Valtionavustus koulutuksellista tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin

De ärenden som har publicerats före 2019 får beslutets rubrik.
HEL 2018-004715
Ärendet har nyare handläggningar
§ 69

Valtionavustus koulutuksellista tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin

Sektorchefen i sektorn för fostran och utbildning

Päätös

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja päätti Opetushallituksen esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin myöntämän valtion erityisavustuksen jakamisesta liitteessä mainituille peruskouluille ensisijaisesti opettajien palkkaamiseen sekä varhaiskasvatukseen varhaiskasvatushenkilöstön palkkaamiseksi mainittujen koulujen ja koulujen toiminta-alueiden päiväkotien esiopetusryhmien toimintaan. Oppimateriaali- ja välinehankintoihin voidaan käyttää enintään 10 % hankkeen hyväksytyistä kokonaismenoista.

Lisäksi kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja päätti oikeuttaa perusopetusjohtajan ja ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtajan siirtämään mahdollisia käyttämättä jäämässä olevia resursseja rahoituksen piirissä olevien koulujen käyttöön sekä oikeutti varhaiskasvatusjohtajan ja ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtajan kohdentamaan resurssit alueellisesti.

Päätöksen perustelut

Opetushallitus päätti 30.5.2018 (Dnro 132/655/2018) myöntää Helsingin kaupungille valtion erityisavustusta esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin 2 999 501 euroa. Avustuksen käyttöaika päättyy 31.12.2019.

Opetushallituksen päätös perustuu Helsingin kaupungin hakemukseen 24.4.2018.

Avustuksen määrä on laskettu koulukohtaisten tietojen perusteella. Avustus on kuitenkin myönnetty kokonaissummana opetuksen järjestäjäkohtaisesti. Opetuksen järjestäjä voi kohdentaa sille myönnetyn avustuksen tarkoituksenmukaisesti hakemuksessa mainittujen koulujen ja koulujen toiminta-alueiden päiväkotien esiopetusryhmien toimintaan.

Avustuksella on tarkoitus palkata liitteessä mainituille kouluille opettajia ja esiopetukseen henkilöstöä vuodelle 2019. Resurssi esitetään jaettavaksi esi- ja perusopetuksen oppilasmäärän perusteella seuraavasti: suomenkielisille kouluille 2 404 666 euroa, ruotsinkielisille kouluille 226 030 euroa, suomenkieliseen esiopetukseen 338 885 euroa ja ruotsinkieliseen esiopetukseen 29 920 euroa.

Suomenkielisessä perusopetuksessa avustus on kohdennettu kouluille siten, että vähintään 750 oppilaan kouluissa määrärahalla on mahdollista palkata opettaja, jonka opetusvelvollisuus on 24 tuntia/viikko 12 kuukauden ajaksi. Koulut, joiden oppilasmäärä on 351 - 749, voivat maksaa yhden opettajan palkkakustannuksia 12 tuntia/viikko 12 kuukauden ajan. Enintään 350 oppilaan koulut voivat maksaa yhden opettajan palkkakustannuksia 12 tuntia/viikko seitsemän kuukauden ajan. Rehtori vastaa määrärahan käytön kohdentamisesta.

Ruotsinkielisessä perusopetuksessa avustus on kohdennettu siten, että kaikkien ruotsinkielisten koulujen rehtorit (9 hlöä) saavat yhtä suuren osuuden ja vastaavat määrärahan käytön kohdentamisesta yksiköissään. Määrärahalla on mahdollisuus maksaa yhden opettajan palkkakustannuksia 12 tuntia/viikko noin 11 kuukauden ajan.

Suomen- ja ruotsinkielisessä esiopetuksessa rahoitus kohdennetaan joustaviin oppimisjärjestelyihin, pienryhmätyöskentelyyn ja oppimisympäristöratkaisuihin palkkaamalla lastenhoitajia ja erityisavustajia esiopetusryhmiin.

Detta beslut publicerades 14.11.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Merja Viitanen, controller, puhelin: 09 310 23093

merja.viitanen@hel.fi

Beslutsfattare

Liisa Pohjolainen
kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja