Asemakaavan muutos nro 12814, Konala, tontti 34/9, Ristipellontie 1, Kiinteistö Oy Ristipellontie 1 psta WasaPlan Oy

HEL 2022-010213
Ärendet har nyare handläggningar
Ärende 11. / 111 §

Ristipellontie 1, asemakaavan muuttaminen (nro 12814)

Stadsmiljönämnden

Päätös

Kaupunkiympäristölautakunta päätti

  • hyväksyä 28.2.2023 päivätyn asemakaavan muutoksen piirustuksen nro 12814 (liite nro 3). Asemakaavan muutos koskee 32. kaupunginosan (Konala) korttelin 32034 tonttia 9 sekä katu-, tie- ja puistoalueita.
  • antaa vuorovaikutusraportista ilmenevät vastineet valmisteluaikana esitettyihin mielipiteisiin, kannanottoihin sekä julkisena nähtävilläoloaikana saatuihin lausuntoihin ja muistutukseen. Päätösasiakirjat ja vuorovaikutusraportti ovat luettavissa kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelussa, Työpajankatu 8 (puh. 09 310 22111), sekä internet-sivuilla: Päätöksenteko
  • ilmoittaa päätöksestään ja vuorovaikutusraportista muodostuvan MRL 65 §:n mukaisen kunnan perustellun kannanoton niille kaavasta muistutuksen tehneille, jotka ovat ilmoittaneet osoitteensa
  • kehottaa asemakaavoituspalvelua laskuttamaan hakijalta kaavan hyväksymisen jälkeen kaavan laatimis- ja käsittelykustannukset seuraavasti:
    • Kiinteistö Oy Ristipellontie 1: 6 000 €

Käsittely

Asian aikana kuultavina olivat arkkitehti Minna Koskinen ja liikenneinsinööri Eeva Väistö. Asiantuntijat poistuivat kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Stäng

Kaavaratkaisun keskeinen sisältö

Asemakaavan muutos koskee teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta, joka sijaitsee Vihdintien ja Kehä I:n risteyksen läheisyydessä, osoitteessa Ristipellontie 1. Tämän lisäksi asemakaavan muutos koskee osittain tontin 32034/9 etelä- ja länsipuolelle sijoittuvaa puistoaluetta, tontin länsipuolelle sijoittuvaa katualuetta ja itäpuolelle sijoittuvaa Vihdintien tiealuetta. Kaavaratkaisu mahdollistaa tilaa vievän kaupan toimintojen sijoittamisen suunnittelualueella olemassa olevaan rakennukseen ja uuden 3–5-kerroksisen liikerakennuksen rakentamisen olemassa olevan rakennuksen pohjoispuolelle. Kaavaan liittyvässä viitesuunnitelmassa uudisrakennukseen on suunniteltu sijoittuvan paljon tilaa vievää erikoiskauppaa sekä liikunta- ja toimistotiloja. Tontilla olemassa oleva ja säilyvä rakennus on suunniteltu muutettavan rautakauppakäyttöön. Liikerakennusten korttelialueen tehokkuusluku on noin e=0,9.

Kaavaratkaisussa varaudutaan uuden suuntaisliittymän rakentamiseen tilanteessa, jossa kaupunkibulevardia jatketaan yleiskaavan mukaisesti Vihdintietä Konalaan. Siksi kaavamuutosalueen pohjoisosaan on kaavaratkaisussa merkitty erillinen autopaikkojen korttelialue LPA, joka vastaa leveydeltään mahdollisen uuden ajoliittymän poikkileikkausta. Lisäksi tavoitteena on selkeyttää tontin 32034/9 ja sen eteläpuolisen lisävuokra-alueen rajoja ja käyttötarkoituksia siten, että se puistoalueen osa, joka on 1980-luvulta lähtien ollut osa tontin 32034/9 toimintaa muutetaan käyttötarkoitukseltaan vastaamaan vallitsevaa tilannetta ja osaksi tonttia 32034/9 (muodostuu uusi ohjeellinen tontti 32034/11). Olemassa olevan rakennuksen käyttötarkoituksen muutos edesauttaa kaupunkikuvallisesti näkyvälle paikalle sijoittuvan rakennuksen kunnostusta ja alueen kokonaisilmeen parantamista.

Ristipellontielle suunnitellut uudet liikennejärjestelyt parantavat toteutuessaan Ristipellontien ja Vihdintien risteyksen välityskykyä. Ristipellontien liikennesuunnitelmassa nro 7357 (liite nro 7) esitetään parannuksia myös jalankulun turvallisuuteen laajemmin Ristipellontiellä.

