Virkasuhteen täyttäminen, rakennusvalvontapalvelut, talotekniikkayksikkö, tarkastusinsinööri, työavain 6-112-19
Kaupunkiympäristön toimialan palvelut- ja luvat palvelukokonaisuuden rakennusvalvontapalveluiden talotekniikkayksikön tarkastusinsinöörin viran täyttäminen
Päätös
Rakennusvalvontapäällikkö päätti valita kaupunkiympäristön toimialan palvelut- ja luvat palvelukokonaisuuden rakennusvalvontapalveluiden talotekniikkayksikön tarkastusinsinöörin virkaan (017640) ********** 18.11.2019 alkaen 3434 euron tehtäväkohtaisella palkalla.
Lisäksi rakennusvalvontapäällikkö päätti todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan ottaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.
Virkaan kuuluu kuuden kuukauden (6kk) koeaika.
Päätöksen perustelut
Tarkastusinsinöörin virka tuli avoimeksi, kun viran edellinen hoitaja irtisanoutui virasta.
Hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 1 mom. 3 kohdan mukaan vakinaiseen
palvelussuhteeseen otetaan yksi yli-periaatteella, jolloin päättäjä tässä
tapauksessa on rakennusvalvontapäällikkö.
Viran täyttömenettely
Virka on ollut julkisesti haettavana 9.8.-5.9.2019. Hakuaika päättyi
5.9.2019 klo 16. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, LinkedInissä, Kuntatekniikan foorumi
Kunfo:ssa, Tekniikan asiantuntijat ry (KTK ry) rekrykanavassa, Insinööriliiton
Työpaikkatorilla, Rakennuslehti.fi-sivulla, Talotekniikkalehti,fi sivulla,
Tekniikkatalous.fi-sivulla, Duunitorilla, Rakennuslehdessä sekä Helsingin
Sanomissa.
Tarkastusinsinöörin tehtävänä on mm. arvioida ilmanvaihto- ja kvv-työnjohtajien sekä suunnittelijoiden kelpoisuutta sekä toimittaa katselmuksia työmailla. Vastuulla on myös valmistella ja päättää talotekniikkayksikössä käsiteltäviä lupia ja lausuntoja. Lisäksi tarkastusinsinööri osallistuu asiantuntijana rakennuslupien käsittelyyn. Asiakkaiden kanssa käytävät ennakkoneuvottelut sekä neuvonta- ja ohjaustyö ovat tärkeä osa tarkastusinsinöörin työtä.
Tarkastusinsinöörin kelpoisuusvaatimuksena on LVI-insinöörin (amk) tutkinto tai vastaava tutkinto teknillisessä oppilaitoksessa. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.
Hakuilmoituksen mukaan tehtävässä tarvitaan hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä asiakaspalveluhenkistä asennetta. Lisäksi tehtävässä tarvitaan kokemusta rakennustyönaikaisesta LVI-alan projektityöskentelystä.
Virkaa täytettäessä tulee varsinaisten kelpoisuusehtojen lisäksi ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Valintaprosessi
Tarkastusinsinöörin virkaa haki hakuajan kuluessa kolme henkilöä. Hakijoista kaksi ei täyttänyt kelpoisuusvaatimusta. Liitteenä on hakemusten perusteella laadittu yhteenveto hakijoista. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.
Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin ********** Hakijaa haastatteli 16.9.2019 **********
**********
Perustelut valintaesitykselle
Tarkastusinsinöörin tehtävässä korostuu rakennustyönaikainen LVI-osaaminen sekä osaaminen viranomaisvalvontaan liittyvissä tehtävissä
ja lupakäsittelyprosessin hallinta.
Kokonaisarvioinnin perusteella, joka perustuu hakuasiakirjoihin ja haastatteluun, parhaimmat edellytykset tarkastusinsinöörin viran menestykselliseen hoitamiseen on **********
Hänellä on tehtävään vaadittu LVI-insinöörin tutkinto sekä monipuolista työkokemusta alalta. Hänellä on kokemusta mm. LVI-suunnittelijan tehtävästä vaativissa rakennushankkeissa. Häneltä löytyy myös tarkastusinsinöörin työssä tarvittavaa osaamista vastata vaativasta tehtävästä itsenäisesti, kehittämishakuisesti ja monipuolisesti. Lisäksi hän on nykyisessä tehtävässään LVI-asiantuntijana perehtynyt käytössä olevien LVIA-järjestelmien arviointiin tekemällä niitä koskevia kuntotutkimuksia. Hänen työkokemuksensa antaa hyvät valmiudet suunnittelijoiden ja työnjohtajien kelpoisuuden arviointiin, katselmuksien toimittamiseen sekä lupien käsittelyyn.
Detta beslut publicerades 08.10.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Kai Miller, rakennusvalvontapäällikkö, puhelin: 09 310 26328