Nimistötoimikunta

Toimikunnat ja neuvottelukunnat
Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunkiympäristön toimiala Nimistötoimikunta

Kaupunginhallituksen asettaman nimistötoimikunnan tehtävänä on tehdä esityksiä ja antaa lausuntoja asemakaavojen nimikysymyksistä ja muista nimistöasioista.

Maankäyttö- ja rakennuslaki edellyttää, että asemakaavassa määrätään kadun ja muun yleisen alueen nimi.  Helsingissä nimistötoimikunta vastaa asemakaavoihin tarvittavista nimiehdotuksista.

Nimistötoimikunnalla on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Toimikunnan jäsenistö koostuu neljästä kaupungin edustajasta ja viidestä kaupungin ulkopuolisesta asiantuntijajäsenestä.

Huom! Nimistötoimikunnan toiminnasta ei tehdä päätösasiakirjoja. Nimistötoimikunnassa on kaupungin ulkopuolisia jäseniä, jonka vuoksi kaikki jäsenet on listattu omalle sivulleen. Alempana tällä sivulla on listattu vain kaupungin edustajat toimikunnassa.

Tällä sivulla

Kokouskalenteri

Esityslista julkaistaan yleensä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Päätöksistä kerrotaan pian kokouksen jälkeen päätöstiedotteessa tämän sivun kohdassa uusimmat asiakirjat. Kokoukset eivät ole yleisölle avoimia.

Päivämäärä Kello Lisätietoja
13.03.2024 15:45
17.04.2024 15:45
15.05.2024 15:45
12.06.2024 15:45

Jäsenet: Nimistötoimikunta