Päätökset kaavaratkaisun pohjana

Kaavaratkaisu edesauttaa kaupungin strategisten tavoitteiden toteutumista mahdollistamalla yrityksille niiden tarpeita vastaavia monipuolisia sijoittumismahdollisuuksia Helsingin alueella. Kaavaratkaisu on Helsingin yleiskaavan 2016 mukainen.

Alueen lähtökohdat ja nykytilanne

Suunnittelualue sijoittuu Vihdintien varrelle sijoittuvalle Konalan yritysalueelle. Suunnittelualue on kaupunkikuvallisesti näkyvällä paikalla Vihdintien ja Kehä I:n risteyksen pohjoispuolella, ja se luo ensivaikutelman Konalan kaupunginosasta saavuttaessa alueelle etelän suunnasta. Suunnittelualueen olemassa oleva kasvillisuus on hyvin pienipiirteistä, mikä osaltaan korostaa olemassa olevan rakennuksen näkymistä alueen kaupunkikuvassa. Tontti 32034/9 ja sen eteläpuolelle sijoittuva tontin käyttöön vuokrattu alue ovat pääosin asfaltti- ja hiekkapäällysteisiä. Tontilla 32034/9 sijaitsee nykyisin osittain III-kerroksinen varastorakennus, joka on valmistunut vuonna 1978.

Suunnittelualueella on voimassa kaksi eri asemakaavaa. Kaavassa nro 9736 suunnittelualue on osoitettu teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi (T, tontti nro 32034/9), puistoalueeksi (VP) ja kauttakulku- tai sisääntulotieksi suoja- ja näkemäalueineen (LT). Teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueelle saa sijoittaa myyntinäyttely-, toimisto- ja muita vastaavia tiloja enintään 25 % rakennetusta kerrosalasta. Tontin kerrosala on annettu tehokkuuslukuna (e=1,0); tontin kerrosala on nykyisin 15 959 k-m².

Helsingin kaupunki omistaa kortteli-, katu- ja puistoalueet. Kaavaratkaisu on tehty tontin haltijan hakemuksen johdosta ja kaavaratkaisun sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

Kaavaratkaisun kustannukset

Asemakaavan muutos nostaa tonttien arvoa. Kaavaratkaisun mukaisen rakennusoikeuden arvo on suuruusluokaltaan 4–5 miljoonaa euroa ja arvonnousua voimassa olevaan asemakaavaan nähden on noin 2,5 miljoonaa euroa. Kaupungille kohdistuu maankäyttötuloja tonttien vuokraamisen kautta.

Vuorovaikutus kaavan valmisteluaikana

Liitteenä olevassa vuorovaikutusraportissa esitetään yhteenvedot kaavan valmisteluaikana saaduista viranomaisten kannanotoista ja osallisten mielipiteistä sekä vastineet niissä esitettyihin huomautuksiin.

Viranomaisyhteistyö

Kaavaratkaisun valmistelun yhteydessä on tehty yhteistyötä kaupunkiympäristön toimialan eri tahojen lisäksi seuraavien viranomaistahojen kanssa:

  • Helen Oy
  • Helen Sähköverkko Oy
  • Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL)
  • Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) vesihuolto
  • Gasgrid Finland Oy
  • Tukes
  • Helsingin vanhusneuvosto
  • Uudenmaan ELY-keskus liikenne

Viranomaisten kannanotot osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä valmisteluaineistosta kohdistuivat liittymävaraukseen Ristipellontieltä Vihdintielle sekä alueella olemassa olevien yleisten vesihuoltolinjojen ja tietoliikennekaapeleiden huomioimiseen maankäytön suunnittelussa. Kannanotoissa esitetyt asiat on otettu huomioon kaavatyössä siten, että olemassa oleville vesihuollon putkille ja laitteille on kaavaratkaisussa varattu riittävät johtokujatilavaraukset, mahdollisten johtosiirtojen tarvetta on selvitetty ja alueella olemassa olevien tietoliikennekaapeleiden sijainti on saatettu kaavamuutoshakijan tietoon.

Mielipiteet

Mielipiteet osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä alustavasta viitesuunnitelma-aineistosta kohdistuivat lintujen turvallisuuden huomioimiseen julkisivujen suunnittelussa, suunnitellun uuden toiminnan aiheuttamiin liikenteellisiin vaikutuksiin, suunnitellun kaupan tilojen laatuun ja määrään sekä uudisrakennuksen kokoon. Mielipiteet on otettu huomioon kaavoitustyössä siten, että kaavamääräyksin on edellytetty, että kasvillisuuden läheisyyteen sijoittuvat suuret, yhtenäiset lasi- tai muut heijastavat pinnat, lasiset käytävät, lasikaiteet ja -aidat tulee suunnitella lintuturvallisiksi. Lasisten nurkkauksien suunnittelua tulee välttää. Kaavaratkaisuun on merkitty Ristipellontien varteen sijoittuville kolmekerroksisille rakennusaloille ylimmäksi sallituksi korkeusasemaksi +32,5, mikä varmistaa sen, että uudisrakentaminen sovitetaan korkeudeltaan Ristipellontien varrella olemassa olevien toimitilarakennusten korkeuteen. Kirjallisia mielipiteitä saapui 2 kpl.

