Suomen taidetanssin tuki ry:n oikaisuvaatimus taiteen perusopetuksen kehittämisavustuksiin
Päätös
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti hylätä Suomen taidetanssin tuki ry:n oikaisuvaatimuksen kulttuuri- ja kirjastolautakunnan päätökseen: Taiteen perusopetuksen kehittämisavustukset vuodelle 2017 (kklk 18.04.2017 § 36).
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Suomen taidetanssin tuki ry oli hakenut kulttuuri- ja kirjastolautakunnalta 25 000 euron taiteen perusopetuksen kehittämisavustusta vuodelle 2017. Hakijalle ei myönnetty taiteen perusopetuksen kehittämisavustusta (kklk 18.04.2017 § 36). Taiteen perusopetuksen kehittämisavustuksia haki yhteensä 20 taiteen perusopetuksen oppilaitosta, joista 9 sai avustusta. Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan avustuspäätökseen kirjattiin, että hakemuksia tuli paljon suhteessa määrärahaan, eikä kaikille hakijoille voida myöntää avustusta määrärahan vähyyden johdosta. Tämän lisäksi avustuspäätöksen perusteluissa todetaan, että avustusta hakeneiden hankkeiden sisällöt eivät myöskään vastanneet täysimääräisesti taiteen perusopetuksen kehittämisavustuksilla haettavia tavoitteita.
Suomen taidetanssin tuki ry perustelee oikaisun hakemista sillä, että ”päätöksessään kulttuurilautakunta ei selvästi ole ottanut huomioon eri taidelajien välistä rahoituksellista tasa-arvoa.” Taiteen perusopetuksen kehittämisavustuksien tavoitteena ei ole taiteen perusopetuksen rahoituksellisen tasa-arvon vahvistaminen, eikä se ole arviointikriteerinä. Taiteen perusopetuksen kehittämisavustukset ovat harkinnanvaraisia. Taiteen perusopetuksen kehittämisavustusten tavoitteena on vahvistaa taiteen perusopetuksen alueellista saatavuutta, mahdollistaa uudenlaisten toimintamallien ja opetusmenetelmien kokeilua sekä toimijoiden välistä yhteistyötä. Avustuksella tavoitellaan 600–700 uuden oppilaan tavoittamista Taiteen perusopetuksen tila ja kehittämistarpeet Helsingissä -selvityksessä ilmenneille matalan osallistumisen alueille. Taiteen perusopetuksen kehittämisavustusten arviointikriteereitä on käytetty mm. toiminnallista laatua ja toteutusta, toiminnan vaikuttavuutta, saatavuutta ja saavutettavuutta.
Hakija ei ole oikaisuvaatimuksessaan tuonut esille sellaista uutta tietoa, jonka perusteella kulttuuri- ja kirjastolautakunnan kielteinen, lautakunnan päättämiin arviointiperusteisiin ja niiden pohjalta tehty perustuva päätös tulisi perua.
Kulttuuri- ja kirjastolautakunta 18.04.2017 § 36
Detta beslut publicerades 28.06.2017
VALITUSOSOITUS
Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.
Valitusoikeus
Päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt alkuperäistä päätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen.
Mikäli alkuperäinen päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa tähän päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Valitusaika
Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusperusteet
Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että
- päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
- päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
- päätös on muuten lainvastainen.
Valitusviranomainen
Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.
Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.hao@oikeus.fi |
Postiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
00520 HELSINKI | |
Faksinumero: | 029 56 42079 |
Käyntiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
Puhelinnumero: | 029 56 42000 |
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.
Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
- päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
- todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu
Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 250 euron oikeudenkäyntimaksun. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Föredragande
Mer information fås av
Petteri Räisänen, projektisuunnittelija, puhelin: 09 310 79564