Ammatillisen koulutuksen päällikön viran täyttäminen
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti ottaa ammatillisen koulutuksen päällikön virkaan (nro 035138) toistaiseksi Maria Korven sekä 1. varasijalle Marko Aaltosen ja 2. varasijalle Hanna Laurilan. Virantoimitus alkaa 1.10.2017. Ammatillisen koulutuksen päällikkö toimii Stadin ammattiopiston ja Stadin aikuisopiston rehtorina.
Päätös on ehdollinen, kunnes viranhaltijan virkaan ottaminen on vahvistettu henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella ja kunnes virkaan valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien. Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen aloittamisesta alkava kuuden (6) kuukauden koeaika.
Käsittely
(Ennen kokouksen alkamista päätösehdotuksessa mainitut hakijat esittäytyivät ja jäsenillä oli tilaisuus esittää heille kysymyksiä.)
Keskustelu.
Hyväksyttiin esittelijän ehdotus.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Ammatillisen koulutuksen päällikön virka on tullut avoimeksi 1.8.2017 lukien. Virka on julistettu haettavaksi Helsingin kaupungin ilmoituslehdiksi ottamissa sanomalehdissä 11.6.2017 ja Internet-sivuilla 9.6.2017.
Ammatillisen koulutuksen päällikkö toimii Stadin ammattiopiston ja Stadin aikuisopiston rehtorina. Stadin ammattiopisto ja Stadin aikuisopisto ovat monialaisia ammatillisia oppilaitoksia, joissa opiskelee yhteensä 17 000 nuorta ja aikuista. Oppilaitokset toimivat 17 toimipaikassa Helsingin kaupungin alueella ja niissä työskentelee lähes 1 000 koulutusalan osaajaa.
Viran kelpoisuusvaatimuksista säädetään opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) 2 §:ssä. Säännöksen mukaan rehtoriksi on kelpoinen henkilö, jolla on ylempi korkeakoulututkinto, asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuus, riittävä työkokemus opettajan tehtävissä sekä opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukainen opetushallinnon tutkinto, vähintään 25 opintopisteen tai vähintään 15 opintoviikon laajuiset yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot tai muulla tavalla hankittu riittävä opetushallinnon tuntemus.
Lisäksi edellytettiin ylempää korkeakoulututkintoa, johtamiskokemusta ja ammatillisen koulutuksen tuntemusta. Eduksi katsottiin hyvät muutos- ja verkostojohtamisen sekä viestinnän taidot. Hakijoilta toivottiin perehtyneisyyttä ammatillisen koulutuksen reformiin.
Kielitaitovaatimus on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Laajentuvassa kansainvälisessä yhteistyössä on eduksi myös sujuva englannin kielen taito.
Virkaan jätti 26.6.2017 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 39 hakijaa. Esityslistan liitteenä on hakijoiden ansioista aakkosjärjestyksessä laadittu yhteenvetolista. Hakijoiden hakemusasiakirjat ovat nähtävinä kokouksessa ja ennakkoon kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiloissa osoitteessa Töysänkatu2.
Haastatteluun kutsuttiin hakemusasiakirjojen perusteella seuraavat seitsemän hakijaa: ********** Hakijoita haastattelivat palvelukokonaisuuden johtaja Arja Kukkonen, apulaispormestari Pia Pakarinen ja henkilöstösuunnittelupäällikkö Kirsti Tanttu. ********** haastattelivat Kukkonen ja Tanttu.
Haastattelun jälkeen tehdyssä hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnissa muiden hakijoiden edelle nousivat alla mainitut neljä hakijaa. Heidät kutsuttiin henkilöarviointiin, jonka suoritti Psycon Oy.
********** on koulutukseltaan taiteen maisteri. Lisäksi hän on suorittanut opettajan pedagogiset opinnot, kuvataiteilijan ja artesaanin tutkinnot sekä opetushallinnon tutkinnon. Hakija on toiminut Stadin ammattiopiston toimialarehtorina vuodesta 2015 alkaen tehtävänään palvelun ja viestinnän toimialan johtaminen. Aikaisemmin hän on toiminut Keudan ammattiopiston apulaisrehtorina (Pekka Halosen akatemia –yksikön johtaminen) vuosina 2013-2015, Ammattiopisto Varian lisäopetuksen ja tukipalveluiden johtajana vuosina 2011-2013, Helsingin kaupungin opetusviraston nuoriso- ja aikuiskoulutuslinjalla koulutussuunnittelijana (2010-2011, 1 v.) sekä Keudan ammattiopistossa koulutuspäällikkönä (2008-2010). Lisäksi hakija on toiminut ammattikorkeakoulun opettajana noin yhdeksän vuotta. Hakija on osallistunut ammattiopistostrategiasta toimintaan - johdon koulutusohjelmaan ja hänellä on meneillään johtamisen erikoisammattitutkinnon opinnot.
********** on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Lisäksi hän on suorittanut estenomin tutkinnon, opettajan ammattipedagogiset opinnot sekä opetushallinnon tutkinnon. Hakija on toiminut Helsingin seudun kauppakamarin ennakointikamarin projektipäällikkönä vuodesta 2016 alkaen tehtävänään koulutuksen työelämävastaavuuden sekä yritysten ja oppilaitosten vuorovaikutuksen kehittäminen. Aikaisemmin hän on toiminut SKY-Opiston rehtorina ja säätiön asiamiehenä vuosina 2013-2016, Omniassa InnoOmnian innovaatiopäällikkönä ja varajohtajana vuosina 2009-2013 sekä Omnian aikuisopiston markkinointipäällikkönä (2008-2009). Lisäksi hän on työskennellyt Taitaja- ja SAKU -tapahtumien markkinointipäällikkönä (Omnia, Keuda, Luksia) vuosina 2006-2008. Hakijalla on aikaisempaa työkokemusta lehtorina (Omnia 4 v), AD-assistenttina (Innocento mediatalo, 2,5 v) sekä myynti- ja hoitoalatyöskentelystä kuusi vuotta. Hakija on osallistunut Kehittyvä rehtori –koulutukseen sekä HOPE tiimimestari-valmennukseen.
