Virkasuhteen täyttäminen, kehitysvammapoliklinikka, erikoislääkärin virka, työavain SOTE-01-479-20

HEL 2020-011982
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 32
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Erikoislääkärin viran täyttäminen, työavain SOTE-01-479-20

Vammaistyön johtaja

Päätös

Vammaistyön johtaja päätti koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ottaa lastenneurologian erikoislääkäri ********** erikoislääkärin virkaan (vakanssinumero 039610, toimintayksikkö 395480, työpiste 100160) 4.1.2021 lukien 4838,72 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on kuusi kuukautta.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveystoimiala / perhe- ja sosiaalipalvelut / vammaistyö / kehitysvammapoliklinikka.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu ja virkaan otettu on esittänyt hyväksyttävän selvityksen tartuntatautilain 48 §:n mukaisesta rokotussuojastaan. Selvitykset on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Erikoislääkärin virka on avoin virka.

Erikoislääkärin virka on ollut julkisesti haettavana Helsingin kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa, Terveysportissa ja TE-palveluiden työpaikkasivustolla ajalla 1.-15.10.2020.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan erikoislääkärin virkaan ottaa vammaistyön johtaja.

Erikoislääkärin tehtävänä on vastata kehitysvammaisuuteen liittyvien sairauksien diagnostiikasta ja hoidosta sekä laatia tarvittavat lausunnot kuntoutusta ja muita kehitysvammaisten erityistarpeita varten.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun lääkärin pätevyys ja erikoislääkärin tutkinto tehtävään soveltuvalta erikoisalalta. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti yksi hakija.

Haastatteluun 13.10.2020 kutsuttiin koulutuksen ja työkokemuksen perusteella lastenneurologian erikoislääkäri ********** Haastattelun suorittivat ylilääkäri ********** ja vastaava psykologi **********

********** on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Göteborgin yliopistosta (Sahlgrenska Akademin) vuonna 2005 ja lastenneurologian laillistetuksi erikoislääkäriksi 2019 Helsingin yliopistosta.

**********

Koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on hyvät edellytykset erikoislääkärin viran tehtävien hoitamiseen kehitysvammapoliklinikalla.

Päätös tullut nähtäväksi 26.11.2020

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Laura Åberg, ylilääkäri, puhelin: 09 310 52547

laura.aberg@hel.fi

Päättäjä

Katja Raita
vammaistyön johtaja

Liitteet (pdf)

1. Hakijalista

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.