Verksamhetsställena för morgon- och eftermiddagsverksamhet som ordnas eller understöds av sektorn för fostran och utbildning tills vidare från och med 14.8.2018

De ärenden som har publicerats före 2019 får beslutets rubrik.
HEL 2018-005147
Ärendet har nyare handläggningar
§ 11

Verksamhetsställena för morgon- och eftermiddagsverksamhet som ordnas eller understöds av sektorn för fostran och utbildning tills vidare från och med 14.8.2018

Direktören för svenska servicehelheten

Beslut

Direktören för den svenska servicehelheten fastställer verksamhetsställena för eftermiddagsverksamhet på svenska som ordnas eller understöds av sektorn för fostran och utbildning tillsvidare från och med den 14.8.2018. Framöver fastställs årligen endast eventuella ändringar i verksamhetsställena.

Beslutsmotivering

I enlighet med Helsingfors stads förvaltningsstadgas 15 kap 8 § 3 moment beslutar direktören för svenska servicehelheten om verksamhetsställen i fråga om morgon- och eftermiddagsverksamheten för skolelever.

Eftermiddagsverksamheten ska erbjudas eleverna i årskurs ett och två samt eleverna inom särskilt stöd i samtliga årskurser i grundskolan. Planeringen av verksamhetsställena utgår från att utbudet av eftermiddagsverksamhet ska tryggas i alla delar av staden. Eftermiddagsverksamhet för barn med utvecklingsstörning och autism ordnas i anslutning till Zacharias Topeliusskolan.

Eftermiddagsverksamheten anordnas på de i bilagan angivna verksamhetsställena under förutsättning att församlingarna, organisationerna och de övriga serviceproducenterna uppfyller villkoren för att verksamhetsunderstöd kan beviljas, och att det finns grunder för att inrätta en grupp.

Barnkonsekvensanalys

Morgon- och eftermiddagsverksamhet stöder utvecklingen av barnets sociala kompetens och relationer och bidrar till att förebygga marginalisering och social utestängning. Därtill underlättar verksamheten familjernas vardag och förenandet av familje- och arbetsliv.

Detta beslut publicerades 29.05.2018

Anvisningar om hur man begär omprövning

Den som är missnöjd med beslutet kan framställa en skriftlig begäran om omprövning. Ändring i beslutet får inte sökas genom besvär hos domstol.

Rätt att begära omprövning

Omprövning får begäras

  • av den som ett beslut avser eller vars rätt, skyldighet eller fördel direkt påverkas av beslutet (part)
  • av kommunmedlemmarna
Den tid inom vilken omprövning ska begäras

Omprövning ska begäras inom 14 dagar från delfåendet av beslutet.

Begäran om omprövning ska inlämnas till Helsingfors stads registratorskontor senast den bestämda tidens sista dag under registratorskontorets öppettid.

Om beslutet har delgetts per post anses en part ha fått del av beslutet sju dagar efter att brevet avsändes, om inte något annat påvisas. En kommunmedlem anses ha fått del av beslutet sju dagar efter att protokollet fanns tillgängligt i det allmänna datanätet.

Om beslutet har delgetts som elektroniskt meddelande anses en part ha fått del av beslutet tre dagar efter att meddelandet avsändes, om inte något annat påvisas.

Dagen för delfåendet räknas inte in i den bestämda tiden. Om sista dagen av den bestämda tiden är en helgdag, självständighetsdagen, första maj, jul- eller midsommarafton eller en helgfri lördag får begäran om omprövning inlämnas första vardagen därefter.

Omprövningsmyndighet

Omprövning begärs hos Helsingfors stads fostrans- och utbildningsnämnd.

Omprövningsmyndighetens kontaktuppgifter är:

E-postadress:
Postadress:
PB10
 
00099 HELSINGFORS STAD
Faxnummer:
(09) 655 783
Besöksadress:
Helsingfors stads registratorskontor
 
Norra esplanaden 11-13
Telefonnummer:
(09) 310 13700
 

Registratorskontoret är öppet måndag–fredag kl. 08.15–16.00.

Formen för och innehållet i begäran om omprövning

Begäran om omprövning ska göras skriftligt. Elektroniska dokument uppfyller kravet på skriftlig form.

I begäran om omprövning ska uppges

  • det beslut som begäran om omprövning gäller
  • hurdan omprövning som begärs
  • på vilka grunder omprövning begärs
  • vem som begär omprövning
  • på vilka grunder den som begär omprövning är berättigad att göra detta
  • kontaktuppgifter till den som begär omprövning
Protokoll

Protokollsutdrag och -bilagor som hänför sig till beslutet skickas på begäran. Handlingar kan beställas från Helsingfors stads registratorskontor

Stäng

Mer information fås av

Lisa Tönnes Lönnroos, specialplanerare, telefon: 09 310 81193

lisa.tonnes.lonnroos@hel.fi

Beslutsfattare

Niclas Grönholm
direktören för svenska servicehelheten

Bilagor

1. Bilaga verksamhetsställen 18-19

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.