Avustuksen myöntäminen, Resalat islamilainen yhdyskunta, kaupunginkanslia

HEL 2019-005143
Ärendet har nyare handläggningar
§ 126

Resalat Islamilaisen Yhdyskunnan avustushakemus

Kanslichef

Päätös

Kansliapäällikkö päätti olla myöntämättä avustusta Resalat Islamilaiselle Yhdyskunnalle, koska yhdyskunnan toiminta ei kuulu kaupungin avustettavan toiminnan piiriin.

Päätöksen perustelut

Resalat Islamilainen Yhdyskunta on vuonna 2001 Suomessa rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta. Resalat ottaa aktiivisesti osaa eri vuoropuheluihin ja tapahtumiin, jotka edistävät kulttuurien ja uskontojen välistä ymmärrystä, ja se on myös Etnisten suhteiden (ETNO) Etelä-Suomen alueellisen neuvottelukunnan jäsen.

Yhdyskunnan Fatemeh Zahran islamilainen kulttuurikeskus -niminen toimitila sijaitsee Mellunmäessä ja se on avoin kaikille muslimeille ja islamista kiinnostuneille. Kulttuurikeskuksessa järjestetään uskonnon ja koraanin opetusta, sekä erilaisia tilaisuuksia ja kulttuuritapahtumia. Ohjelmaa järjestetään persian, arabian, suomen sekä englannin kielellä. Yhdyskunta omistaa Kaunispääntie 5:ssä sijaitsevan kiinteistön.

Yhdyskunnan toimitila on joutunut ilkivallan ja vahingontekojen kohteeksi. Yhdyskunta hakee 90 000 euron avustusta rakennuksen turvallisuuden lisäämiseksi. Avustuksen turvin on tarkoitus lisätä varauloskäyntejä, parantaa ulkovalaistusta, palkata turvamies, päivittää turvakamerat, asentaa murtohälyttimet ja rakentaa ajoneuvoliikenteen hidasteet. Edellä mainitut turvallisuutta parantavat toimenpiteet on käyty läpi yhdyskunnan ja Helsingin poliisilaitoksen välisissä keskusteluissa.

Kunnan asukkaiden hyvinvoinnin ja alueellisen elinvoiman edistämistehtävän voidaan katsoa muodostavan lähtökohdan kaupungissa tehtävälle turvallisuusyhteistyölle ja -suunnittelulle (Kuntalaki, 1 §). Päivittäisten tehtävien laadukkaalla hoitamisella luodaan pohja turvalliselle ja hyvinvoivalle Helsingille. Helsingin turvallisuuteen ja asukkaiden turvallisuuden tunteeseen vaikuttavia päätöksiä tehdään osana päivittäistä työtä eri toimialoilla.

Paikallisesti esiintyvien turvallisuuteen liittyvien haasteiden ratkaiseminen edellyttää toimialarajat ylittävää suunnittelua ja yhteistyötä. Kaupunki ei ole toimivaltainen viranomainen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisessä, mutta Helsingin kaupunki ja Helsingin poliisilaitos tekevät tiivistä yhteistyötä kaupunkiturvallisuusasioissa. Kaupunki voi osaltaan tehdä toimenpiteitä turvallisuuden parantamiseksi muun muassa kehittämällä poliisin käytössä olevaa kameravalvontajärjestelmää tai tekemällä rakenteellisia turvallisuusratkaisuja yleiseen kaupunkitilaan. Lähtökohtaisesti kiinteistön omistajalla on velvollisuus huolehtia kiinteistön turvallisuudesta ja toimenpiteistä niiden kohentamiseksi.

Helsingin kaupungin kaupunginhallituksen avustusmäärärahoista myönnetään avustuksia sellaisille järjestöille, joiden toiminta ei kuulu minkään muun toimialan toimintaan. Kaupunginhallitukselle toimitettuja avustushakemuksia liitteineen arvioidaan kaupunginhallituksen päättämien (Khs 12.12.2011) yleisohjeiden mukaisesti. Yleisohjeiden mukaan avustettavan toiminnan tulee tukea ja täydentää avustuksia myöntävän toimialan toimintaa ja tavoitteiden toteutumista. Yleisohjeiden mukaan avustettavan toiminnan tulee kohdistua Helsingin kaupungin asukkaisiin.

Avustusta Resalat Islamilaiselle Yhdyskunnalle turvallisuuden lisäämiseksi ei esitetä myönnettäväksi, koska yhdyskunnan toiminta ei kuulu kaupungin avustettavan toiminnan piiriin.

Detta beslut publicerades 18.06.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Pia Halinen, controller, puhelin: 09 310 25718

pia.halinen@hel.fi

Beslutsfattare

Sami Sarvilinna
kansliapäällikkö
Tuula Saxholm
rahoitusjohtaja

Bilagor

1. Avustushakemus
Bilagan publiceras inte på internet.

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.