Nedre Malms park – invånarmöte 24.4.2024 och planutkasten framlagda för påseende 18.4–5.5.2024

Denna publikation är offentlig till 10.4.2025 0:15

Helsingfors stad utarbetar en parkplan för Nedre Malms park söder om Malms kulturhus. Till planeringsområdet hör dessutom Orrleksstigen och Nedre Malms stråk.

Utkastet till parkplan presenteras för invånarna onsdagen den 24 april 2024 kl. 18–19 på Malms kulturhus, på Nedre Malms torg 1. Under mötet kan man kommentera planen och framföra önskemål.

Esittelydiat yleisötilasuuteen(Länk leder till extern tjänst)

Selostusluonnos(Länk leder till extern tjänst)

Puistosuunnitelmaluonnos vaihtoehto 1(Länk leder till extern tjänst)

Puistosuunnitelmaluonnos vaihtoehto 2(Länk leder till extern tjänst)

Puistosuunnitelmaluonnos vaihtoehto 3(Länk leder till extern tjänst)

Man kan bekanta sig med utkastet till parkplan 18.4–5.5.2024 på Helsingfors webbplats på adressen https://paatokset.hel.fi/sv/kungorelser-och-annonser/gatu-och-parkplaner. Vi ber om respons på utkastet senast 5.5.2024.

Målet med planen är att öka trivseln, säkerheten och funktionalitet i Nedre Malms park. Målet är också att utveckla områdets mångsidiga användning för evenemang. Nedre Malms stråk och Orrleksstigen rustas upp så att de uppfyller specialnivån för tillgänglighet. Nedre Malms park är en unik park i Helsingfors när det gäller växtlighet, konstruktion och rumslig strukturering. Dess personliga särdrag kommer att bevaras och man lägger till bl.a. picknick-bord, funktionell utrustning såsom pingisbord, schackbräden samt inventarier som uppmuntrar till lek och musicerande, och byggandet av en scen möjliggörs. Rymligheten och sikten förbättras så att känslan av trygghet ökar.

Målet är att parkplanen godkänns på hösten 2024 och att byggandet inleds under de kommande åren.

Beslutsfattandet kring planen kan följas på: Stadsmiljönämndens beslut: https://paatokset.hel.fi/sv/beslutsfattare/stadsmiljonamnden

Mer information och respons

Sari Knuuti, Helsingfors stad, Planering av parker och grönområden, tfn 09 310 23213, sari.knuuti@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post).

Tiina Perällä, Landskapsarkitektbyrån Näkymä Oy, tfn 09 622 71727, tiina.perala@nakyma.com(Länk öppnar standardprogram för e-post)