Työllisyysmäärärahan myöntäminen nuorisoasiainkeskukselle Digitalents Helsinki -hankkeeseen
Työllisyysmäärärahan myöntäminen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle Digitalents Helsingille vuodelle 2020
Päätös
Vs. elinkeinojohtaja päätti myöntää kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle enintään 150 000 euroa vuodelle 2020 työllisyydenhoidon määrärahoista Digitalents Helsingille. Määrärahasta 100 000 euroa kohdennetaan kahden yrityskoordinaattorin palkkaamiseen ja enintään 50 000 euroa toimitilojen vuokrakustannuksiin. Määrärahalla turvataan vuosina 2017–2019 kehitetyn toiminnan vakinaistaminen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle.
Digitalents Helsingin kulut maksetaan kaupunginkanslian elinkeino-osaston työvoima- ja maahanmuuttoyksikön talousarviokohdalta 14001 sisäinen tilaus 1817100006 Hankkeet.
Päätöksen perustelut
Digitalents Helsinki on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan ja kasvatuksen ja koulutuksen toimialojen, kaupunginkanslian elinkeino-osaston ja yrityskumppaneiden yhteinen nuorten digitaalista osaamista, työelämätaitoja ja digitaalisia urapolkuja vahvistava hanke, joka on toiminut vuosina 2017–2019 Marian Start Up -yhteisössä.
Vuoden 2019 aikana Digitalents Helsinki -hankkeessa on työskennelty yli sadan joko työkokeilussa tai palkkatuessa olleen nuoren kanssa, joilla on työllistymiseen liittyviä haasteita. Hankkeessa on onnistuttu luomaan tiivis verkosto yrityksiin, oppilaitoksiin ja kaupungin muihin toimijoihin, mikä on edesauttanut nuorten jatkopolkujen syntymistä ja kiinnittymistä työhön ja koulutukseen. Ainoastaan 6 % osallistuneista on keskeyttänyt hankkeessa.
Kaupunginhallitus on myöntänyt Digitalents Helsinki -hankkeelle rahoituksen innovaatiorahastosta 7.12.2016 § 1103 vuosille 2017–2019. Hankkeelle on myönnetty myös työllisyysmäärärahoja elinkeinojohtajan päätöksillä 11.04.2017 § 46 sekä 3.12.2018 § 111.
Digitalents Helsinki -hankkeen aikana toimintaa on juurrutettu systemaattisesti, ja vuoden 2020 alusta se siirtyy osaksi kaupungin vakituista toimintaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle. Digitalents Helsinki tulee paikantumaan osaksi Nuorten työpajojen toimintaa, jossa se muodostaa oman moniammatillisen oppimisyhteisön Stadin ammatti- ja aikuisopiston Kampus 1:llä. Sijoittamalla Digitalents Helsinki kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle vahvistetaan koulutukseen sekä työelämään siirtymistä, mikä on toiminnan keskeisin tuloksellisuuden tavoite. Stadin ammatti- ja aikuisopistolla on hyvä yritysyhteistyöverkosto sekä taito tunnistaa ja tunnustaa myös ulkomailla hankittua osaamista. Heillä on vahva korkeakouluyhteistyöverkosto, jota on mahdollista hyödyntää Digitalents Helsingin oppijoiden osaamisen kehittämisessä sekä jatkopoluttamisessa. Stadin ammatti- ja aikuisopiston tarjonta on tarkoitettu yli 16-vuotiaille, ja ikärajattomuus mahdollistaa Digitalents Helsingin kohderyhmän laajentamisen.
Vakinaistamalla Digitalents Helsinki Stadin ammattiopistoon varmistetaan työttömien digitaalisten taitojen kehittäminen, työelämälähtöisten mallien jatkokehittäminen sekä osaamisen lisäämisen ja tunnistamisen linkittyminen muuttuvan työelämän tarpeita vastaavaksi. Vakinaistamisvaihetta tukemaan perustetaan poikkihallinnollinen koordinaatiotyöryhmä, jota johtaa elinkeino-osaston edustaja.
Työllisyydenhoidon määrärahoista palkattavilla yrityskoordinaattoreilla turvataan hankkeessa luotu vahva yritysyhteistyö niin uusien toimeksiantojen synnyttämiseksi kuin työllistymisen edistämiseksi. Yrityskoordinaattoreiden tehtävät vakinaistetaan vuonna 2021 muuttamalla vuoden 2020 aikana vapautuvista Stadin ammatti- ja aikuisopistoon sijoitetuista vakansseista yrityskoordinaattoreiden vakituiset vakanssit. Digitalents Helsinki -hanke on toiminut osana Marian Start Up -kampusta, mutta nykyiset toimitilat puretaan ja uudet perustetaan Viipurinkadulle Alppilaan alkuvuodesta 2020.
Digitalents Helsingin toiminnassa toteutetaan kaupunkistrategiaa tarjoten uudenlaisia, monipuolisesti kumppaniverkostojen kanssa luotuja työelämälähtöisiä tapoja opiskella ja työllistyä. Samalla vahvistetaan työnhakijoiden digiosaamista sekä osallisuutta yhteiskuntaan.
Detta beslut publicerades 11.12.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Minna Flyktman, asiantuntija, puhelin: 09 310 37966