Vuokraus, maa-alueen vuokraaminen, Pihlajamäki, Myllyhalli Oy

HEL 2019-006194
Asialla on uudempia käsittelyjä
10. / 161 §

Kunnan jäsenen oikaisuvaatimus liikuntajohtajan päätökseen 9.7.2019, § 32 vuokrata maa-alue Pihlajamäen alueelta Myllyhalli Oy:lle

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen koskien liikuntajohtajan päätöstä 9.7.2019, § 32 vuokrata maa-alue Pihlajamäen alueelta Myllyhalli Oy:lle.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Kunnan jäsen ********** on toimittanut kaupungin kirjaamoon oikaisuvaatimuksen liikuntajohtajan 9.7.2019, § 32 tekemästä päätöksestä vuokrata maa-alue Pihlajamäen kentän koillisosasta jalkapalloseura PK-35:n halliyhtiö Myllyhalli Oy:lle. Oikaisuvaatimus on tehty kuntalain (10.4.2015/410) 138 §:n mukaisessa määräajassa. Oikaisuvaatimuksessa esitetään vuokrauspäätöksen perumista tenniksen pelaajien liikuntamahdollisuuksien rajoittumisen vuoksi, sillä nykyisten kolmen tenniskentän sijaan alueelle jää vain yksi tenniskenttä. Oikaisuvaatimus kokonaisuudessaan on liitteenä.

Pihlajamäen jalkapallokenttä on PK-35:lle vuokrattu kenttä, jolle seura on rakentanut tekonurmikentän. Jalkapallokentän koillispuolella on alue, jossa on kolme huonokuntoista tenniskenttää ja yksi samoin huonokuntoinen koripallokenttä. Alueen kunnostamiseen ei ole varattu määrärahoja eikä tehty muita suunnitelmia kuin alustava tekninen tarveselvitys.

Alueen käyttö on ollut viime vuosina vähäistä. Koripallon harrastajat siirtyivät Lucina Hagmanin kujan toiselle puolelle, kun Pihlajamäen ala-asteen piha-alueelle rakennettiin uusi koripallokenttä viime vuonna. Lisäksi kujan päässä Savelanpuistossa on kaksi muuta koripallokenttää. Tenniksen harrastajat hyödyntävät Pukinmäen liikuntapuiston hyväkuntoisia tenniskenttiä. Tenniksen harrastusmahdollisuudet kohenevat myös sillä, että kaupunki on tänä syksynä uusimassa Ala-Malmin liikuntapuiston kolmen tenniskentän pinnoitteet.

Pukinmäen liikuntapuiston neljän tekonurmipintaisen tenniskentän alla on jäädytysputket, joten talvisin tennisalueella on tekojääkaukalo. Pukinmäen tennisalue on siis ympärivuotisessa käytössä, kun taas Pihlajamäen alue on ollut vain kesäkäytössä.

Myllyhalli Oy rakentaa alueelle nykyisten kolmen tenniskentän kohdalle noin 1 600 neliömetrin kokoisen tekonurmikentän, jolle se sijoittaa talvikausiksi ylipainehallin. Näin tämäkin alue saadaan ympärivuotiseen liikuntakäyttöön. Nykyisen koripallokentän kohdalle kaupunki rakentaa yhden tenniskentän, joten tenniksen harrastaminen on jatkossakin mahdollista Pihlajamäen kentällä.

Sen lisäksi, että Myllyhalli Oy:n hanke säästää kaupungin investointirahoja ja kasvattaa vuokratuottoja, lisää se kaupungin strategian mukaisesti ympärivuotisena liikuntapaikkana liikuntaa todennäköisesti monikymmenkertaisesti nykytilanteeseen verrattuna.

Päätös on liikuntapoliittisesti perusteltu, joten oikaisuvaatimus tulisi hylätä

Sulje

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala Liikuntapalvelukokonaisuus Liikuntajohtaja 09.07.2019 § 32

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 17.09.2019

VALITUSOSOITUS

Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Valitusoikeus

Päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt alkuperäistä päätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen.

Mikäli alkuperäinen päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa tähän päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Valitusaika

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusperusteet

Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että

  • päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
  • päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
  • päätös on muuten lainvastainen.
Valitusviranomainen

Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.

Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:    
helsinki.hao@oikeus.fi
Postiosoite:
Radanrakentajantie 5
 
00520 HELSINKI
Faksinumero:
029 56 42079
Käyntiosoite:
Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero:
029 56 42000

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan muutosta
  • miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
  • perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Valitukseen on liitettävä

  • päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
  • todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
  • asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu

Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 260 euron oikeudenkäyntimaksun. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Sulje

Esittelijä

hallintojohtaja
Kirsti Laine-Hendolin

Lisätietojen antaja

Petteri Huurre, liikuntapaikkapäällikkö, puhelin: 09 310 87791

petteri.huurre@hel.fi

Liitteet (pdf)

1. Oikaisuvaatimus 17.7.2019, saate
2. Oikaisuvaatimus 17.7.2019-001

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.