Virkasuhteen täyttäminen, palvelut ja luvat, rakennusvalvontapalvelut, rakennuslakimiehen virka, työavain KYMP-03-16-21

HEL 2021-002686
Ärendet har nyare handläggningar
§ 3

Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden rakennusvalvontapalvelujen rakennuslakimiehen viran täyttäminen

Byggnadstillsynschef

Päätös

Kaupunkiympäristön toimialan rakennusvalvontapäällikkö päätti valita rakennusvalvontapalvelujen rakennetun ympäristön valvontayksikön rakennuslakimiehen virkaan (043448) ********** 17.5.2021 alkaen 4 474,98 euron tehtäväkohtaisella palkalla.

Mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Virkaan kuuluu kuuden kuukauden (6 kk) koeaika.

Päätöksen perustelut

Rakennuslakimiehen virka on perustettu kaupunginhallituksen päätöksellä 11.1.2021 § 19.

Valintapäätös perustuu kaupunkiympäristön toimialan toimialajohtajan päätökseen 26.6.2019 § 26, jolla on siirretty hallintosäännön 14 luvun 1 §:n 2 mom. 5 kohdan mukaista toimivaltaa ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijoita ja työntekijöitä.

Viran täyttömenettely

Virka oli julkisesti haettavana 15.2.-2.3.2021. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, Duunitorilla ja Oikotiellä.

Rakennuslakimiehen tehtävänä on rakennusrasitteiden ja kiinteistöjen yhteisjärjestelyjen perustaminen, viranhaltijoiden päätöksistä tehtyjen oikaisuvaatimusten valmistelu kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätettäväksi, velvoiteasioiden valmistelu ympäristö- ja lupajaoston päätettäväksi, lausuntojen valmistelu hallintotuomioistuimille jaoston päätöksistä tehdyistä valituksista sekä neuvonta ja ohjaus.

Viran kelpoisuusehtona on oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto.

Lisäksi tehtävässä edellytetään erinomaista suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää suullista taitoa. Eduksi katsotaan maankäyttö- ja rakennuslainsäädännön hyvä tuntemus. Hakuilmoituksen mukaan hakijalta odotetaan kykyä itsenäiseen päätöksen tekoon sekä erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Virkaa täytettäessä tulee varsinaisten kelpoisuusehtojen lisäksi ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Valintaprosessi

Rakennuslakimiehen virkaa haki hakuajan kuluessa kaksitoista henkilöä, joista kaikki täyttivät kelpoisuusehdot. Liitteenä on hakemusten perusteella laadittu yhteenveto. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin 9.-24.3.2021 ********** joilla arvioitiin olevan rakennuslakimiehen viran tehtävien hoitamiseen soveltuvaa kokemusta julkisesta hallinnosta ja valvontaviranomaistehtävistä. Hakijoita haastattelivat rakennusvalvontapalvelujen rakennusvalvontapäällikkö Kai Miller ja rakennetun ympäristön valvontayksikön päällikkö Pentti Ruuska. ********** perui hakemuksensa haastattelun jälkeen.

**********

**********

**********

**********

**********

**********

Perustelut valintaesitykselle

Rakennuslakimiehen tehtävässä korostuu maankäyttö- ja rakennuslainsäädännön ja hallintolainsäädännön tuntemus sekä kokemus julkisen hallinnon viranomaisvalvontatehtävistä. Lisäksi tehtävässä korostuu kyky itsenäiseen päätöksentekoon sekä erinomaiset yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot.

Haastattelussa erityistä huomiota kiinnitettiin rakentamiseen liittyvän lainsäädännön tuntemukseen sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoihin.

********** on monipuolista työkokemusta ja osaamista ympäristö- ja hallintolainsäädäntöön ja maankäyttö- ja rakennuslainsäädäntöön liittyvien asioiden hoidosta sekä ympäristösuojelulain mukaisten hallintopakkopäätösten valmistelusta sekä hallintotuomioistuimille toimitettavien lausuntojen valmistelusta. ********** on kattavaa tuntemusta ja ymmärrystä auto- ja ajoneuvovero- sekä polttoainemaksulainsäädännöstä. Lisäksi hänellä on kokemusta em. asioihin liittyvien oikaisuvaatimusten, hallintovalitusten ja kanteluiden käsittelemisestä sekä oikeudellisten selvitysten laatimista. Virassa tarvittavaa maankäyttö- ja rakennus-lainsäädännön tuntemusta hänellä ei sen sijaan ole.

Rakennusvalvontapäällikkö katsoo hakijoiden työkokemuksen ja haastattelujen perusteella, että rakennuslakimiehen virkaan soveltuu parhaiten **********

Hänen valintaa puoltaa Ympäristöministeriössä ja ELY-keskuksessa hankittu kokemus ja osaaminen ympäristölainsäädännöstä ja maankäyttö- ja rakennuslainsäädännöstä. Hän on valmistellut ympäristölainsäädännön mukaisia hallintopakkopäätöksiä ja hallintotuomioistuimille ympäristöasioissa annettavia lausuntoja, jotka ovat osa rakennuslakimiehen tehtäviä. Lisäksi valintapäätökseen vaikutti haastattelussa ja hakemuksesta saatu hyvä kuva hänen yhteistyö- ja vuorovaikutustaidoistaan.

Detta beslut publicerades 14.04.2021

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Pentti Ruuska, yksikön päällikkö, puhelin: +358 9 310 26218

pentti.ruuska@hel.fi

Beslutsfattare

Kai Miller
rakennusvalvontapäällikkö

Bilagor

1. Hakijayhteenveto KYMP-03-16-21, henkilörekisteri, jukisuus rajoitettu
Bilagan publiceras inte på internet.

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.