Hankinta, yhteistyösopimus, raitioliikenteen koulutusohjelma, Liikenneliikelaitos HKL
Raitioliikenteen koulutusohjelman järjestäminen
Päätös
Toimitusjohtaja päätti tehdä yhteistyösopimukset Ostschweizer Fachhochschulen ja Gunnar Heipp Urban Strategies:in kanssa pikaraitioteiden ja raitioliikenteen kansainvälisen koulutusohjelman järjestämisestä ja tilata koulutusohjelman valmisteluun ja järjestämiseen liittyviä palveluita em. sopimuksiin liittyen yhteensä enintään 120.000,00 euron arvonlisäverottomaan kokonaishintaan.
Päätöksen perustelut
Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos (HKL) aloittaa korkeatasoisen ja kattavan pikaraitioteiden ja raitioliikenteen kansainvälisen koulutusohjelman. Raitiotieverkosto pääkaupunkiseudulla on kolminkertaistumassa. Osaajia tämän historiallisesti mittavan muutoksen laadukkaaseen toteuttamiseen tarvitaan paljon niin ratojen kuin varikoiden suunnitteluun, toteutukseen ja elinkaaren aikaiseen hallintaan sekä vaunukalustoon ja itse liikenteeseen liittyviin tehtäviin. Koulutusohjelman tavoitteena on kasvattaa tarvittavaa osaamista, luoda edellytykset toivotun kaupunkikehityksen toteutumiselle ja edistää siten mm. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa. Koulutusohjelma on suunnattu kaupunkiraideliikennealan toimijoille niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.
Koulutusohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa HKL yhteistyössä sveitsiläisen yliopiston Ostschweizer Fachhochschulen kanssa. Koulutuksen vetäjänä toimii professori Gunnar Heipp. Koulutus toteutetaan englanniksi. Koulutusta on valmisteltu HKL:n ja kaupunkiympäristön toimialan yhteistyönä. Valmisteluun on myös osallistunut kaupungin henkilöstöhallinnon edustajia. Koulutus on tarkoitettu raideliikenteen tai kaupunkikehittämisen ammattilaisille niin julkishallinnossa kuin yksityisille palveluntuottajille. Koulutuksesta on omat kokonaisuutensa sekä uusille alan asiantuntijoille, että niille, joilla on jo kokemusta julkisen liikenteen ja kaupunkikehittämisen parissa.
Koulutus koostuu yhteensä neljästä viikon mittaisesta opetusjaksosta, joista jokaisella on neljä luentopäivää ja yksi ekskursiopäivä. Jaksot sijoittuvat kokonaisuudessaan viiden kuukauden ajanjaksolle. Opetusjaksoista kaksi toteutetaan Zürichissä, yksi Helsingissä ja yksi Dresdenissä. Opiskelu sisältää luentoja, työpajoja, vertaiskeskusteluja ja verkostoitumista kohdevierailuja, keskustelufoorumeita sekä itsenäisesti ja ryhmätyönä laadittuja harjoitustöitä.
Koulutuksen tavoitteena on tukea Helsingin seudun kaupunkikehitystä ja sen edellyttämää raitiotiejärjestelmän laajentumista. Mittavan muutoksen onnistunut toteuttaminen edellyttää pikaraitiotiejärjestelmiä koskevan osaamisen vahvistamista ja lisäämistä nykyisestä.
Sveitsiläisen Ostschweizer Fachhochschulen tavoitteena on, että Helsingin seudun tarpeisiin valmistellusta Light Rail Training -koulutusohjelmasta rakennetaan kokonaisuus, jota voidaan myöhemmin hyödyntää myös muissa pohjoismaisissa kaupungeissa. Tavoitteena on myös, että koulutusohjelma saadaan integroitua opintovapaan kaltaisiin järjestelmiin.
Koulutusohjelman pilottijakso järjestetään vuonna 2021. Ensimmäisen perustason koulutuksen on tarkoitus käynnistyä keväällä 2022 ja edistyneen tason koulutuksen vuoden 2022 aikana. Koulutus kestää yhteensä viisi kuukautta. Kustannus osallistujaa kohden on arviolta 6 000–7 500 euroa. Osallistujakohtainen kustannusarvio sisältää koulutuksen sekä arvion matkakustannuksista ja majoituksesta Zürichissä, Dresdenissä ja Helsingissä neljän viikon ajalta.
Kyse on vesi- ja energiahuollon, liikenteen ja postipalvelujen alalla toimivien yksiköiden hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1398/2016, erityisalojen hankintalaki) 13 §:n mukaisen kynnysarvon alittavasta palveluhankinnasta.
Detta beslut publicerades 02.03.2021
MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN
Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta tekemällä hankintaoikaisuvaatimuksen tai kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen taikka molemmat.
OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Oikaisuvaatimusaika
Asianosaisen on esitettävä vaatimus 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta ratkaisusta.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksiantopäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolta hankintaoikaisua vaaditaan, on Helsingin
kaupungin liikenneliikelaitoksen johtokunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Hankintaoikaisuvaatimus pannaan vireille kirjallisesti ilmoittamalla
- hankintayksikön päätös tai muu ratkaisu, johon hankintaoikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi.
Sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on mainittava oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Jos oikaisua vaativan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos oikaisuvaatimuksen laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi sekä tarvittavat yhteystiedot.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
OHJEET KUNTALAIN MUKAISEN OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto, tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin
kaupungin liikenneliikelaitoksen johtokunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava muutoksenhakijan nimi ja kotikunta. Jos muutoksenhakijan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamies, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimus on muutoksenhakijan, hänen laillisen edustajansa tai asiamiehen allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Oikaisuvaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin muutoksenhakija haluaa vedota vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Lähdetie Artturi, yksikön johtaja, puhelin: 09 310 35245