Yhteistyösopimus Slushin ja Helsingin kaupungin välillä
Yhteistyösopimus Slush Oy:n ja Helsingin kaupungin välillä
Päätös
Kansliapäällikkö päätti allekirjoittaa liitteestä ilmenevän yhteistyösopimuksen.
Samalla kansliapäällikkö päätti myöntää yhteistyösopimuksen mukaisen 250 000 euron avustuksen vuoden 2019 talousarvion kohdalta 1 30 01 kaupunginhallituksen käyttövarat, projektinumero 104020104004.
Päätöksen perustelut
Slush lukeutuu merkittävimpiin ja kansainvälisesti tunnetuimpiin Helsingissä järjestettäviin tapahtumiin. Sen tavoitteet toteuttavat Helsingin kaupunkistrategiaa 2017-2021, jonka mukaisesti Helsingin tavoitteena on olla Euroopan kiehtovimpia sijaintipaikkoja uutta luovalle startup-toiminnalle ja houkuttelevin osaamiskeskittymä yrityksille ja yksilöille.
Slush pyrkii toiminnallaan positiivisen yrittäjyyskulttuurin rakentamiseen, Pohjoismaiden aseman vahvistamiseen teknologian maailmanlaajuisten keskittymien joukossa sekä pääomasijoitustoiminnan helpottamiseen. Slush tulee toiminnassaan myös turvaamaan alan osaajien saatavuutta sekä tasapainoistamaan alan osaajien ja yrittäjien monimuotoisuutta.
Yhteistyösopimuksella käynnistettävän hankkeen tarkoituksena on luoda edellytykset Slushin ja Helsingin kaupungin keskinäiselle strategiselle yhteistyölle yritystoiminnan kehittämiseksi, vahvistaa Helsingin ja Suomen asemaa seuraavien sukupolvien yritystoiminnan sijoittumisessa ja yritystoiminnan edellytysten luomisessa sekä kasvattaa Helsingin vetovoimaa ja mainetta innovatiivisten start-up-yritysten, pääomasijoittajien sekä alan osaajien näkökulmasta. Hanke toteutetaan vuosina 2019-2021.
Yhteistyölle on olemassa luontevat lähtökohdat ja yhteistyö tukee Helsingin elinkeinopolitiikkaa ja elinkeinopoliittisia toimia sekä Helsingin kansainvälistymisen tavoitteita.
Tämän sopimuksen lisäksi sopijapuolet sopivat vuosittain yhdessä yhteistyön käytännön toteutuksen tavoista ja vastuista hyödyntämissopimuksella, joka tehdään kyseisen vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Hyödyntämissopimuksessa sovitaan myös vuosikohtaisesta vastikkeiden vaihdosta. Yhteistyön tavoitteiden toteuttamiseksi hanke keskittyy neljään eri osa-alueeseen, joiden käytännön toteuttamisesta sovitaan vuosittain hyödyntämissopimuksella.
Osa-alueet ovat:
- Osaajien houkuttelu Helsinkiin
- Helsingin start-up-yhteisön kasvattaminen ja kehittyminen
- Helsingin tunnettuuden kasvattaminen Slushin kohderyhmissä
- Slush-tapahtuman ja Slush-viikon kehittäminen
Kaupunki toteuttaa osaltaan kumppanuussopimusta osallistumalla yhdessä päätettävien projektien ja toimenpiteiden suunnitteluun ja toteutukseen, sekä rahoittamalla Slushin toimintaa vuotuisella yleisavustuksella. Slush toteuttaa yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvat projektit, joihin kaupungin rahoitus kohdistuu yhdessä sovittavalla tavalla.
Yhteistyötä varten asetetaan ohjausryhmä, joka vastaa yhteistyön toteutumisen seurannasta, mahdollisista muutoksista toteutuksessa ja muutosten hyväksymisestä, yhteistyötä koskevasta tiedottamisesta ja sen julkisuudesta. Ohjausryhmä vastaa myös yhteistyön kustannusten seuraamisesta. Ohjausryhmä käsittelee osapuolten yhdessä laatiman yhteistyön loppuraportin ja päättää sen hyväksymisestä.
Yhteistyösopimuksen piiriin kuuluvaa toimintaa rahoitetaan kaupungin toimesta korkeintaan 500.000 eurolla vuodessa (ALV 0 %). Osapuolet sopivat vuosittain yhdessä hyödyntämissopimuksessa rahoituksen jakautumisesta ja muodoista. Kaupungin vuosittain Slush Oy:lle suorittama avustus on suuruudeltaan enintään 250.000 euroa (ALV 0 %). Avustuksen vuosittain tarkemmasta kohdentamisesta päättää ohjausryhmä.
Detta beslut publicerades 27.08.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Victor Andersson, kaupunginsihteeri, puhelin: 09 310 36027