Avustuksen myöntäminen, harrastus/liikkuminen -avustukset kaudelle 1.11.2019 - 31.10.2020, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

HEL 2018-001341
Ärendet har nyare handläggningar
Ärende 3. / 205 §

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan harrastus/liikkuminen -avustusten myöntäminen

Kultur- och fritidsnämnden

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti myöntää harrastus/liikkuminen -avustuksia seuraavasti:

Hakija
Hanke
Haettu, euroa
Avustus, euroa
Barreto ry
Lähiökoutsi
120 000
100 000
HELride Collective ry
Skeittikontti
52 000
40 000
Föreningen för Drama och teater, DOT r.f.
Kulturpaletten
85 000
0
Helsingin 4H-yhdistys ry
4H-Hubit digikerho
98 000
0
Helsingin Jalkapalloklubi Ry
Klubipallo
180 000*
49 000
Intomieliset ry
Break the Fight!
125 000
120 000
Kuntoutussäätiö
Liike jatkuu - Tieto tukee (LIITO)
146 990
140 000
Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ry
Luontosovellus kännykkään
586 000*
0
Oranssi ry
FunNet - harrastusverkosto
70 000
40 000
Pro Lapinlahti Mielenterveysseura ry
Lapinlahden Löytäjät
180 000
59 000
Pukinmäen taidetalo-yhdistys ry
Good Move
100 000
0
Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
SATAKOLKYT- 130 km puhdasta liikkumisen iloa
188 000
80 000
Sirkus Magenta ry
Kimallus - Tukea ja säihkettä nuorten elämään sirkuksen musiikin ja tapahtumatuotannon harrastamisesta
108 121
0
Vesaisten Helsingin Piiri Ry
Let`s Play CATCH : after school recreation for children
148 380
0
Wikimedia Suomi ry
Helsinki Rephotography
52 000
52 000
Voimauttavan taiteen äärellä ry
Starttimylly
150 000
150 000
Yhteensä
 
 
830 000

* hakusumma on tarkoitettu kolmelle vuodelle

Barreto ry; Lähiökoutsi: Hanke vahvistaa nuorten mahdollisuuksia tuottaa liikuntaa toisille lapsille ja nuorille ja samalla parantaa tekijöiden omia työelämätaitoja. Hanke käynnistetään Koillis- ja Pohjois-Helsingin alueella. Tässä laajuudessa ensi kertaa toteutettava hanke järjestetään uusin kumppanuuksin. Realistinen hanke tavoittaa ja luo harrastuksia laajasti alueiden lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille.

Concrete Jam ry / HELride Collective ry; Skeittikontti: Hankkeen taustalla on myös muissa pohjoismaissa toteutettu malli, jossa korostuu nuorten omaehtoinen toiminta. Hanke toteutetaan uusin kumppanuuksin niin Eläintarhan skeittipuistossa kuin Kontulan skeittihallissa. Kaupunkitila otetaan nuorten haltuun matalan kynnyksen toimilla. Kulttuuria, liikuntaa ja nuorisotyötä yhdistävä hanke, jollainen jää helposti tukirakenteiden väliin.

Föreningen för Drama och teater, DOT r.f.; Kulturpaletten: Hanke ei täytä riittävästi vaadittuja kriteerejä. Hakijan perustoiminnan kaltainen hanke, jonka kohderyhmän erityistarpeita ei ole riittävästi osoitettu. Siirretään käsiteltäväksi kulttuuripalvelujen avustuksista.

Helsingin 4H-yhdistys ry; 4H-Hubit digikerho: Hanke ei täytä riittävästi vaadittuja kriteerejä. Kohderyhmä on verrattain suppea, eikä ole ensisijaisesti tuen tarpeessa. Toimialan ICT asiantuntijoiden arvion mukaan hanke ei ole realistinen. Mitä kerhotoiminta verkossa tarkoittaa jää käytännössä epäselväksi. Hakija voi hakea hankkeelleen rahoitusta AVI:n digitaalisen nuorisotyön rahoitushausta.

Helsingin Jalkapalloklubi Ry; Klubipallo: Realistinen, matalan kynnyksen hanke, joka toteutetaan useissa Stadin Ammattiopiston toimipaikossa. Ammatillisen koulutuksen piirissä olevien nuorten liikkuminen on muita vähäisempää ja jää myös usein perinteisten liikuntapalveluiden ja mahdollisuuksien ulkopuolelle. Hanke pitää mukana olevat nuoret myös hyvällä tavalla kiinni opinnoissaan. Uuden toimintamallin kautta tavoitetaan laajasti ja luontevasti myös monikulttuuriset nuoret. Opiskelussa kiinnipitävä toiminta käynnistyy pikaisesti ja on helppo vakiinnuttaa.

