Nimeäminen Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiöön vuonna 2019
Jäsenehdotus Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiön hallitukseen
Päätös
Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti esittää Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiö sr:lle, että säätiön hallituksen jäseneksi valitaan hallituksen jäljellä olevaksi toimikaudeksi apulaispormestari Anni Sinnemäki.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiö
Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiö sr -niminen säätiö on perustettu määräajaksi 30.6.2021 saakka. Säätiön hallitus voi tarvittaessa jatkaa toimintaa vuoden kerrallaan yhteensä enintään kolmella vuodella 30.6.2024 saakka edellyttäen, että varoja toiminnan jatkamiseen saadaan riittävästi.
Säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää sitä, että pääkaupunkiseudulle ja sen välittömille lähialueille kehitetään ja suunnitellaan vuoteen 2021 mennessä kansainvälisiksi referensseiksi kelpaavia, älykkäitä ja ekologisesti edistyksellisiä, ratkaisuja ja palveluja julkishallinnon, yritystoiminnan ja kansalaisten tarpeisiin, jotka liittyvät liikenteeseen ja liikkumiseen, rakentamiseen, energiaan, jäte- ja vesisektoriin, kiertotalouteen ja kuluttaja-cleantechiin ja joilla on myös vientipotentiaalia.
Säätiön tarkoituksena on pyrkiä edistämään sitä, että pääkaupunkiseutu olisi vuonna 2021 kansainvälisesti tunnustettu näyteikkuna ja referenssialue mainituille painopistealueille syntyvien ratkaisujen ja palveluiden osalta.
Säätiö toteuttaa tarkoitustaan järjestämällä ja koordinoimalla yhteistyötä valtion, kaupunkien, yritysten, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten välillä. Säätiö tekee aloitteita, käynnistää, järjestää ja muutoin edistää tarkoitustaan tukevia kansallisia ja kansainvälisiä hankkeita ja ohjelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää viestintää ja muita säätiön tarkoitusta edistäviä toimintoja.
Säätiö ei ole kaupungin määräysvallassa eikä kuulu siten kaupunkikonserniin.
Säätiön hallitus
Säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa hallitus, johon kuuluu vähintään kolme (3) ja enintään kymmenen (10) jäsentä.
Säätiön hallintoneuvosto valitsee hallituksen jäsenet hallintoneuvoston syyskokouksessa. Hallituksen jäsenen toimikausi alkaa hänen tultua valituksi ja päättyy seuraavan syyskokouksen päättymiseen.
Hallituksen jäsenistä enintään kolme (3) tulee nimetä pääkaupunkiseudun kaupunkien esityksestä.
Säätiön sääntöjen 5 §:n mukaan hallituksen jäsenten tulee edustaa huomattavaa säätiön toiminnan tavoitteen ja tarkoituksen, hallinnon tai elinkeinoelämän sisällöllistä, hallinnollista tai taloudellista asiantuntemusta.
Kaupungin ehdotuksen mukaisesti nimettynä jäsenenä säätiön hallituksessa ollut elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva on ilmoittanut eroavansa hallituksesta. Uudeksi hallituksen jäseneksi on säätiön tarkoitus ja toimintamuodot huomioon ottaen perusteltua esittää apulaispormestari Anni Sinnemäkeä.
Lopuksi
Hallintosäännön 8 luvun 3 §:n mukaan konsernijaosto päättää muun muassa jäsenien ja jäsenehdokkaiden nimeämisestä säätiöiden toimielimiin.
Detta beslut publicerades 27.02.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Föredragande
Mer information fås av
Atte Malmström, konserniohjauksen päällikkö, puhelin: 09 310 25472