********** on koulutukseltaan kasvatustieteen kandidaatti (ylempi korkeakoulututkinto). Lisäksi hän on suorittanut opetushallinnon tutkinnon ja ammatillisen opettajan opinnot. Hakija on hoitanut ammatillisen koulutuksen päällikön avointa virkaa ja Stadin ammattiopiston rehtorin tehtäviä 1.8.2017 alkaen. Stadin ammattiopiston toimialarehtorina hän on toiminut vuodesta 2013 alkaen tehtävänään tekniikan ja logistiikan toimialan johtaminen. Aikaisemmin hän on toiminut Helsingin Diakoniaopistossa apulaisrehtorina ja kehitysjohtajana (2001-2013) tehtävänään mm. erityisopetuksen ja erityispalvelujen palvelualueen perustaminen ja johtaminen (nivelvaiheen koulutukset, etsivä nuorisotyö) sekä opiston kehittämistoiminta, Helsingin Diakonissalaitoksella kehitysjohtajana (1997-2001), Diakonia-ammattikorkeakoulussa koulutuspäällikkönä (1996-1997, 9 kk) ja Helsingin Diakoniaopistossa opettajana ja suunnittelijana (1995-1996). Lisäksi hakijalla on kokemusta opettajana Helsingin yliopiston Lahden tutkimus- ja koulutuskeskuksessa (4v,5 kk) ja tutkimusassistenttina sosiaalihallituksessa (4 v). Hakija on osallistunut PK-JOKO – koulutukseen, psykodraamamenetelmien täydennyskoulutukseen sekä organisaatiokonsulttien koulutusohjelmaan.
********** on koulutukseltaan tradenomi (ylempi AMK). Lisäksi hän on suorittanut insinöörin (AMK) sekä insinöörin tutkinnon, oppilaitoksen hallinto ja johtaminen –opinnot, ammatillisen opettajakoulutuksen sekä kasvatustieteen cl-opinnot. Hakija on toiminut Ammattienedistämislaitossäätiössä AEL:n oppilaitosjohtajana vuodesta 2005 alkaen tehtävänään koulutuspalvelujen johtaminen. Aikaisemmin hän on työskennellyt Rastor Oy:ssä mm. koulutustoiminnan rehtorina (2000-2005), Helsingin tekniikan alan oppilaitoksen lehtorina (2,5kk v.2000), AEL:n projektipäällikkönä (1997-2000) sekä Fatman Oy:n konsulttina (1995-1996).
Henkilöarvioinnin jälkeen tehdyssä kokonaisarvioinnissa ********** edelle. Heidät on pyydetty lautakunnan kokoukseen 29.8.2017, jolloin jäsenillä on mahdollisuus esittää hakijoille kysymyksiä.
Kaikilla kolmella loppuvertailuun jääneellä hakijalla on hyvät edellytykset ammatillisen koulutuksen päällikön virkaan sekä Stadin ammattiopiston ja Stadin aikuisopiston johtamiseen. Heillä on johtamiskokemusta ja vahva ammatillisen koulutuksen tuntemus. Kaikilla on myös eduksi katsottavat hyvät muutos- ja verkostojohtamisen taidot sekä perehtyneisyys ammatillisen koulutuksen reformiin.
Ammatillisen koulutuksen reformi uudistaa koulutusta perusteellisesti. Koska muutoksella on merkittäviä vaikutuksia myös Stadin ammattiopiston ja Stadin aikuisopiston toimintaan lähivuosina, on valintaprosessissa kiinnitetty erityistä huomiota muutosjohtamisen ja viestinnän taitoihin sekä kykyyn innostaa henkilöstöä muutoksessa. Näitä ominaisuuksia on arvioitu hakemusten lisäksi haastattelussa ja henkilöarvioinnissa.
Esittelijä katsoo, että hakijoiden kokonaisarvioinnin perusteella ********** on hakijoista parhaimmat edellytykset ammatillisen koulutuksen päällikön viran ja Stadin ammattiopiston ja Stadin aikuisopiston rehtorin tehtävän menestykselliseen hoitamiseen. Hänen valintaansa virkaan puoltaa laaja-alainen ja monipuolinen ammatillisen koulutuksen tuntemus, ammatillisen oppilaitoksen rehtorikokemus sekä kehittämissuuntautunut ja ratkaisukeskeinen johtamisote. Hänen etunaan on myös erinomainen kyky innostaa ja osallistaa henkilöstöä muutoksen läpivientiin sekä vahva ennakointiosaaminen ja elinkeinoelämän tuntemus.
Edellä sanotun perusteella esittelijä esittää, että ammatillisen koulutuksen päällikön virkaan valitaan Maria Korpi ja hänen kieltäytymisensä varalle 1. sijaille Marko Aaltonen ja toiselle sijalle Hanna Laurila. Ammatillisen koulutuksen päällikkö toimii Stadin ammattiopiston ja Stadin aikuisopiston rehtorina.
Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.
Detta beslut publicerades 07.09.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Föredragande
Mer information fås av
Kirsti Tanttu, henkilöstösuunnittelupäällikkö, puhelin: 09 310 86281