Avustuksen myöntäminen, Nuorisopalvelut, Projektiavustushakemukset 2019, Ilmastoahdistus lyhytelokuvan työryhmä
Ilmastoahdistus lyhytelokuvan työryhmän projektiavustushakemus
Päätös
Kumppanuuspäällikkö päätti myöntää Ilmastoahdistus lyhytelokuvan työryhmälle (nuorten toimintaryhmä) 1 300 euron avustuksen 1.8.-31.12.2019 ympäristöasioita ja niiden herättämiä tunteita käsittelevän lyhytelokuvan aiheuttamiin kuluihin (ei kuitenkaan palkkoihin eikä palkkioihin) menokohdalta 473000 2931500504.
Selvitys avustuksen käytöstä kuittikopioineen on toimitettava 31.12.2019 mennessä nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön projektiavustusselvityslomakkeella.
Avustusta saavan on noudatettava nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöä (https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/nuorisotoiminnan_avustukset/).
Päätöksen perustelut
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston hyväksymän nuorisoyhdistysten avustusohjesäännön mukaisesti kumppanuuspäällikkö tekee päätöksen enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 18.10.2018, § 23)
Ilmastoahdistus lyhytelokuvan työryhmä hakee 10.2.2019 saapuneella hakemuksellaan 3 000 euron projektiavustusta elokuvan tekemisestä aiheutuviin kuluihin.
Hankkeessa nuoret tekevät 8-minuuttisen lyhytelokuvan, jonka genre on tragikomedia. Nuorten mukaan elokuva käsittelee modernia todellisuutta, jossa kuluttamisesta ahdistuminen ja kuluttamisesta nauttiminen elävät länsimaisten ihmisten sisällä järjettömässä symbioosissa. Nuoret haluavat elokuvallaan herätellä ihmisiä tutkailemaan tekojensa ja valintojensa seurauksia.
Ryhmässä toimii nuoria, jotka haluavat päästä tekemään lyhytelokuvaa alusta loppuun saakka ja oppia samalla lisää käsikirjoittamisesta, tuottamisesta, ohjaamisesta, kuvaamisesta, äänittämisestä, leikkaamisesta, näyttelemisestä, maskeerauksesta, värimäärittelystä jne. Osa nuorista on jo aiemmin tehnyt lyhytelokuvia erilaisissa kokoonpanoissa ja osa on aloittelijoita. Nuoret tekevät lyhytelokuvaa vapaa-ajalla, harrastuksena ja rakkaudesta lajiin ja osa toivoo tulevaisuudessa työllistyvänsä alalle. Hankkeessa pyritään myös kasvattamaan siihen osallistuvien nuorten alaan liittyviä taitoja, itsetuntoa sekä yhteistyökykyä.
Nuorten ryhmää on tavattu valmisteluvaiheessa. Elokuvan tekoon arvioidaan osallistuvan kaiken kaikkiaan 30 osallistujaa, joista 27 on helsinkiläisiä 7-28-vuotiaita nuoria. Menoja hankkeella on 11 000 ja ne koostuvat esimerkiksi teknisen kaluston vuokrakuluista (7 000 euroa) ja lokaatiovuokrista (1 100 euroa). Tuloja hankkeessa on haetun avustuksen lisäksi arvioitu olevan 6 000 euroa ja ne koostuvat nuorten omarahoituksesta 1 000 euroa sekä Suomen Kulttuurisäätiöltä haetusta 5 000 euron apurahasta.
Detta beslut publicerades 08.03.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Tuulia Saves, nuorisosihteeri, puhelin: 09 310 23056