Avustuksen myöntäminen, liikunnan clearing-tuki, jääurheilun lasten ja nuorten kohdeavustus 2022
Avustusmäärärahasta kohdeavustuksina jaettavat avustukset jääurheilun tukemiseen 2022
Päätös
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti, että liikunnan avustusmäärärahasta jääurheilun lasten ja nuorten kohdeavustukseen ositetaan enintään 950 000 euroa.
Clearing-tuki kohdistetaan vuonna 2022 liikunnan toiminta-avustuksen piirissä oleville jääkiekko- ja taitoluisteluseuroille alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten säännöllisten jääharjoitusvuorojen tukemiseksi ajalla 1.1.–1.5. ja 29.8.–31.12.2022.
Clearing-tuen piirissä oleville jäävuoroille ei voi hakea tukea toiminta-avustuksen tilankäyttöosuudesta.
Clearing-määrärahaa hallinnoi Jääkenttäsäätiö sr. Jääkenttäsäätiö sr laskuttaa liikuntapalveluille kuukausittain jälkikäteen clearingiin kuuluvien seurojen toteutuneiden jääharjoitusvuorojen tuen liikuntajaoston päättämän enimmäistuntihinnan (2.11.2021, § 22) mukaan.
Jääkenttäsäätiö sr ilmoittaa liikuntapalvelulle kuukausittain laskutuksen yhteydessä, miten clearing-tukeen osoitettu tuki on jakautunut eri seuroille. Mikäli clearing-tuen piiriin kuuluvat jääharjoitusvuorot eivät toteudu täysimääräisesti, palautuu avustusmääräraha takaisin
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti liikunnan avustusmuodoista, myöntöperusteista ja avustuskohtaisista kriteereistä sekä hakuohjeesta vuodelle 2022 kokouksessaan 2.11.2021, § 22. Vuoden 2022 tulosbudjetissa liikunnan avustuksiin osoitettiin yhteensä 8 371 000 euron määräraha (kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 14.12.2021, § 201). Liikuntajaosto päätti kokouksen edellisessä kohdassa liikunnan avustusmäärärahan osittamisesta eri avustusmuodoille. Tässä päätöksessä jääurheilun lasten ja nuorten kohdeavustukseen ositettu 950 000 euron määräraha on tarkoitettu clearing-tukeen lasten ja nuorten jäävuorojen tukemiseksi. Vuonna 2021 jääurheilun tuki sisälsi myös clearing-vuoroihin ja ringetelle kohdistettua lisätukea johtuen Pirkkolan jäähallien sulkeutumisesta. Vuonna 2022 Pirkkolan jäähallit ovat käytössä, eikä tällaista lisätukea enää ole.
Kulttuurin ja vapaa-ajan avustuksilla rakennetaan demokraattista ja elinvoimaista kaupunkia. Avustukset edistävät helsinkiläisten hyvinvointia ja terveyttä. Avustuksin edistetään YK:n Agenda 2030 tavoitteita. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan avustuksilla: Vahvistetaan kansalaisyhteiskuntaa, vahvistetaan helsinkiläisten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tuetaan monipuolista kulttuurin ja vapaa-ajan tarjontaa, parannetaan helsinkiläisten mahdollisuuksia merkitykselliseen elämään, edistetään ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurillisesti kestävää toimintaa. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 14.12.2021, § 202).
Liikuntalaissa (390/2015) säädetään liikunnan ja urheilun edistämisestä sekä valtionhallinnon ja kunnan vastuusta ja yhteistyöstä, valtion hallintoelimistä ja valtionrahoituksesta liikunnan toimialalla. Yleisten edellytysten luominen liikunnalle paikallistasolla on kuntien tehtävä. Kunnan tulee luoda edellytyksiä kunnan asukkaiden liikunnalle mm. tukemalla kansalaistoimintaa mukaan lukien seuratoiminta. (Liikuntalaki 390/2015, 5 §).
Helsingin kaupunki tukee liikuntaseurojen toimintaa sekä liikuntatapahtumia vuosittain yhteensä noin 8 miljoonan euron avustuksin.
Detta beslut publicerades 01.02.2022
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Föredragande
Mer information fås av
Taina Korell, yksikön päällikkö, puhelin: 09 310 38038