Avustuksen myöntäminen, liikunnan kohdeavustukset 2022
Liikunnan kohdeavustukset 2022
Päätös
Liikuntajohtaja päätti myöntää liikunnan kohdeavustusta yhteensä 5 000 euroa seuraavasti:
Hakija | Haettu | Myönnetty |
Helsingin Uimarit ry | 7 000 | 3 000 |
Suomen Paravoimailijat ry | 20 000 | 2 000 |
Helsingin Uimarit ry järjestää uimakouluja erityislapsille. Erityisuinti kaikille mahdolliseksi -hankkeessa madalletaan liikunnan aloittamista, kun tarjotaan omia uimakouluja erityislapsille, kuten aisti-, liikunta- ja kehitysvammaisille tarkoitettuja uintiryhmiä.
Suomen Paravoimailijat ry:n tarkoituksena on jalkautua eri vammaisyhdistyksien ja -seurojen tiloihin esittelemään paravoimailua sekä kertomaan voimaharjoittelun turvallisuudesta ja ennen kaikkea sen tuomista terveydelle ja toimintakyvylle suotuisista aspekteista. Seura tulee järjestämään mahdollisuuksien mukaan liikuntatapahtumia/tilaisuuksia hoitolaitoksissa, kouluissa sekä muissa paikoissa, joissa potentiaalisia harrastajia on keskittyneesti. Lisäksi seura tulee jakamaan tietoa vammaisvoimailuun liittyen eri kanavissa.
Ohjeet avustuksen saajille
Kohdeavustusta voidaan käyttää 31.5.2023 saakka. Avustuksen käyttö tulee selvittää erillisellä selvityslomakkeella 30.9.2023 mennessä.
Avustukset maksetaan yhdessä erässä. Mikäli avustuksen saaja on velkaa kaupungille, kuitataan myönnetystä avustuksesta kaupungin perimiskelpoinen saatava avustuksen saajalta (Helsingin kaupungin avustusten yleisohjeet, kaupunginhallitus 28.10.2019).
Kaupungilla on oikeus periä avustus tai sen osa takaisin, mikäli avustuksensaaja ei noudata avustusehtoja.
Avustustoiminnassa on otettu huomioon valtiontukisääntely ja avustuksen kilpailuvaikutukset. Avustamisen ei katsota vaikuttavan jäsenvaltioiden väliseen kauppaan, koska palveluja tuotetaan ensi sijassa paikallisille asukkaille rajatulla alueella jäsenvaltiossa.
Päätöksen perustelut
Käsittelyssä otettiin huomioon kohdeavustushakemukset (2 kpl), jotka olivat saapuneet 24.11.2022 mennessä.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti 2.11.2021, § 22 liikunnan kohdeavustusten myöntämisen periaatteista.
Liikunnan kohdeavustusta voidaan myöntää helsinkiläisille rekisteröidyille liikuntaseuroille liikunnan ja urheilun kohdennettuun toimintaan tai hankkeeseen, jota ei tueta liikunnan perusavustuksin. Kohdeavustus on harkinnanvarainen. Kohdeavustuksen tavoitteena on tukea hankkeita, jotka edistävät tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta liikunnassa ja seuratoiminnassa.
Vuonna 2022 avustusta voidaan myöntää toimintaan ja hankkeisiin, jotka kohdistuvat erityistä tukea tarvitseviin, vammaisurheilijoihin tai muihin liikkujiin, joiden osallistuminen vaatii soveltamista. Järjestettävän toiminnan tulee sen lisäksi täyttää yksi tai useampi kohta seuraavista kriteereistä:
- madaltaa kynnystä liikunnan aloittamiseen
- lisää liikunnan saavutettavuutta
- mahdollistaa syrjäytymisvaarassa olevien harrastamisen liikuntaseurassa
- hillitsee harrastamisen kustannuksia ja osallistumismaksuja
- lisää uusien harrastajien / ryhmien määrää seurassa
Hakemuksia arvioidessa kiinnitetään edellisten kriteerien lisäksi erityistä huomioita myös seuraaviin asioihin:
- toiminnan jatkuvuus hankkeen jälkeen
- uudet innovaatiot ja kokeilut
- hankkeen toteutus yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa
- lasten ja nuorten toiminnan painotus
Kohdeavustuksen hakemisesta ja myöntämisperiaatteista on tiedotettu kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan internet-sivuilla (www.hel.fi/liikunnanavustukset). Lisäksi seuroihin on oltu yhteydessä muun muassa sähköpostiviesteillä sekä liikunnan kumppanikirjeillä.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti 25.1.2022, § 4 osittaa vuodelle 2022 avustuksiin käytettävissä olevasta 8 821 000 euron määrärahasta yhteensä 8 721 000 euroa liikunnan kansalaistoiminnan avustuksiin sekä 100 000 euroa tapahtuma-avustuksiin. Kohdeavustuksiin ositettiin käytettäväksi enintään 111 000 €.
Liikuntajaosto delegoi 2.11.2021, § 23 liikuntajohtajalle oikeuden päättää kohdeavustusten myöntämisestä.
Liikuntalain (390/2015) 5 §:n mukaan kunnan tulee tukea kansalaistoimintaa mukaan lukien seuratoimintaa.
Detta beslut publicerades 30.11.2022
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Lassi Laitinen, suunnittelija, puhelin: 09 310 87947