Varhaiskasvatusyksikkö Omenapuisto-Porslahden perustaminen varhaiskasvatus- ja esiopetusalueelle 2
Varhaiskasvatusyksikkö Omenapuisto-Porslahden perustaminen varhaiskasvatus- ja esiopetusalueelle 2
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti perustaa varhaiskasvatusyksikkö Omenapuisto-Porslahden varhaiskasvatus- ja esiopetusalueelle 2.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Kaupungin hallintosäännön mukaan kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää suomenkielisen päiväkodin perustamisesta (15 luku 1§).
Varhaiskasvatusalue Vartiokylä-Vuosaari-Östersundomin yksikkörakenteeseen suunnitellaan muutosta siten, että se vaatii uuden varhaiskasvatusyksikkö Omenapuisto-Porslahti perustamisen. Tulevat kokonaisuudet ovat Py Koralli 25 vakanssia, Py Meritähti 25 vakanssia ja Py Omenapuisto-Porslahti 25 vakanssia. Vakanssit ovat vakinaisia, perustuen päiväkotien paikkamäärään. Päiväkoteihin voidaan tarvittaessa lisätä osapäivä- tai kerhotoimintaa, perustuen metsä- ja luontopedagogiikkaan.
2015 keväällä Vuosaari-Östersundom alueella Omenapuisto-Porslahti yksikön johtajan siirtyessä toisiin tehtäviin, muokattiin yksikkörakennetta, jolloin päiväkoti Koralliin yhdistettiin päiväkoti Omenapuisto (Py Koralli-Omenapuisto) ja päiväkoti Meritähteen yhdistettiin päiväkoti Porslahti (Py Meritähti-Porslahti).
Molempiin yksiköihin on lisätty 2015 jälkeen useita vakansseja. Tällä hetkellä Py Koralli-Omenapuistossa on käytössä 41 vakanssia ja Py Meritähti-Porslahdessa 38. Näiden vakanssien joukossa yksiköissä on käytössä tilapäisiä avustajan vakansseja, jotka myönnetään toimintakausi kerrallaan. Yksikkörakennetta on arvioitu alueella ja sen mukaan esitetään, että näistä kolmesta yksiköstä muodostetaan kaksi yksikköä.
Varhaiskasvatustyön tavoitteita tukeva toimintakulttuuri luo suotuisat olosuhteet lasten kehitykselle, oppimiselle, osallisuudelle, turvallisuudelle, hyvinvoinnille sekä kestävälle elämäntavalle. Toimintakulttuuriin vaikuttaa keskeisesti johtaminen.
Varhaiskasvatusyksikkö Omenapuisto-Porslahden perustaminen lisää käyttömenoja yhteensä arviolta 47 000 euroa vuodessa, joka koostuu uuden päiväkodinjohtajan viran henkilöstökuluista. Tähän varaudutaan vuoden 2018 ennusteessa ja vuoden 2019 talousarviossa. Yksikkörakennemuutoksessa vakinaisen henkilöstön työsuhde kaupunkiin säilyy samoissa päiväkodeissa. Työntekijöiden siirtyessä uuteen yksikköön virka- ja työehtosopimusten mukaiset etuudet pysyvät ennallaan. Henkilöstön tiedottaminen muutoksesta on tapahtunut ja tapahtuu yhteistoimintamenettelyn mukaisesti.
Detta beslut publicerades 25.04.2018
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Föredragande
Mer information fås av
Antti Lehto-Raevuori, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 62842