Yhteistyösopimus, Kansainvälisten osaajien Suomi, E2 Tutkimus
Yhteistyösopimus, Kansainvälisten osaajien Suomi, E2 Tutkimus
Päätös
Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtaja päätti hyväksyä liitteenä (liite 1) olevan yhteistyösopimuksen, jolla Helsingin kaupungin elinkeino-osaston työvoima ja maahanmuutto -yksikkö ja Edistysmielisen tutkimuksen yhdistys ry / E2 Tutkimus sopivat yhteistyöstä Kansainvälisten osaajien Suomi -hankkeen toteuttamisessa. Sopimus astuu voimaan, kun molemmat sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet. Sopimus on voimassa, kunnes sopimuksen kohteena oleva tutkimushanke on toteutettu ja lopputuote julkistettu, enintään 31.3.2023 saakka.
Helsingin kaupungin rahoitusosuuden, yhteensä 30 000 euroa, maksamiseen varaudutaan työvoima ja maahanmuutto -yksikön budjetissa (kustannuspaikka 18172000) vuosina 2022 ja 2023.
Päätöksen perustelut
Taustaa
Kansainvälisten osaajien Suomi -tutkimushankkeessa selvitetään, miten Suomeen saadaan lisää kansainvälisiä osaajia. Hanke hakee vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Miten Suomesta voi tulla osaajia kutsuva, sitouttava ja vetovoimainen maa, jonne ulkosuomalaisen on mutkatonta palata tai ulkomaalaisen tulla töihin? Miten Suomen rakentamiseen voisi osallistua myös maamme ulkopuolelta? Hankkeen toteutuksessa kuullaan ulkosuomalaisia, Suomessa asuvia ulkomaalaisia ja paikkariippumatonta työtä tekeviä kansainvälisiä diginomadeja. Tutkimushanke auttaa löytämään konkreettisia keinoja kansainvälisen osaamisen vahvistamiseksi. Hankkeen toteutusaika on lokakuu 2021 − maaliskuu 2023, ja työ valmistuu ennen kevään 2023 eduskuntavaaleja.
Helsingin tavoitteena on hankkeen rahoittajana ja yhteistyökumppanina tukea hankkeen tavoitteiden toteutumista. Hanke edistää etenkin kaupunkistrategian (2021-2025) kohtaa "Helsinki on houkutteleva osaajille ja yrityksille". Kyseisen strategiakirjauksen mukaan ”Helsinki on houkutteleva ja vetovoimainen niin kansainvälisille osaajille ja heidän perheilleen kuin muualta Suomesta muuttaville. Otamme entistä aktiivisemman roolin ulkomaisten yritysten, yrittäjien ja työntekijöiden houkuttelussa ja Helsinkiin asettautumisen tukemisessa.” Tutkimushanke tukee myös valmisteilla olevan Helsingin työ-, opiskelu- ja yrittäjyysperusteisen maahanmuuton tiekartan tavoitteiden toteutumista vahvistamalla osaajien houkuttelun tietopohjaa.
Hankkeen toteuttajana toimii yleishyödyllinen tutkimuslaitos E2, ja hankkeen kokonaiskustannusarvio on 490 600 euroa. Helsingin kaupungin ohella hankkeen rahoittamiseen osallistuvat Teknologiateollisuus ry, Tekniikan Akateemiset ry, Keva, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat ry, Teollisuuden Palkansaajat ry, Espoon kaupunki, Tampereen kaupunki, Oulun kaupunki, Elinkeinoelämän Keskusliitto, työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoministeriö ja Business Finland sekä E2 Tutkimus omarahoituksella.
Toimeenpano ja seuranta
Helsingin kaupungin rahoitusosuuden kattamiseen varaudutaan työvoima ja maahanmuutto -yksikön budjetissa (kustannuspaikka 18172000). Rahoitusosuus maksetaan kahdessa erässä: 15 000 euroa vuoden 2022 lopussa sekä 15 000 euroa hankkeen päättyessä. Kaupunginkanslian elinkeino-osaston työvoima ja maahanmuutto -yksikkö toimii kaupungin edustajana ja yhteystahona hankkeessa sekä osallistuu hankkeen seurantaryhmään.
Päätösvalta
Helsingin kaupunginkanslian toimintasäännön 1.10.2021 mukaan työvoima ja maahanmuutto -yksikön toimialaan kuuluu kansainvälisten osaajien houkuttelu sekä kaupungin maahanmuuttoasioiden koordinointi. Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden johtajan hankintavaltuudet perustuvat kansliapäällikön päätökseen kaupunginkanslian viranhaltijoiden hankintaoikeuksista 4.1.2021 § 3.
Detta beslut publicerades 18.01.2022
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Elina Nurmi, johtava asiantuntija, puhelin: 09 310 36400