Intomieliset ry; Break the Fight!: Kansallisesti testattu, uusien kumppanuuksin kanssa toteutettava 5–7 luokkalaisille kohdentuva vauhdikas, samalla turvallisuutta lisäävä hanke tavoittaa laajasti nuoria Vuosaaren alueella ja laajemmin. Realistinen hanke, jonka vakiinnuttaminen ja mahdollinen laajennus on helppoa.

Kuntoutussäätiö, Hgin Autismi- ja Aspergeryhdistys ja Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO); Liike jatkuu - Tieto tukee (LIITO): Erinomaisesti rakennettu yhteishanke, jossa uusin kumppanuuksin ja verkostoin kehitetty uusi toimintamalli mahdollistaa erityisryhmien (ADHD, autismin kirjo, oppimisvaikeudet) liikkumista ja harrastuksiin pääsyä sekä niiden parissa pysymistä. Hanke on helppo laajentaa ja vakiinnuttaa.

Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ry; Luontosovellus kännykkään: Hanke ei täytä riittävästi vaadittuja kriteerejä. Toimijalla ei ole käytännössä hankkeen mittakaavaa perustelevaa digitaalisen kehittämisen kokemusta. Myös hankkeen vaikutusten näkeminen menee liian kauas tuleviin vuosiin. Pelillisyys ja ehdotettu kustannusarvio eivät hakemuksen perusteella vaikuta realistisilta. Myös tavoiteltava kohderyhmä ja sen perustelu jää avoimeksi.

Oranssi ry; FunNet - harrastusverkosto: Uusien kumppanien kanssa toteutettava realistinen hanke edistää vaikeasti tavoitettavan kohderyhmän liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia tarjoten turvallisen toimintaympäristön mukana oleville. Hankkeessa korostuu nuorten osallisuus. Hanke on myös helppo vakiinnuttaa.

Pro Lapinlahti Mielenterveysseura ry; Lapinlahden Löytäjät: Laajan kohderyhmän kanssa yhdessä toteutettava kaupunkikulttuurihanke, jossa kaikenikäisille vähän tai ei ollenkaan liikkuville ja harrastuksia vaille oleville luodaan liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia. Avustus kohdennetaan luontokeskustoimintaan. Monipuolista ja vaikuttavaa toimintaa liikkumisen ja harrastamisen edistämistyössä Helsingin keskusta-alueella.

Pukinmäen taidetalo-yhdistys ry; Good Move: Hanke ei täytä riittävästi vaadittuja kriteerejä. Perinteinen, ei uutta esiintuova kaupunginosahanke, jonka tarpeellisuutta ja odotettua vaikuttavuutta valitulle kohderyhmälle ei ole kuvattu riittävän selkeällä tavalla. Hakija voi hakea tukea pienimuotoisempiin projekteihinsa toimialan muista avustuksia.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry; SATAKOLKYT- 130 km puhdasta liikkumisen iloa: Laaja, uusien järjestökumppaneiden sekä kaupungin kanssa toteutettava realistinen, helppo sekä hauska hanke, johon on yksinkertaista hypätä yksin tai porukan kanssa mukaan ottamaan vastuuta lähiympäristöstään ja Itämeren rannoista. Kohderyhmät laajenevat vuosi vuodelta. Konkreettiset tavoitteet. Hanke on helppo vakiinnuttaa.

Sircus Magenta ry ja Rock Sirkus ry; Kimallus - Tukea ja säihkettä nuorten elämään sirkuksen musiikin ja tapahtumatuotannon harrastamisesta: Hanke ei täytä riittävästi vaadittuja kriteerejä. Yhteishanke, joka on kuitenkin hakijoidensa perustoiminnan kaltaista toimintaa, jossa uudet kumppanuudet eivät riittävällä tavalla toteudu. Lisäksi hanke nojautuu hyvin merkittävällä panoksella kaupungin nuorisopalveluihin ja toimintakeskus Happeen.

Vesaisten Helsingin Piiri Ry ja Agencia Latina-yhdistys ry; Let`s Play CATCH : after school recreaton for children: Hanke ei täytä riittävästi vaadittuja kriteerejä. Verraten rajattu kohderyhmä sekä Viikki-Latokartanon toiminta-alue ei ole ensisijaisen tuen tarpeessa. Uudet kumppanuudet eivät toteudu, hakijoiden perustoiminnan kaltaista toimintaa, jota voidaan osin tukea toimialan muiden avustusten kautta.