Kaavaehdotuksen julkinen nähtävilläolo (MRL 65 §) 12.12.2022–16.1.2023

Kaavaehdotus on ollut julkisesti nähtävillä, mistä on ilmoitettu maankäyttö- ja rakennusasetuksessa säädetyllä tavalla. Kaavaehdotuksen nähtäville asettamisesta on lähetetty kirje ulkokuntalaiselle tontin haltijalle.

Kaavaehdotuksesta tehtiin 1 muistutus. Muistutuksessa esitetyt huomautukset kohdistuivat alueen ja suunnitellun uuden toiminnan aiheuttamiin liikenteellisiin haasteisiin ja nykyisin liikenne-, varastointi- ja pysäköintikäytössä olevan puistoalueen osan liittämiseen osaksi liikerakennuksen tonttia.

Kaavaehdotuksesta saatiin viranomaisten lausuntoja sen ollessa julkisesti nähtävillä. Lausunnoissa esitetyt huomautukset kohdistuivat johtokujaa koskevan kaavamääräyksen täydentämiseen ja kaavaratkaisussa mahdollistetun uuden liike- ja toimitilarakentamisen sähkönjakelun edellyttämään pysyvään muuntamoratkaisuun. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) ilmoitti lausunnossaan, että HSL:llä ei ole lisättävää oas -vaiheessa annettuun kannanottoon. Tukes ei nähnyt estettä kaavamuutokselle, sillä alueella sijaitsevan maakaasuputken suunniteltu uusi sijainti täyttää etäisyysvaatimuksen kaavaratkaisun mukaiseen rakennusalaan ja käyttötarkoitukseen. Gasgrid esitti lausunnossaan täsmennyksiä maakaasuputken huomioimiseen alueen jatkosuunnittelussa.

Lausunnot saatiin seuraavilta tahoilta:

  • Helen Sähköverkko Oy
  • Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL)
  • Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY)
  • Gasgrid Finland Oy
  • Tukes

Toimenpiteet julkisen nähtävilläolon jälkeen

Vuorovaikutusraportissa on esitetty yhteenvedot kaavaehdotuksesta saaduista muistutuksesta ja viranomaisten lausunnoista sekä vastineet niissä esitettyihin huomautuksiin.

Huomautuksissa esitetyt asiat on otettu huomioon, kaavan tavoitteet huomioon ottaen, tarkoituksenmukaisilta osin.

Kaavakartan merkintöihin tai määräyksiin ja muuhun aineistoon tehtiin julkisen nähtävilläolon jälkeen muutoksia, jotka on esitetty yksityiskohtaisesti kaavaselostuksen viimeisessä luvussa. Ne on myös koottu Tehdyt muutokset –liitteeseen. Tehdyt muutokset ovat luonteeltaan vähäisiä, joten kaavaehdotusta ei ole ollut tarpeen asettaa uudelleen nähtäville.

Julkisen nähtävilläolon jälkeen tehdyistä muutoksista on neuvoteltu asianomaisten tahojen kanssa. Niitä, joiden etua muutokset koskevat, on kuultu erikseen sähköpostilla.

Tarkemmat perustelut

Tarkemmat kaavaratkaisun perustelut ilmenevät liitteenä olevasta asemakaavaselostuksesta.

Sovelletut säännökset

Maankäyttö- ja rakennuslaki 9 §, 51 §, 52 §, 54 §, 57 §, 59 §, 62 §.

Toimivalta

Kaupunkiympäristölautakunta päättää asemakaavan muutoksesta hallintosäännön 16 luvun 1 §:n kohdan 2 perusteella, koska kaavaratkaisulla ei katsota olevan merkittäviä vaikutuksia.

Stäng

Detta beslut publicerades 07.03.2023

VALITUSOSOITUS

Pöytäkirjan 111 §.

Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Valitusoikeus

Päätökseen, joka koskee asemakaavan muutosta, saa hakea muutosta kunnallisvalituksella

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen, lukuun ottamatta vaikutukseltaan vähäisiä asemakaavan muutoksia, joissa valitusoikeus on vain asianosaisilla. Vaikutukseltaan vähäisenä ei ole pidettävä asemakaavan muutosta, jossa muutetaan rakennuskorttelin tai muun alueen pääasiallista käyttötarkoitusta, supistetaan puistoja tai muita lähivirkistykseen osoitettuja alueita taikka nostetaan rakennusoikeutta tai rakennuksen sallittua korkeutta ympäristöön laajemmin vaikuttavalla tavalla, heikennetään rakennetun ympäristön tai luonnonympäristön arvojen säilymistä taikka muutetaan kaavaa muulla näihin rinnastettavalla tavalla. (Valitusoikeuden rajoittaminen ei koske MRL 73 §:n mukaisia ranta-asemakaavoja)
  • viranomainen toimialaansa kuuluvissa asioissa
  • maakunnan liitto ja kunta, joiden alueella kaavassa osoitetulla maankäytöllä on vaikutuksia
  • rekisteröity paikallinen tai alueellinen yhteisö toimialaansa kuuluvissa asioissa toimialueellaan.
Valitusaika

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Kunnan jäsenen, asianosaisen ja muun valittamaan oikeutetun katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusperusteet

Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että

  • päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
  • päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
  • päätös on muuten lainvastainen.
Valitusviranomainen

Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.

Hallinto-oikeuden asiointiosoite on 24.12.2021 saakka seuraava:

Sähköpostiosoite:    
helsinki.hao@oikeus.fi
Postiosoite:
Radanrakentajantie 5
 
00520 HELSINKI
Faksinumero:
029 56 42079
Käyntiosoite:
Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero:
029 56 42000

Hallinto-oikeuden asiointiosoite on 27.12.2021 alkaen seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.hao@oikeus.fi
Postiosoite:
Sörnäistenkatu 1
 
00580 HELSINKI
Faksinumero:
029 56 42079
Käyntiosoite:
Sörnäistenkatu 1
Puhelinnumero:
029 56 42000

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan muutosta
  • miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
  • perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai ehyttä ole syytä epäillä.

Valitukseen on liitettävä

  • päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
  • todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
  • asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu

Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 260 euron oikeudenkäyntimaksun.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

VALITUSOSOITUS

Pöytäkirjan 111 § (Kustannusten osalta: ).

Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.

Valitusoikeus

Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa ja se, jonka valitusoikeudesta laissa erikseen säädetään. Viranomainen saa hakea muutosta valittamalla myös, jos valittaminen on tarpeen viranomaisen valvottavana olevan yleisen edun vuoksi.

Valitusaika

Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusviranomainen

Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.

Hallinto-oikeuden asiointiosoite on 24.12.2021 saakka seuraava:

Sähköpostiosoite:    
helsinki.hao@oikeus.fi
Postiosoite:
Radanrakentajantie 5
 
00520 HELSINKI
Faksinumero:
029 56 42079
Käyntiosoite:
Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero:
029 56 42000

Hallinto-oikeuden asiointiosoite on 27.12.2021 alkaen seuraava:

Sähköpostiosoite:    
helsinki.hao@oikeus.fi
Postiosoite:
Sörnäistenkatu 1
 
00580 HELSINKI
Faksinumero:
029 56 42079
Käyntiosoite:
Sörnäistenkatu 1
Puhelinnumero:
029 56 42000

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa on ilmoitettava:

  1. päätös, johon haetaan muutosta (valituksen kohteena oleva päätös);
  2. miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi (vaatimukset);
  3. vaatimusten perustelut;
  4. mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava valittajan nimi ja yhteystiedot. Jos puhevaltaa käyttää valittajan laillinen edustaja tai asiamies, myös tämän yhteystiedot on ilmoitettava. Yhteystietojen muutoksesta on valituksen vireillä ollessa ilmoitettava viipymättä hallintotuomioistuimelle.

Valituksessa on ilmoitettava myös se postiosoite ja mahdollinen muu osoite, johon oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat voidaan lähettää (prosessiosoite). Mikäli valittaja on ilmoittanut enemmän kuin yhden prosessiosoitteen, voi hallintotuomioistuin valita, mihin ilmoitetuista osoitteista se toimittaa oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat.

Valitukseen on liitettävä:

  1. valituksen kohteena oleva päätös valitusosoituksineen;
  2. selvitys siitä, milloin valittaja on saanut päätöksen tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta;
  3. asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu

Muutoksenhakuasian vireillepanijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Stäng

Föredragande

kaupunkiympäristön toimialajohtaja
Ville Lehmuskoski

Mer information fås av

Minna Koskinen, arkkitehti, puhelin: 09 310 37469

minna.koskinen@hel.fi

Eeva Väistö, liikenneinsinööri, puhelin: 09 310 37353

eeva.vaisto@hel.fi