Tutkimuslupa, nuorten riskikäyttäytyminen - asiakirja-analyysi jälkihuollon palveluiden piirissä olevista nuorista

HEL 2021-001843
Ärendet har nyare handläggningar
§ 11

Täydennys tutkimuslupaan "Nuorten riskikäyttäytyminen - asiakirja-analyysi jälkihuollon palveluiden piirissä olevista nuorista"

Chef för tjänster för unga och vuxensocialarbete

Päätös

Nuorten palvelujen ja aikuissosiaalityön johtaja myönsi tutkimusluvan täydennyksen ********** ym. tutkimukselle "Nuorten riskikäyttäytyminen - asiakirja-analyysi jälkihuollon palveluiden piirissä olevista nuorista". Tutkimuksen yhteyshenkilö on aikuissosiaalityön päällikkö ********** Tutkimuslupa on voimassa 31.5.2024 saakka.

Tutkimuslupaan sovelletaan seuraavia ehtoja:

Tutkimusraportista ei saa olla tunnistettavissa tutkimukseen osallistuneita henkilöitä.

Tutkimuksesta ei tule koitua kustannuksia sosiaali- ja terveystoimelle.

Tutkija sitoutuu noudattamaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen, tietosuojalain 1050/2018 sekä muun voimassa olevan lainsäädännön tutkijalle asettamia vaatimuksia.
Hankkeessa tulee huomioida tietosuojalain 31 §:n 3 momentin vaatimus vaikutustenarvioinnin tekemisestä ja sen lähettämisestä tietosuojavaltuutetulle.

Tutkija saapuu pyydettäessä maksutta esittelemään tutkimuksen tuloksia Helsingin sosiaali- ja terveystoimeen.

Sähköinen tutkimusraportti tai sen osoite toimitetaan sosiaali- ja terveystoimialan käyttöön osoitteella: tutkimusluvat.sote@hel.fi. Valmiit tutkimukset ovat henkilökunnan käytettävissä sosiaali- ja terveystoimen intrasivuilla.

Päätöksen perustelut

Tutkimusluvan täydennystä haetaan aiemmin myönnetyn tutkimusluvan jatkamiseksi väitöskirjatutkimuksen tekemiseksi
(HEL 2021-001843). Väitöskirjatutkimuksen tarkoituksena on kuvata ja selittää jälkihuollossa olevien nuorten riskikäyttäytymistä, siihen yhteydessä olevia taustatekijöitä sekä nuorten voimavaroja ja heidän käyttämiään sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita. Tavoitteena on ajankohtaisen, tieteellisen, tiedon tuottaminen yhteiskunnallisten päättäjien ja jälkihuollon asiantuntijoiden käyttöön jälkihuollon palveluiden ja menetelmien kehittämistyön tueksi. Tutkimuksessa tehdään retrospektiivinen asiakirja-analyysi, joka toteutetaan poikittais- ja pitkittäistutkimuksena. Analysoitavat aineistot ovat jälkihuollossa olevien nuorten hyvinvointia, osallisuutta, toimijuutta ja palveluita tutkivista hankkeista. Tutkimus ja aineistot ovat osa laajempaa jälkihuollon seurantatutkimusta, johon sosiaali- ja terveystoimiala on myöntänyt tutkimusluvan lokakuussa 2020 (HEL 2020-011139). Tutkija noudattaa koko jälkihuollon seurantatutkimushankkeen tutkimusryhmän raportoimaa tietosuojaa ja sitoutuu salassapitovelvollisuuteen kirjallisesti. Tätä tutkimuslupa ei koske tutkimussuunnitelman mukaista tutkimuksen kolmatta vaihetta, joka sisältää haastatteluja.

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätöksen 17.1.2023 § 14 mukaan sosiaalihuollon asiakirjojen ja terveydenhuollon potilasasiakirjojen antamisesta päättää nuorten palvelujen ja aikuissosiaalityön johtaja palvelujensa osalta.

Detta beslut publicerades 03.03.2023

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Mia Mäntymaa, kehittämissuunnittelija, puhelin: 09 310 72924

mia.mantymaa@hel.fi

Beslutsfattare

Sari Karisto
vs. nuorten palvelujen ja aikuissosiaalityön johtaja

Bilagor

1. Confidential: JulkL (621/1999) 24.1 § 21 k
2. Confidential: JulkL (621/1999) 24.1 § 21 k
3. Confidential: JulkL (621/1999) 24.1 § 21 k
4. Confidential: JulkL (621/1999) 24.1 § 21 k
5. Confidential: JulkL (621/1999) 24.1 § 21 k

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.