ja esittää toiveita.

Esittelydiat yleisötilasuuteen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Selostusluonnos(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Puistosuunnitelmaluonnos vaihtoehto 1(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Puistosuunnitelmaluonnos vaihtoehto 2(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Puistosuunnitelmaluonnos vaihtoehto 3(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Puistosuunnitelmaluonnokseen voi tutustua 18.4.–5.5.2024 Helsingin verkkosivulla osoitteessa https://paatokset.hel.fi/fi/kuulutukset-ja-ilmoitukset/katu-ja-puistosuunnitelmat. Toivomme palautetta luonnoksesta 5.5.2024 mennessä.

Suunnitelman tavoitteena on Ala-Malmin puiston viihtyisyyden, turvallisuuden ja toiminnallisuuden lisääminen. Tavoitteena on myös kehittää alueen monipuolista tapahtumakäyttöä. Ala-Malmin raitti ja Teerenpelinpolku kunnostetaan vastaamaan esteettömyyden erikoistasoa. Ala-Malmin puisto on kasvillisuudeltaan, rakenteiltaan ja tilalliselta jäsentelyltään ainutlaatuinen helsinkiläispuisto. Sen persoonalliset ominaispiirteet säilytetään ja sinne lisätään mm piknik-pöytiä, toiminnallisia varusteita kuten pingispöytiä, shakkilautoja sekä leikkiin ja musisointiin innostavia kalusteita ja mahdollistetaan esiintymislavan rakentaminen. Avaruutta ja näkyväisyyttä lisätään turvallisuuden tunteen parantamiseksi.

Tavoitteena on, että puistosuunnitelma hyväksyttäisiin syksyllä 2024 ja rakentaminen alkaisi lähivuosina.

Suunnitelman päätöksentekoa voi seurata: Kaupunkiympäristölautakunnan päätökset: https://paatokset.hel.fi/fi/paattajat/kaupunkiymparistolautakunta

Lisätiedot ja palautteet

Sari Knuuti, Helsingin kaupunki, puisto- ja viheraluesuunnittelu, puh. 09 310 23213, sari.knuuti@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).

Tiina Perällä, Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy, puh. 09 622 71727, tiina.perala@nakyma.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)