Noora-työryhmän oikaisuvaatimus kulttuuripalveluiden kumppanuuspäällikön päätökseen 6.4.2018, § 4

De ärenden som har publicerats före 2019 får beslutets rubrik.
HEL 2018-003418
Ärendet har nyare handläggningar
Ärende 7. / 119 §

Noora-työryhmän oikaisuvaatimus kulttuuripalveluiden kumppanuuspäällikön päätökseen 6.4.2018, § 4

Kultur- och fritidsnämnden

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti hylätä Noora-työryhmän oikaisuvaatimuksen kulttuuripalveluiden kumppanuudet ja avustukset -yksikön kumppanuuspäällikön tekemään päätökseen 6.4.2018, § 4 Taide- ja kulttuuriavustukset 2018, kumppanuuspäällikön 3. jako.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Stäng

Noora-työryhmän jäsen hakee 27.4.2018 saapuneella oikaisuvaatimuksella oikaisua yleisten kulttuuripalveluiden kumppanuudet ja avustukset -yksikön kumppanuuspäällikön 6.4.2018 tekemää päätöstä 4 §: Taide- ja kulttuuriavustukset 2018, kumppanuuspäällikön 3. jako.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaiselle on lähetetty 9.4.2018 pöytäkirjanote kirjeitse oikaisuvaatimusohjeineen. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluessa lähettämisestä. Oikaisuvaatimus on tehty määräajassa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle. Oikaisuvaatimus kokonaisuudessaan on liitteenä.

Päätöksessä Noora-työryhmälle ei myönnetty avustusta Nukkekoti produktion toteuttamiseen. Perusteluna kielteiselle päätökselle oli se, että ”produktio toteutetaan yhteistyössä Teatteri Jurkan kanssa ja on hakemuksen mukaan osa Teatteri Jurkan monipuolista ohjelmistoa”. Teatteri Jurkka kuuluu kaupungin toiminta-avustusten piiriin ja on lisäksi valtion teatterilain piiriin kuuluvien ammattiteatterireiden tuen piirissä”.

Hakija kertoo oikaisuvaatimuksessa seuraavaa: ”Kävimme puhelimitse Kulkesta ennen hakemuksemme tekoa, onko se että teemme apurahoitteista esitystä vos-teatterin osatuottamana este avustuksen saamiselle. Kulkesta kerrottiin, että voimme saada avustusta siinä tapauksessa, ettei Teatteri Jurkka ole saanut avustusta Nora-esityksen toteuttamiseksi”.

Avustusasioihin liittyvissä asioissa asiakkaita palvellaan puhelimitse parhaan mukaan ja pyritään mahdollisimman hyvään, selkeään ja yksiselitteiseen asiakaspalveluun, joskus monimutkaisissakin asioissa. Avustusten päätösehdotukset ja päätökset tehdään kuitenkin vasta kaupungin sähköisen avustusjärjestelmän kautta tulleiden hakemusten ja niiden liitteiden perusteella.

Taide- ja kulttuuriavustukset ovat harkinnanvaraisia.

Noora-työryhmän tapauksessa avustuksen myöntämiselle ei edelleenkään ole perusteita, koska jo aiemman päätöksen mukaan esitys on osa Teatteri Jurkan ohjelmistoa ja Teatteri Jurkka kuuluu kaupungin toiminta-avustusten piiriin ja on lisäksi valtion teatterilain piiriin kuuluvien ammattiteatterireiden tuen piirissä. Lisäksi on huomattava, että hankkeen kokonaisbudjetista (35 000 euroa) tulot koostuvat kokonaisuudessaan Teatteri Jurkan osuudesta ja haetuista avustuksista. Omarahoitusosuutta produktiolla ei ole lainkaan. Teatteri Jurkan osuus budjetista on erittäin merkittävä, 20 000 euroa (56 %). Lisäksi Teatteri Jurkka kirjoittaa toimintasuunnitelmassaan vuodelle 2018, että sen ohjelmisto rakentuu yhteistuotantona erilaisten työryhmien sekä muiden teatteri- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa, joten produktiota voidaan pitää osana teatterin ohjelmistoa, jota kaupunki on jo aiemmin tukenut toiminta-avustuksen muodolla.

Stäng

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala Kulttuuripalvelukokonaisuus Yleiset kulttuuripalvelut Kumppanuudet ja avustukset -yksikkö Kumppanuuspäällikkö 06.04.2018 § 4

Stäng

Detta beslut publicerades 14.06.2018

VALITUSOSOITUS

Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Valitusoikeus

Päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt alkuperäistä päätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen.

Mikäli alkuperäinen päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa tähän päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Valitusaika

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusperusteet

Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että

  • päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
  • päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
  • päätös on muuten lainvastainen.
Valitusviranomainen

Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.

Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:    
helsinki.hao@oikeus.fi
Postiosoite:
Radanrakentajantie 5
 
00520 HELSINKI
Faksinumero:
029 56 42079
Käyntiosoite:
Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero:
029 56 42000
Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan muutosta
  • miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
  • perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Valitukseen on liitettävä

  • päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
  • todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
  • asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu

Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 250 euron oikeudenkäyntimaksun. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Stäng

Föredragande

kulttuurijohtaja
Tuula Haavisto

Mer information fås av

Ari Tolvanen, suunnittelija, puhelin: 09 310 37008

ari.tolvanen@hel.fi

Bilagor

1. Oikaisuvaatimus 27.4.2018, saate
2. Oikaisuvaatimus 27.4.2018
3. Oikaisuvaatimus 27.4.2018, liite

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.