Wikimedia Suomi ry; Helsinki Rephotography: Hyvin toteuttamiskelpoinen, realistinen, kansainvälisesti testattu joukkoistava hanke, jonka keskiössä aikuiset helsinkiläiset, joiden liikkumistarpeeseen on kiinnitetty huomiota myös Helsingin liikkumisohjelmassa. Hanke innostaa ja lisää arkiliikkumisen mahdollisuuksia samalla kaupunkikulttuuriin tutustuttaen. Älypuhelimeen ladattava sovellus on myös toimialan ICT-asiantuntijoiden näkemyksen mukaan toteuttamiskelpoinen ja realistinen.

Voimauttavan taiteen äärellä ry; Starttimylly: Rohkea, kokeileva ja kannustava uudenlainen liikuntaa ja kulttuuria yhdistävä toimintamalli, joka tavoittaa räätälöidysti laajan kohderyhmän Itä-Helsingin alueella. Hanke edustaa laajaa järjestökumppanuutta, jossa myös kaupunki on mukana.

Avustukset myönnetään vuoden 2018 määrärahoista käytettäväksi ajalle 1.11.2018–31.10.2019. Avustuksen käytöstä raportoidaan vuoden 2019 avustushaun yhteydessä elokuun 16. päivään mennessä erikseen lähetettävän raportointimallin pohjalta. Myönnettävä avustus on kirjanpidossa eriteltävä omaksi hankkeekseen. Vuoden 2020 avustukset kohdennetaan nyt jatkoon päässeille. Näistä avustuksista pyritään päättämään viimeistään syyskuussa 2019. Hankkeille järjestetään yhteinen seuranta- ja kehittämistilaisuus 6.5.2019.

Käsittely

Asian aikana kuultavana olivat kumppanuuspäällikkö Veikko Kunnas, yksikön päällikkö Taina Korell ja kumppanuuspäällikkö Markku Toivonen.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Stäng

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan harrastus/liikkuminen -avustushaun toinen hakuvaihe päättyi 16.9.2018 ja määräaikaan mennessä saapui 16 hakemusta.

Valmisteluvaiheessa hakemukset liitteineen arvioitiin seuraavien kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessaan 13.2.2018, § 29 määrittelemien kriteerien kautta: uudenlaiset toimintatavat, yhteistyömuodot ja kumppanuudet, kaikenikäisten liikkumisen ja arkiliikunnan lisääminen erityisesti niissä ryhmissä, jotka hyötyvät terveytensä kannalta eniten sekä lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoiminnan lisääminen erityisesti harrastusta vailla olevien kohdalla. Lisäksi tarkasteltiin myös hankkeiden realistisuutta ja toteuttamiskelpoisuutta sekä sitä, onko hanke yhdistyksen perustoimintaa. Arvioinnissa kiinnitettiin myös huomiota siihen, sovelletaanko hankkeella muissa suomalaisissa ja/tai kansainvälisissä kaupungeissa hyviksi todettuja malleja.

Hankkeet, joille avustusta esitetään myönnettäväksi, täyttivät useimmat tai kaikki avustuksen myöntämiseen liittyvät kriteerit. Hylättäväksi esitetään hakemuksia, jotka täyttivät annetuista kriteereistä vain osan. Hankeideat, joille avustusta ei voitu esittää, sisälsivät kuitenkin useita hyviä toimintatapoja ja -malleja ja onkin toivottavaa, että hakijat jatkossa hakevat niihin avustusta joko toimialan ja/tai kaupungin muista avustusmuodoista tai valtakunnallista avustusmuodoista.

Stäng

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 16.10.2018 § 194

02.10.2018 Ehdotuksen mukaan

13.02.2018 Esittelijän muutetun ehdotuksen mukaan

04.10.2018 Ehdotuksen mukaan

04.10.2018 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

04.10.2018 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja 26.06.2018 § 31

Stäng

Detta beslut publicerades 07.11.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Föredragande

kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja
Tommi Laitio

Mer information fås av

Veikko Kunnas, kumppanuuspäällikkö, puhelin: 09 310 37002

veikko.kunnas@hel.fi

Taina Korell, yksikön päällikkö, puhelin: 09 310 38038

taina.korell@hel.fi

Markku Toivonen, kumppanuuspäällikkö, puhelin: 09 310 89053

markku.toivonen@hel.fi