Sääntökirja, palvelukohtainen osa, ikääntyneiden yli 65-vuotiaiden omaishoidon tuen kotiin annettava palvelu
Sääntökirja omaishoidon tuen kotiin annettava palvelu palvelusetelille
Päätös
Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja hyväksyi liitteenä olevan sääntökirjan omaishoidon tuen kotiin annettava palvelu palvelusetelille. Sääntökirja on voimassa 1.1.2022 alkaen.
Tämä päätös korvaa Omaishoidon tuen kotiin annettava palvelu palvelusetelille sääntökirjan 13.12.2019 sekä toimialajohtajan päätöksen 19.12.2019 § 200.
Päätöksen perustelut
Sosiaali- ja terveyslautakunta on 1.10.2013 § 315 hyväksynyt palvelusetelitoiminnan yhdeksi yli 65-vuotiaiden omaishoidon tuen kotiin annettavan hoidon järjestämistavaksi ja päättänyt palvelusetelin arvon. Sosiaali- ja terveyslautakunta on 10.2.15 § 40 vahvistanut palvelusetelin arvon 1.5.2015 alkaen. Palvelusetelin arvoksi on määritelty 34 euroa.
Sääntökirja on asiakirja, jolla kunta (Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala) asettaa palveluntuottajille palvelusetelilain 5 §:ssä tarkoitetut hyväksymiskriteerit. Kunta velvoittaa palveluntuottajaa noudattamaan sääntökirjan määräyksiä. Yksityinen palveluntuottaja sitoutuu noudattamaan sääntökirjan ehtoja siitä alkaen, kun palveluntuottaja hyväksytään palvelusetelillä hankittavien sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajaksi.
Keskeisimmät muutokset ovat;
Luku 1.1. asiakkaat ovat yli 65 -vuotiaita monisairaita/muistisairaita. He voivat olla myös alle 65 -vuotiaita, jos heillä on diagnosoitu muistisairaus, joka aiheuttaa palveluntarvetta.
Luku 1.2 Lakisääteisten vapaiden vanhenemisaika on 12 kuukautta niiden kertymisestä. Esimerkiksi helmikuulta kertyneet vapaapäivät vanhenevat seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä.
Luku 2.1. Palvelusetelin arvo on 34 euroa/tunti. Palveluseteleitä voidaan myöntää asiakkaan vapaapäiväoikeuden mukaisesti yhteensä joko 24 tuntia tai 36 tuntia kuukaudessa asiakkaan valitsemissa jaksoissa. Muita lisiä ei palveluseteliä käytettäessä makseta. Palveluseteli on voimassa toistaiseksi tai se on määräaikainen ja voimassaoloaika näkyy palvelusetelissä.
Luku 4.5. Palveluntuottajien edellytetään antavan hoitopalautetta asiakkaista vähintään 6 kuukauden välein 1.10.2021 lukien. Tästä muutoksesta palveluntuottajia on tiedotettu 29.9.2021 sähköpostiviestillä. Hoitopalaute kirjataan Palse.fi portaaliin, myös aina hoidon päättyessä kyseisen tuottajan antamana. Hoitopalautteen antamisesta Palse.fi portaalista ei tule erillistä muistutusta. Hoitopalaute kirjataan Palse.fi portaaliin, myös aina hoidon päättyessä kyseisen tuottajan antamana. Hoitopalautteen antamisesta Palse.fi portaalista ei tule erillistä muistutusta.
Hallintosäännön 18 luvun 3 §:n 2 momentin 7 kohdan mukaan sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja päättää palveluntuottajille asetettavista vaatimuksista ja viranhaltijoista, jotka hyväksyvät palveluntuottajat.
Detta beslut publicerades 30.12.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Kristiina Matikainen, ostopalvelupäällikkö, puhelin: 09 310 42207