Ruokapalvelukonseptin ja keskuskeittiötyöryhmän asettaminen

De ärenden som har publicerats före 2019 får beslutets rubrik.
HEL 2018-010630
Ärendet har nyare handläggningar
§ 212

Ruokapalvelukonseptin ja keskuskeittiötyöryhmän asettaminen

Kanslichef

Päätös

Vs. kansliapäällikkö päätti asettaa työryhmän seuraavasti:

Työryhmän nimi on ruokapalvelukonseptityöryhmä.

Työryhmän toimikausi on 15.10.2018-14.12.2018.

Työryhmän tehtävänä on valmistella kaupungin ruokapalvelukonseptin linjaukset ja määritellä minkälainen ja –suuruinen keskuskeittiöratkaisu on tarpeen kaupungin ruokahuollon järjestämisessä (prosessityypin valinta). Työryhmän tulee esittää ehdotus kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ja sosiaali- ja terveystoimialan ruokapalvelukonseptien eriyttämisestä keskuskeittiön osalta. Työryhmän tulee tehdä esitykset konseptiin liittyvästä päätöksenteosta. Työryhmän tulee esittää näkemys keskuskeittiön sijoittamiseen vaikuttavista tekijöistä ja sijainnista (vaatimukset tontille ja sijainnille). Esitykset on tehtävä 14.12.2018 mennessä.

Työryhmän jäsenet

  • strategiapäällikkö Marko Karvinen, kaupunginkanslia, puheenjohtaja
  • konserniohjauksen päällikkö Atte Malmström, kaupunginkanslia, varapuheenjohtaja
  • hankintajohtaja Jorma Lamminmäki, kaupunginkanslia
  • hankintapäällikkö Kari Salovaara, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
  • yksikön päällikkö Jouko Snellman, kaupunkiympäristön toimiala
  • yksikön päällikkö Pasi Lönnberg, kaupunkiympäristön toimiala

Päätöksen perustelut

Palvelukeskusliikelaitoksen käytössä olevaan Pakkalan tuotantolaitokseen kohdistuu merkittäviä peruskorjaus- ja muita investointitarpeita niin, että on tarpeen käynnistää korvaavan tuotantolaitoksen suunnittelu nopealla aikataululla.

Työryhmän työn lähtökohtina ovat

  • kaupunki jatkaa ateriapalveluja omana tuotantona kaupunginvaltuuston kilpailutuspäätösten mukaisesti
  • aiempien selvitysten ja nykytila-analyysin pohjalta kaupunki tarvitsee Pakkalaa korvaavan keskuskeittiön.
  • ensisijaisena strategisena vaihtoehtona on, että ruokapalvelukonseptissa jatkossa kehitetään kasvatuksen ja koulutuksen konseptia ja soten-ruokapalveluja omina konsepteinaan
  • Keskuskeittiön määrittelyn lähtökohdat ovat
    • Ateriapalvelujen kilpailutuspäätösten vuoksi kaupungin oman ruokatuotannon volyymi pienenee.
    • Väestönkasvun vuoksi ateriapalvelujen kysyntä osaltaan kasvaa
    • Uusi keskuskeittiö palvelee vain kasvatuksen ja koulutuksen toimialaa

Työryhmä voi tehdä muista vaihtoehdoista herkkyystarkasteluja ja esittää vaihtoehtoisia ratkaisumalleja, mikäli ne ovat taloudellisesti ja toiminnallisesti perusteltuja.

Työryhmä asettaa tarvitsemansa alatyöryhmät, joiden jäsenet voivat olla muitakin kuin työryhmän jäseniä. Työryhmä ottaa itselleen tarvitsemansa sihteerit. Työryhmän jäsenet nimeävät varajäsenensä työryhmän ensimmäisessä kokouksessa.

Työryhmään nimettävät jäsenet on valittu asemansa ja asiantuntemuksensa perusteella.

Helsingin kaupungin hallintosäännön 12 luvun 1 §:n 1 momentin 4 kohdan mukaan ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty, kansliapäällikkö asettaa kahta tai useampaa toimialaa käsittelevät työryhmät.

Detta beslut publicerades 17.10.2018

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Stäng

Mer information fås av

Marko Karvinen, strategiapäällikkö, puhelin: 09 310 36257

marko.karvinen@hel.fi

Beslutsfattare

Tuula Saxholm
vs. kansliapäällikkö
Matti Malinen
talousarviopäällikkö