Virkasuhteen täyttäminen, etelän gerontologinen sosiaalityö, sosiaalityöntekijä, työavain SOTEPE-03-741-23
Etelän gerontologinen sosiaalityö, sosiaalityöntekijän määräaikainen viransijaisuus, työavain 03-741-23
Päätös
Etelän gerontologisen sosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** sosiaalityöntekijän viransijaisuuteen tilapäisesti enintään vuoden ajaksi (vakanssinumero 025375, toimintayksikkö 397410, työpiste 100010) 1.11.2023 lukien 3593,25 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.
Koeaika on kuusi kuukautta.
Päätöksen perustelut
Etelän gerontologisen sosiaalityöntekijän vakituinen virka tuli avoimeksi 1.11.2023 alkaen viranhaltijan siirryttyä toisiin tehtäviin.
Sosiaalityöntekijän vakituinen virka (vakanssinumero 025375) on ollut julkisesti haettavana 19.7.-9.8.2023 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun ulkoisessa haussa ja työhallinnon avoimet työpaikat -internet-sivuilla.
Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan gerontologisen sosiaalityön päällikkö ottaa sosiaalityöntekijän vakinaiseen virkaan.
Gerontologisen sosiaalityön suunnitelmallinen sosiaalityö on tarkoitettu asiakkaille, joiden kyky toimia on alentunut ja heillä on mm. osallistumiseen, talouteen ja muuhun hyvinvointiin liittyvää tuen tarvetta. Sosiaalityöntekijän tehtäväksi tulee vuoden 2023 alkupuolella gerontologisen sosiaalityön asiakkaiden useiden päätösten kuten mm. ennaltaehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen, palvelupäätösten, lyhytaikaishoidon ja päivätoiminnan valmistelu ja päättäminen.
Sosiaalityöntekijä työskentelee vaikeissa elämäntilanteissa olevien asiakkaiden kanssa toteuttaen palvelusuunnitelmaa. Sosiaalityö tukee asiakkaan elämänhallintaa ja itsenäistä selviytymistä. Sosiaalityöntekijä koordinoi ja seuraa sekä arvioi asiakkaan suunnitelman mukaisten palveluiden toteutumista ja etsii tarvittaessa myös muita tahoja mukaan auttamaan asiakasta. Sosiaalityöntekijä toimii myös erityistä tukea tarvitsevan asiakkaan omatyöntekijänä. Työskentely tapahtuu asiakkaan kotona tai asiakkaan mukana erilaisissa toimipaikoissa yhdessä asiakkaan verkoston kanssa.
Tehtävässä tarvitaan itsenäistä työotetta sekä taitoa tehdä moniammatillista yhteistyötä. Gerontologista sosiaalityötä kehitetään työryhmissä. Tehtävään valittavalta toivotaan kykyä ja intoa kehittää toimintaa sekä nähdä asioita uusin silmin ja mallintaa uusia tapoja toimia. Työtapa on asiakaslähtöinen.
Tarjoamme ammattitaitoisen ja aktiivisen työryhmän tuen, mahdollisuuden kehittää palveluitamme sekä vaihtelevan työtehtävän.
Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista osaamista Lisäksi edellytämme vahvaa paineensietokykyä, oma-aloitteisuutta ja kykyä selviytyä erilaisissa konteksteissa ja vuorovaikutustilanteissa asiakkaiden ja viranomaisten verkostoissa. Eduksi luetaan kokemus gerontologisesta sosiaalityöstä.
Sosiaalityöntekijän vakinaisen viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 7 §:n mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.
Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.
Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Määräajassa hakemuksen jätti kaksi hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.
Vaadittu kelpoisuutta ei ollut kenelläkään hakijoista. Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun. Yksi hakijoista täytti tämän ehdon.
Hakemusten perusteella kutsuttiin yksilöhaastatteluun 25.7.2023 ********** Haastattelun suorittivat gerontologisen sosiaalityön päällikkö ********** ja johtava sosiaalityöntekijä **********
********** on valmistunut Diakonia ammattikorkeakoulusta sosionomiksi vuonna 2001 ja lisäksi suorittanut Jyväskylän yliopistossa hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun. **********
Haastatellulla ********** on kokemusta sosiaalityöntekijän työstä iäkkäiden sosiaalipalveluissa 4 kuukautta ja muista sosiaalialan tehtävistä yhteensä 16 vuotta ja 10 kuukautta. Hakemusten ja haastattelujen perusteella ********** osoitti gerontologisen sosiaalityöntekijän tehtävissä edellytettäviä vahvuuksia, itsenäistä työotetta, kiinnostusta gerontologisen sosiaalityön kehittämiseen sekä kykyä moniammatilliseen työhön.
Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on hyvät edellytykset gerontologisen sosiaalityöntekijän viransijaisuuden tehtävien hoitamiseen tilapäisesti enintään vuoden ajaksi.
Detta beslut publicerades 08.09.2023
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Sirkku Jantunen, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 09 310 44452