Konserniohjeen mukaisen kaupungin kannan antaminen yhtiölle Kiinteistö Oy Malminkatu 3

HEL 2024-006183
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 63

Konserniohjeen mukaisen kaupungin kannan antaminen Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3 -nimiselle yhtiölle toimitusjohtajan palkkaamiseen liittyen

Kansliapäällikkö

Päätös

Kansliapäällikkö päätti kaupungin kantana hyväksyä, että Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3:n sivutoimiseksi toimitusjohtajaksi valitaan Raino Antikainen enintään 1 125 euron kokonaiskuukausipalkalla.

Päätöksen perustelut

Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3

Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3 on kaupungin tytäryhteisö, josta kaupunki omistaa 84 %.

Yhtiön toimialana on osana Helsingin kaupunkikonsernia vuokrasopimuksen nojalla hallita Helsingin kaupungin 4. kaupunginosan (Kampin) korttelin n:o 179 tonttia nro 11 ja osaa siihen rajoittuvasta kadunalaisesta tilasta ja omistaa ja hallita mainitulle tontille ja osin katualueen alle sijoittuva rakennus.

Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa eikä se jaa omistajilleen osinkoa vaan mahdollinen voitto on käytettävä yhtiön oman toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen kaupunkikonsernin yhtiölle asettamat tavoitteet huomioon ottaen.

Toimitusjohtajan valinta

Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3 päätti kokouksessaan 24.4.2024 valita yhtiön sivutoimiseksi toimitusjohtajaksi Raino Antikaisen enintään 1 125,00 euron kokonaiskuukausipalkalla nykyisen toimitusjohtajan tehtäväkuvan muuttuessa kaupunkikonsernin muissa tytäryhtiöissä.

Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3:n maksamasta toimitusjohtajan kokonaiskuukausipalkasta huomioiden myös toimitusjohtajan muista konserniyhtiöistä saama palkka on käyty keskustelu kaupunginkanslian henkilöstöosaston kanssa, ja toimitusjohtajan kokonaiskuukausipalkka on henkilöstöosaston linjausten mukainen.

Toimitusjohtajasopimus vastaa olennaisilta osin kaupungin mallisopimusta.

Päätöksen täytäntöönpano edellyttää konserniohjeen mukaisen kaupungin kannan saamisen.

Konserniohje

Kaupunginvaltuuston 1.3.2023, § 58 hyväksymän konserniohjeen kohdan 14.3. mukaan tytäryhteisön on hankittava kaupungin kanta konserniohjeessa määriteltyihin merkittäviin toimenpiteisiin ennen niitä koskevaa päätöksentekoa. Yksi kaupungin kantaa edellyttävistä asioista on toimitusjohtajan palkkausta koskevat asiat.

Konserniohjeen mukaan kaupungin kannan antava taho ratkaistaan tapauskohtaisesti asian taloudellisen ja periaatteellisen merkityksen sekä muiden vastaavien seikkojen perusteella. Lähtökohtana on, että kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää kaupungin kannan kaupunkikonsernin kannalta taloudellisesti merkittävissä ja periaatteellisesti laajakantoisissa asioissa. Muissa asioissa kaupungin kannan päättää pormestari, asianomainen apulaispormestari, kansliapäällikkö taikka kaupunginkanslia.

Kaupungin kanta

Kiinteistö Oy Helsingin Malminkatu 3:n hallituksen velvollisuutena on huolellisesti toimien edistää yhtiön etua. Yhtiön hallitus on kokonaisharkinnan perusteella huolellisesti yhtiön edun näkökulmasta asiaa arvioiden ja vaihtoehtona isännöintipalvelun hankinnalle päätynyt valitsemaan toimitusjohtajaksi Raino Antikaisen erityisesti ottaen huomioon hänen laaja kiinteistönhoidollinen ja -hallinnollinen ammattitaitonsa.

Kaupungin kannalta on tarkoituksenmukaista hyväksyä Kiinteistö Oy Helsingin Malmikatu 3:n hallituksen ehdollisena päättämä toimitusjohtajavalinta.

Yhtiön toiminnan laatu ja laajuus huomioon ottaen yhtiön toimitusjohtajan valinnassa ei ole kyse kaupunkikonsernin kannalta taloudellisesti merkittävästä tai periaatteellisesti laajakantoisesta asiasta. Kaupungin kannan asiassa antaa konserniohjeen mukaisesti kansliapäällikkö.

Päätös tullut nähtäväksi 18.05.2024

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Sulje

Lisätietojen antaja

Miia Aho, konsernilakimies, puhelin: 09 310 36445

miia.aho@hel.fi

Päättäjä

Jukka-Pekka Ujula
kansliapäällikkö
Tuula Saxholm
rahoitusjohtaja