Sopimus Pohjoisen kasvuvyöhykkeen yhteistyöverkostosta vuosille 2019–2021

De ärenden som har publicerats före 2019 får beslutets rubrik.
HEL 2018-006698
Ärendet har nyare handläggningar
§ 187

Sopimus Pohjoisen kasvuvyöhykkeen yhteistyöverkostosta vuosille 2019–2021

Kanslichef

Päätös

Vs. kansliapäällikkö hyväksyi liitteenä 1 olevan Pohjoisen kasvuvyöhykkeen yhteistyöverkostoa koskevan sopimuksen vuosille 2019–2021. Yhteistyön vuosittaiset kustannukset ovat 10 000 euroa ja kokonaiskustannukset sopimuskaudella 30 000 euroa (alv 0 %).

Yhteistyösopimuksen allekirjoittaa pormestari.

Päätöksen perustelut

Kaupunkistrategian mukaan Helsinki luo entistä aktiivisemmin kumppanuuksia pääkaupunkiseudun sekä muiden suurien suomalaisten kaupunkien kanssa.

Pohjoinen kasvuvyöhyke on Suomen Itämeren alueen strategian keskeinen yritys- ja innovaatiotoiminnan alue. Kasvuvyöhykkeen yhteistyöverkostossa on mukana 19 kaupunkia ja maakuntien liittoa. Verkoston isäntäorganisaationa toimii Turun kaupunki. Helsingin kaupunki on ollut mukana verkostossa jo sopimuskaudella 2016–2018 (kansliapäällikön päätös 15.3.2016 § 21).

Pohjoisen kasvuvyöhykkeen verkoston tavoitteena on toiminnallisen kokonaisuuden kokonaisvaltainen kehittäminen yli hallinnollisten rajojen siten, että kasvuvyöhyke yhdistää kaupunkiseutuja laajemmaksi työssäkäynti- ja talousalueeksi.

Verkostoyhteistyön tavoitteena on lisäksi kansainvälisten yhteyksien parantaminen ja yhteistyön tiivistäminen yli Suomen rajojen. Koska osaajista ja yrityksistä käydään kansainvälistä kilpailua, parempi logistinen saavutettavuus ja kytkeytyminen suurempiin työmarkkina-alueisiin vahvistaa kasvua, työllisyyttä ja elinvoimaa. Vyöhykekehittäminen on siten kansallisen kilpailukyvyn kehittämistä. Edelleen tavoitteena on vahvistaa Pohjoisen kasvuvyöhykkeen ja valtion välistä yhteistyötä sekä edistää hankekonsortioiden syntymistä ja tukea yhteisiä rahoitushakuja.

Pohjoisen kasvuvyöhykkeen yhteisesti edistettäviä teemoja ovat sisäinen ja ulkoinen saavutettavuus, logistinen toimivuus ja sujuvat pendelöintiratkaisut. Näillä vahvistetaan vyöhykkeen elinvoimaa ja houkuttelevuutta työssäkäynti-, investointi-, yritys- ja matkailualueena.

Sopimuksella sovitaan Pohjoisen kasvuvyöhykkeen verkostoyhteistyöhön sitoutumisesta ja yhteistyön rahoittamisesta. Turun kaupunki laskuttaa rahoitusosuuden jäsenorganisaatioilta. Pohjoisen kasvuvyöhykkeen yhteistyön kustannukset on tarkoitus kattaa pääkaupunkiseudun ja Helsingin seudun seudulliseen yhteistyöhön varattavasta määrärahasta, jonka kohdentamisesta päättää vuosittain kansliapäällikkö.

Verkostosopimus on laadittu valtion ja Pohjoisen kasvuvyöhykkeen välisen kasvuvyöhykesopimuksen PKV-AIKO-koordinaatiohankkeen (1.12.2016–31.12.2018) tuloksena, ja se jatkaa koordinaatiohankkeessa sovittua ja käynnistettyä Pohjoisen kasvuvyöhykkeen verkostoyhteistyötä.

Detta beslut publicerades 24.08.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Ulla Tapaninen, erityisasiantuntija, puhelin: 09 310 37350

ulla.tapaninen@hel.fi

Inga Nyholm, yhteysjohtaja, puhelin: 040 7605524

inga.nyholm@hel.fi

Beslutsfattare

Tuula Saxholm
vs. kansliapäällikkö
Matti Malinen
vs. rahoitusjohtaja