Virkasuhteen täyttäminen, nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, lännen aikuissosiaalityö, sosiaaliohjaaja, 2 virkaa, SOTEPE-01-265-24

HEL 2024-006772
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 14

Sosiaaliohjaajan viran täyttäminen, nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, lännen aikuissosiaalityö, työavain SOTEPE -01-265-24

Aikuissosiaalityön päällikkö

Päätös

Aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastatteluissa osoitetun soveltuvuuden perusteella sosionomi (AMK) ********** sosiaaliohjaajan virkaan (vakanssinumero 017160, toimintayksikkö 395620, työpiste 100124) 20.5.2024 lukien 2858,64 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on 6 kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Sosiaaliohjaajan virka (vakanssinumero 17160) tuli avoimeksi 1.3.2024.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan sosiaaliohjaajan virkaan ottaa aikuissosiaalityön päällikkö.

Sosiaaliohjaajan tehtävänä työllistymistä edistävässä sosiaaliohjauksessa on työskennellä omatyöntekijänä TYP- palveluun ohjatuille asiakkaille, joilla ei ole erityisen tuen tarvetta tai joille on nimettynä sosiaalityöntekijä alueellisessa sosiaalityössä. Omatyöntekijä kokoaa asiakkaalle verkoston siten, että asiakkaan tarvitsemat työllistymistä edistävän sosiaalityön ja muiden työhön kuntouttavien sosiaalipalveluiden, terveydenhuollon, työllisyyspalveluiden ja Kelan palvelut muodostavat asiakkaan tavoitetta tukevan kokonaisuuden. Verkostoon kootaan myös muut tahot asiakkaan tarpeen mukaisesti. Omatyöntekijä koordinoi verkostoa siten, että palveluista muodostuu asiakkaan omaa suunnitelmaa tukeva kokonaisuus, jonka tavoitteena on koulutus tai työllistyminen.

Omatyöntekijä vastaa myös tarvittavista yksilöhuollon päätöksistä, kuten sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan päätöksistä sekä täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen käsittelystä ja päätöksenteosta omille asiakkaille koulutukseen ja työllistymiseen liittyen. Lisäksi työhön kuuluu rakenteellinen sosiaalityö muuttuvissa toimintaympäristöissä ja asiakastyön verkostoissa.

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 8 §:n mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (esim. sosionomi AMK).

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi luimme eduksi kokemuksen monialaisesta työskentelystä, aikuisten parissa tehtävästä sosiaaliohjauksesta, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista ja Helsingin palvelujärjestelmästä, työllisyys- ja kuntoutuspalveluista sekä osaamisen koulutuspalveluista ja työttömyysturvasta.

Lisäksi luimme eduksi Helsingin asiakastietojärjestelmä Apotin osaamisen sekä innostuksen ja kiinnostuksen sosiaalisen median hyödyntämiseen osana rakenteellista työtä.

Sosiaaliohjaajan virka (vakanssinumero 017160) on ollut julkisesti haettavana 4.4.2024-18.4.2024 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Määräajassa hakemuksen jätti 18 hakijaa. Vaadittu kelpoisuus on 13 hakijalla.

Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin yhdeksän hakijaa: Ensimmäiseen ryhmähaastatteluun 22.4.2024 kutsuttiin ********** ********** ********** Toiseen ryhmähaastatteluun 22.4.2024 kutsuttiin **********

Ryhmähaastatteluiden jälkeen pidettiin yksilöhaastattelut 29.4.2024. Yksilöhaastatteluihin kutsuttiin ********** ********** **********

Ryhmä- ja yksilöhaastattelut suorittivat johtava sosiaalityöntekijä ********** sosiaaliohjaaja ********** johtava sosiaaliohjaaja ********** ja sosiaaliohjaaja **********

********** on Valviran laillistama sosionomi (AMK) (Diakonia ammattikorkeakoulu 2022). Hän on rekisteröitynyt Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin. **********

********** on Valviran laillistama sosionomi (AMK) ja valmistunut 2019. Hän on rekisteröitynyt Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin. **********

********** on Valviran laillistama sosionomi (AMK) (Metropolian ammattikorkeakoulu 2022). Hän on rekisteröitynyt Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin. . **********

********** on Valviran laillistama sosionomi (AMK) (Satakunnan ammattikorkeakoulu 2020). Hän on rekisteröitynyt Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin. **********

********** on sosionomi (AMK) (Laurean ammattikorkeakoulu 2024). Hän ei ole rekisteröitynyt Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin. **********

Kaikilla haastatelluilla oli haastattelun perusteella asiakastyön taidot ja tarvittavat dokumentointitaidot sekä kyky työskennellä itsenäisesti ja ryhmässä.

********** vahvuudet ovat moniammatillisessa työskentelyssä asiakkaan verkostoissa sekä palveluohjaus ja neuvonta työllistymiseen sekä kouluttautumiseen liittyvissä kysymyksissä.

********** vahvuudet ovat erityisen tuen tarpeessa olevien asiakkaiden toimintakyvyn kokonaisuuden hahmottamisessa sekä moniammatillisessa työyhteisössä toimimisessa asiakkaan toimintakyvyn tukena.

********** vahvuutena ovat moniammatillisessa työryhmässä työskentelyn työkokemus ja asiakkaalle palveluiden järjestäminen asiakkaan tarpeita vastaavasti palvelutarpeenarviointiin perustuen ja Kelan kuntoutuspalveluiden sekä etuuksien tunteminen. Hänellä on osaamista suunnitelmallisen työn tekemisestä ja asiakkaan verkostoissa toimimisesta. Hänellä on kokemusta myös neuroepätyypillisten asiakkaiden tukemisesta kohti työllistymistä sekä työvalmentajan työparina työskentelystä kyseisen asiakasryhmän ryhmätoiminnassa. Yhtenä vahvuutena hänellä on työn organisoinnin hallitseminen työn tekemisen tukena.

********** vahvuudet ovat työllistymistä edistävän palvelun sosiaaliohjaajan työkokemuksessa sekä aikuissosiaalityön työn osaamisessa. Hänellä on myös laajasti osaamista asiakkaan ohjaamisesta erinäisiin kuntoutuspalveluihin, valmennuksiin sekä työllistymiseen tähtääviin palveluihin. Kelan etuudet sekä sosiaalityön asiakkaiden talouden tukemiseen liittyvät palvelut ovat hänellä hallinnassa.

********** vahvuutena ovat asiakkaiden työllistymis- ja koulutuspolkujen suunnittelu ja mallintaminen, työvalmennuksen osaaminen, verkostoyhteistyön tuntemus, asiakkaiden palveluohjaus, työllistymisen esteiden selvittely, talouteen liittyvissä asioissa avustaminen ja selvittely sekä psykososiaalinen tuki.

Koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset sosiaaliohjaajan viran tehtävien hoitamiseen aikuisten työllistymistä edistävän sosiaalityön ja -ohjauksen tiimeissä.

Päätös tullut nähtäväksi 17.05.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Terhi Kangas, johtava sosiaaliohjaaja, puhelin: 09 310 58394

terhi.kangas@hel.fi

Päättäjä

Henna Niiranen
aikuissosiaalityön päällikkö

Liitteet (pdf)

1. Hakijalistaus

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.