Hankinta, Varasairaalan sairaanhoitajavuokraus, Sosiaali- ja terveystoimiala
Varasairaalan sairaanhoitajavuokrauksen hankinta
Päätös
Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti
A hyväksyä varasairaalan sairaanhoitajavuokrauksen kilpailutuksen keskeiset periaatteet ja ehdot sekä päättää oikeuttaa sosiaali- ja terveystoimialan tekemään tarvittaessa tarjouspyyntöasiakirjoihin välttämättömiä, vähäisiä muutoksia, sekä
B oikeuttaa sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtajan
- tekemään hankinnasta päätöksen
- päättämään optiokauden käyttöönotosta
- allekirjoittamaan hankintapäätöksen perusteella solmittavat sopimukset
- päättämään sopimusten irtisanomisista ja purkamisista.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Hankinnan kohde
Sosiaali- ja terveystoimiala on käynnistänyt COVID-19-pandemiavarasairaalan valmistelun Herttoniemen sairaalan tiloihin. Varasairaalaa valmistellaan hoitopaikaksi noin 300–400 koronavirusinfektiota sairastavalle potilaalle, jotka tulevat varasairaalaan jatkohoitoon HUSin ja Helsingin sairaaloista tai suoraan kotihoidosta ja koronaterveysasemilta.
Hankinnan kohteena on sairaanhoitajatyövoiman vuokraaminen COVID19-pandemiavarasairaalaan. Tarvittaessa sairaanhoitajatyövoimaa voidaan vuokrata myös Laakson sairaalaan vastaaviin tehtäviin eli koronaviruspotilaiden hoitamiseen. Arvioitu vuokrattavien sairaanhoitajien tarve varasairaalan toiminnan käynnistyttyä on 50 henkilötyövuotta ja toiminnan huippukautena enintään 150 henkilötyövuotta.
Varasairaalan hoitajamitoitus on normaali Helsingin sairaalan hoitajamitoituksen mukainen (0,8). Varasairaalan toiminnan edellyttämää sairaanhoitajaresurssia ei ole saatavissa normaalien, jo käytössä olevien rekrytointi- ja henkilöstön vuokrauskanavien kautta, minkä vuoksi varasairaalan valmistelu edellyttää sairaanhoitajavuokrauksen käynnistämistä.
Tilaaja ei varasairaalan toiminnan käynnistämiseen varatun sairaanhoitajaresurssin vuokrauksen jälkeen sitoudu mihinkään hankintamääriin, vaan palvelua tilataan tarpeen mukaan.
Tarjouskilpailu
Hankinnasta järjestetään tarjouskilpailu hankintalain (1397/2016) mukaisella avoimella menettelyllä.
Hankinnassa perustetaan puitejärjestely, johon valitaan vähintään kolme (3) ja enintään kuusi (6) kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset täyttävää palveluntuottajaa. Valitut palveluntuottajat asetetaan halvimman hinnan mukaiseen etusijajärjestykseen.
Tilaaja tekee tilaukset ensisijaisesti etusijajärjestyksen ensimmäiseltä palveluntuottajalta. Mikäli ensisijaisella palveluntuottajalla ei ole tarjota tarjouspyynnön vaatimukset täyttäviä sairaanhoitajia, tilaaja tekee tilauksen toissijaiselta palveluntuottajalta. Etusijajärjestyksestä voidaan poiketa kiiretilanteissa: jos toissijaisen palveluntuottajan vasteaika työntekijän toimitukseen on lyhempi kuin ensisijaisen palveluntuottajan, voidaan tilaus tehdä toissijaiselta palveluntuottajalta.
Puitejärjestelyn lisäksi tilaaja voi käyttää myös muita kanavia varasairaalan sairaanhoitajavuokrauksessa.
Tarjouspyyntöasiakirjoissa määritellään hankittava palvelu sekä palvelulle ja tarjoajalle asetetut vähimmäisvaatimukset. Vaatimusten tulee toteutua koko sopimuskauden ajan.
Esitys tarjouspyyntöasiakirjoiksi on liitteinä 1−3 (palvelukuvaus, tarjouspyyntö, sopimusluonnos). Hankintalain (1397/2016) 60 §:n ja 138 §:n mukaan hankintailmoitusta ei saa julkaista muualla ennen kuin se on julkaistu julkisten hankintojen internet-osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), joten tarjouspyyntöasiakirjoja ei julkaista internetissä.
Sopimus
Kilpailutuksen perusteella tehtävän sopimuksen perussopimuskausi on yksi (1) vuosi. Sopimusta on tilaajan niin päättäessä mahdollisuus jatkaa korkeintaan kuuden (6) kuukauden optiokaudella. Tilaaja ilmoittaa option käyttöönotosta viimeistään kolme (3) kuukautta ennen perussopimuskauden päättymistä.
Hankintavaltuuksista päättäminen
Sosiaali- ja terveyslautakunta on 4.2.2020 § 19 päättänyt sosiaali- ja terveystoimialan viranhaltijoiden hankintavaltuuksista siten, että sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtajan osalta vahvistettu hankintaraja on 500 000 euroa. Nyt tehtävällä päätöksellä lautakunta oikeuttaa sairaala, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtajan tekemään hankinnasta päätöksen, jonka laskennallinen arvo on enemmän kuin 500 000 euroa.
Hankinnasta solmittavien sopimusten allekirjoittaja
Helsingin kaupungin hallintosäännön 24 luvun 1 §:n 2 momentin mukaisesti lautakunnan päätösten perusteella tehtävät sopimukset allekirjoittaa esittelijä, ellei toimielin toisin päätä. Esittelijä pitää riittävänä, että sopimukset allekirjoittaa sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja. Mikäli ilmenee tarvetta sopimuksen päättämiseen (irtisanomiseen tai purkamiseen), päätös on tehtävä riittävän nopeasti. Siksi on tarkoituksenmukaista, että myös sopimuksen päättämistä koskeva päätösvalta on sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtajalla.
Päätös tullut nähtäväksi 25.11.2020
MUUTOKSENHAKUKIELTO
Pöytäkirjan 212, 213, 214 (A.), 216 (A), 218, 219, 220 (A.), 221 (A), 223, 224, 225, 226, 227, 228 ja 230 §:t.
Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.
Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Pöytäkirjan 214 (B.), 215, 216 (B), 217, 220 (B.) ja 221 (B) §:t.
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Iida Katila, hankinta-asiantuntija, puhelin: 050-3809958
Laura Pikkarainen, johtajalääkäri, puhelin: 0931042617