Kuntouttavan vankityön myyminen Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen Suomenlinnan vankilalle v. 2019

HEL 2019-007382
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 38
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Kuntouttavan vankityön myyminen Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen Suomenlinnan vankilalle v. 2019

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja

Päätös

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja päätti, että vuonna 2019 Etelä- Suomen rikosseuraamusalueen Suomenlinnan vankilalle myydään kuntouttava vankityötä 79 euroa/vankityöpäivä pitäen tavoitteena 1506 vankityöpäivää.

Päätöksen perustelut

Etelä-Suomen rikosseuraamusalueeseen kuuluvalla Suomenlinnan vankilalla ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus kuntouttavan vankityön järjestämisestä helsinkiläisille vapausrangaistukseen tuomituille vangeille. Sopimus on päivitetty 1.4.2014. Kuntouttava vankityö sisältää suunnitelmallista ja kokonaisvaltaista sosiaalityötä, jossa korostuu työhönsijoittuminen, päihdekuntoutus, asumispalvelut sekä velka-asioiden järjestely.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala osallistuu kuntouttavaan vankityöhön sijoitettujen vankien kuntouttavaan ja vapauteen valmentavaan toimintaan päätöstensä mukaisesti osana järjestämiään sosiaalipalveluja. Tarjolla olevien palvelujen lisäksi vapauteen valmentavaan toimintaan voi kuulua muiden tahojen, kuten työ- ja elinkeinotoimiston, kriminaalihuollon ja päihdejärjestöjen palveluja, joista sovitaan tapauskohtaisesti yhteistyökumppaneiden kesken.

Etelä-Suomen rikosseuraamusalue korvaa vankityökustannusten laskelmaan perustuen vankityön järjestämisen kustannukset Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalle. Etelä-Suomen rikosseuraamusalue ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala sopivat vuosittain uuden toimintavuoden tavoitteista vankien määrän ja enimmäiskustannusten osalta. Tältä pohjalta sovittava kiinteä vankityöpäivämaksu on lopullinen korvausperuste Helsingin kaupungin palvelujen tuottamisesta.

Kuntouttavan vankityön toiminta toteutui vuonna 2018 seuraavasti: vankiosallistujia oli yhteensä 15, josta 6 osallistui toimintaan myös valvotussa koevapaudessa ollessaan. Uusia osallistujia oli 8. Vankityöpäivien lukumäärä oli 1466 päivää, joista Etelä-Suomen rikosseuraamusalue maksoi Helsingin sosiaali- ja terveystoimialalle 74,89 euroa/vankityöpäivä. Vuoden 2018 tavoitteena oli 1506 vankityöpäivää.

Kuntouttavaa vankityötä voi palvelun luonteen vuoksi tuottaa vain toinen viranomainen, joten palvelun myynti ei tapahdu kilpailutilanteessa markkinoilla.

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtajan oikeus päättää sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelujen myynnistä silloin, kun kyse ei ole toimimisesta kilpailutilanteessa markkinoilla, perustuu sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökseen sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelujen myyntiä koskevan toimivallan siirtämisestä 22.10.2019 § 247.

Päätös tullut nähtäväksi 21.11.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Henna Niiranen, aikuissosiaalityön päällikkö, puhelin: 09 310 62843

henna.niiranen@hel.fi

Marjo Oikarinen, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 09 310 46879

marjo.oikarinen@hel.fi

Päättäjä

Maarit Sulavuori
perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja