Yhteistyösopimus 2024, Urhea-säätiö ry, kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala

HEL 2024-002393
Ärendet har nyare handläggningar
§ 33

Yhteistyösopimus - Urhea-treenit 2024

Sektorchefen i sektorn för fostran och utbildning

Päätös

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja päätti allekirjoittaa Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ja Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan ja Urhea-säätiön yhteistyösopimuksen "Urheatreenien yhteistyösopimus vuodelle 2024" (liite 1).

Päätöksen perustelut

Urhea-kouluverkosto

Urhea-kouluverkosto on valtakunnallinen kouluverkosto, jonka tavoitteena on mahdollistaa nuoren urheilijan hyvä arki koulu-koti-seura-yhteistyöllä.

Urhea-kouluverkoston koulut on jaoteltu toimintamallin mukaan kolmeen eri kategoriaan. Helsingissä toimii seitsemän urheiluyläkoulua, joilla on Suomen Olympiakomitean myöntämä urheiluyläkoulustatus. Urheiluyläkoulujen lisäksi Helsingissä on tarjolla viidessä eri peruskoulussa painotettua opetusta liikunnassa (liikuntapainotteiset koulut). Näiden lisäksi kahdeksan koulua toimii lähiliikuntakouluna.

Urhea-kouluverkoston koulujen Urhea-oppilaille mahdollistetaan osallistuminen fysiikka- ja lajiharjoitteluun eli Urhea-treeneihin koulupäivän yhteydessä koulupäivän alussa tai suoraan koulupäivän päätyttyä. Urhea-treenit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille Urhea-verkostokoulujen oppilaille ja tavoitteellisesta harjoittelusta innostuneille yläkouluikäisille nuorille. Urhea-treeneihin osallistumiskynnys pyritään pitämään matalana

Helsingin kaupungin vuosien 2021–2025 Kasvun paikka -kaupunkistrategian mukaisesti Helsingin tavoitteena on olla kaupunki, jossa edellytykset liikkuvaan elämään kohenevat niin, että kaupunkilaisten terveys paranee. Jokaista helsinkiläistä kannustetaan liikkumaan matalalla kynnyksellä. Liikkuminen sisältyy jokaiseen varhaiskasvatus-, koulu- ja opiskelupäivään. Urhea-kouluverkoston toiminta edistää kaupunkistrategian toteutumista.

Yhteistyösopimus ja vastuut

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan ja Urhea-Säätiön yhteistyösopimuksen kohteena on Urhean koordinoimat Urhea-treenit koulupäivän yhteydessä.

Helsingin kaupungin perusopetuksen koulujen vastuulla on tarpeenmukaisen Urhea-treenejä tarjoavan kouluverkoston suunnittelu yhteistyössä Urhean kanssa, opettajavalmentajien palkkioiden sekä mahdollisten tilojen ja harjoittelupaikkojen käytöstä syntyvien kulujen maksaminen.

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan Liikuntaan aktivointi –palvelun vastuulla on palkkioiden maksaminen liikuntaseuroille sopimuksen mukaisesti, toimintaperiaatteisiin liittyvien koulutusten järjestäminen liikuntaseuroille, toimintaan osallistuvien nuorten vakuuttaminen sekä sopimusten laatimisesta, allekirjoittamisprosessista ja arkistoinnista huolehtiminen.

Urhea-Säätiön vastuulla on tuotettavan toiminnan määrällisten ja sisällöllisten tavoitteiden määrittely, seurojen rekrytointi ja tukeminen vastuuohjaajien rekrytoinnissa, toiminnan kävijäseuranta ja seurantaraportin toimittaminen Helsingin kaupungille sekä kunkin toimikauden aloitus- ja päättymisajankohdan määrittely. Urhea-säätiön vastuulla on toiminnan koordinointivastuu.

Kaikkien osapuolten yhteisvastuulla on toiminnan markkinointi yhteisesti sovittujen periaatteiden mukaisesti osana Helsingin kaupungin yläkouluikäisten avointa ja maksutonta liikuntaharrastustoimintaa.

Kustannukset

Vuoden 2024 yhteistyön arvolisäveroton kokonaisarvo on 64 000 euroa, josta Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen perusopetus varaa mahdollisten tilojen ja harjoittelupaikkojen käytöstä johtuviin kustannuksiin 24 000 euroa ja opettajavalmentajien palkkioihin 10 000 euroa vuodelle 2024. Valmentajien palkkiot maksetaan kerhorahoituksesta sopimuksessa määriteltyjen perusteiden mukaisesti.

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut varaavat talousarviostaan 40 000 euron määrärahan liikuntaseuroille maksettavia palkkioita varten.

Toimintasääntö

Toimintasäännön kohtien 3.3.1. ja 9.2. mukaisesti kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja tekee omaa toimialaa koskevat päätökset ja allekirjoittaa päätöksen perusteella tehtävät sopimukset voimassa olevien hankintavaltuuksien rajoissa.

Detta beslut publicerades 25.03.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Melina Lukkarinen, pedagoginen asiantuntija, puhelin: +358931035093

melina.lukkarinen@hel.fi

Beslutsfattare

Satu Järvenkallas
kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja

Bilagor

1. Urheatreenien yhteistyösopimus vuodelle 2024
2. Urheatreenien toimintaperiaatteet vuodelle 2024
3. Reilu Peli urheiluyhteisön eettiset periaatteet

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.