Yhteistyösopimus alueellisen Spark Finland pääkaupunkiseudun yhteistyöverkostosta vuosille 2024-2027

HEL 2024-001208
Ärendet har nyare handläggningar
§ 2

Yhteistyösopimus SPARK FINLAND Pääkaupunkiseudun toiminnasta vuosina 2024-2027

Näringslivsdirektör

Päätös

Elinkeinojohtaja päätti hyväksyä liitteenä (liite 1) olevan yhteistyösopimuksen, jolla sopimuksen osapuolet muodostavat alueellisen yhteistyöverkoston - SPARK Finland Pääkaupunkiseudun. Alueellinen yhteistyöverkosto toimii osana kansallista SPARK Finland verkostoa.

Sopimus tehdään määräaikaisena 31.12.2027 asti. Yhteistyön kokonaisarvo Helsingin kaupungille neljän vuoden sopimuskaudella on 118 944 euroa (alv 24%). Tämä on 21 prosenttia yhteistyöverkoston kokonaisrahoituksesta, joka on 560 036 euroa.

Kustannukset, 29 736 euroa vuodessa, maksetaan talousarvion kohdalta 1 40 01, elinkeino-osastolle osoitetuista määrärahoista.

Samalla elinkeinojohtaja oikeutti yritysten toimintaympäristöt -yksikön päällikön hyväksymään yhteistyöhön liittyvät laskut.

Päätöksen perustelut

Kaupunkistrategian 2021-2025 mukaan kaupunki vahvistaa ja kehittää asemaansa yhtenä Euroopan parhaana innovaatio-ympäristönä, startup-keskuksena ja uusien elinkeinojen kehtona. Strategiassa painotetaan myös kaupungin ja korkeakoulujen välisen yhteistyön vahvistamista ja korkeakoulukampusten kehittymisen tukemista vahvoiksi innovaatio- ja osaamiskeskittymiksi.

SPARK Finland Pääkaupunkiseutu on toiminut vuodesta 2020 lähtien, elinkeinojohtajan päätös 9.11.2020 § 220. Osapuolina ovat Helsingin ja Espoon kaupungit, Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto sekä HUS-yhtymä. Yhteisön tavoitteena on kehittää tutkijoiden, kliinikkojen ja opiskelijoiden valmiuksia rakentaa uusia tuotteita ja muita ratkaisuja, uutta liiketoimintaa ja rahoituskelpoisia yrityksiä terveysteknologia ja life science alalla.

Sopimuksen osapuolet muodostavat SPARK Finland yhteisön toiminta-alueen: SPARK Finland Pääkaupunkiseudun. Alueellinen yhteistyöverkosto toimii osana kansallista SPARK Finland verkostoa. Kullakin yhteistyöverkostoalueella on alueellinen koordinaattori, joka vastaa SPARK Finlandin toiminnan organisoimisesta ja huolehtii alueellisen toiminnan rahoituksesta pääkaupunkiseudun toiminta-alueella. Pääkaupunkiseudulla koordinaattorina toimii Helsingin yliopisto. Helsingin yliopisto kerää paikallisten osapuolten rahoitusosuudet ja välittää toiminnan kulut SPARK Finland yhteisölle.

Spark Finlandin aikana, eli vuodesta 2017, yhteisössä on palveltu yhteensä 90 projektia, joista 40 ovat tällä hetkellä aktiivisia. Vuonna 2021 SPARK Finland sijoittui Euroopan 25 parhaan biotech -inkubaattorin joukkoon johtavan biotech alaa seuraavan Labiotech.eu -median vertailussa.

SPARK toiminta tukee pääkaupunkiseudun life-science alojen innovaatio- ja yritysekosysteemin kehitystä, tutkimuslähtöisten start up- ja kasvuyritysten syntymistä ja kehittymistä sekä alueen kilpailukykyä.

Detta beslut publicerades 02.02.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Ida Björkbacka, johtava asiantuntija, puhelin: 25281

ida.bjorkbacka@hel.fi

Beslutsfattare

Marja-Leena Rinkineva
elinkeinojohtaja
Heidi Humala
yksikön päällikkö

Bilagor

1. SPARK alueellinen yhteistyösopimus 2024-2027

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.