Virkasuhteen täyttäminen, etelän aikuissosiaalityö, etelän nuorten sosiaalityö 1, sosiaaliohjaaja, SOTEPE-01-555-24

HEL 2024-012065
Ärendet har nyare handläggningar
§ 16

Sosiaaliohjaajan viran täyttäminen, nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, etelän aikuissosiaalityö, työavain SOTEPE-01-555-24

Chef för vuxensocialarbete

Päätös

Etelän aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sosiaaliohjaaja Pipsa Sankari-Stokes sosiaaliohjaajan virkaan (026510, toimintayksikkö 395600, työpiste 100100) 1.10.2024 lukien 2928,39 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei aseteta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu ja kunnes virkaan otettu on esittänyt rikosrekisteriotteen. Selvitykset on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otettu on esittänyt rikosrekisterinotteen. Ote on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Selvitystä tartuntatautilain 48 §:n mukaisesta rokotussuojasta ei tarvitse esittää, koska virkaan otettu on jo aiemmin esittänyt selvityksen.

Päätöksen perustelut

Sosiaaliohjaajan virka tuli avoimeksi 8.8.2024.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan sosiaalityöntekijän virkaan ottaa aikuissosiaalityön päällikkö.

Sosiaaliohjaajan tehtävänä nuorten sosiaalityössä on erikoistua tehtävässä nuorille suunnattuun aikuissosiaalityöhön. Työ painottuu tavoitteelliseen arjen tukeen, joka perustuu nuoren yksilölliseen tilanteeseen ja tarpeisiin. Tavoitteena on tukea nuoria heidän arjessa. Työnkuvaan kuuluu myös sekä täydentävän että ehkäisevän toimeentulotuen päätöksenteko. Työskentely perustuu palvelutarpeen arvioon ja sen pohjalta tehtyyn asiakassuunnitelmaan.

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosionomin kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Lisäksi tehtävää täytettäessä edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja, joustavuutta ja paineensietokykyä, valmiutta itsenäiseen työskentelyyn sekä pari- ja tiimityöskentelyyn sekä hyviä dokumentointitaitoja.

Tehtävää täytettäessä eduksi luetaan sitoutuminen pitkäjänteiseen työskentelyyn, into aikuissosiaalityön kehittämiseen ja avoin sekä keskusteleva työskentelyote ja hyvät tietotekniset taidot sekä työkokemus nuorten parissa tehtävästä sosiaalityöstä ja tietojärjestelmä Apotin tuntemus.

Sosiaaliohjaajan virka (vakanssinumero 026510) on ollut julkisesti haettavana 19.8.-2.9.2024 välisinä aikana kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Määräajassa hakemuksen jätti 75 hakijaa, joista yksi hakija peruutti hakemuksensa hakuajan päättymisen jälkeen. 66 hakijalla oli vaadittu kelpoisuus. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin hakijat, joilla oli työtehtävässä edellytettävä kelpoisuus sekä nuorten sosiaalityössä tehtävän työn kannalta olennaista työkokemusta. Pipsa Sankari-Stokesin, ********** haastattelun suorittivat johtava sosiaalityöntekijä Hannele Backström ja johtava sosiaalityöntekijä Anita Kuronen 9.9.2024 ja ********** haastateltiin 11.9.2024.

********** on valmistunut vuonna 2022 Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoulusta ja hänellä on tehtävään vaadittava sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosionomin kelpoisuus. Hän on toiminut sosiaaliohjaajana etelän nuorten sosiaalityössä 4.1.2023 lähtien Hän aloitti sosiaaliohjaajana aikuissosiaalityössä heti valmistauduttuaan sosionomiksi joulukuussa 2022. Hän soveltaa kuntouttavaa työotetta ja on tunnollinen sekä oma-aloitteinen työntekijä. Hän on ollut mukana sosiaalisen kuntoutuksen ryhmätoiminnassa. Hän hallitsee myös hyvin Apotti-tietojärjestelmää työssään. Hän on toiminut ohjaajana Rinnekodissa kehitysvammaisten lastensuojeluyksikössä tilapäisenä sijaisena 23.8.2020-12.8.2022 välisenä aikana. Lisäksi hän on työskennellyt Etappi Ry:n mielenterveyskuntoutujien asumisyksikön ohjaajana 20.6.-14.8.2022 välisenä aikana. Hän on toiselta koulutukseltaan lähihoitaja ja toiminut Helsingin kaupungin Syystien seniorikeskuksella lähihoitajana reilut 11 vuotta, josta opintovapaalla 3,5 vuotta.

Pipsa Sankari-Stokes on valmistunut sosionomiksi vuonna 2013 Laurean ammattikorkeakoulusta ja hänellä on tehtävään vaadittava sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosionomin kelpoisuus. Hän on aloittanut sosiaaliohjaajana etelän nuorten sosiaalityössä 5.9.2022 ja työskennellyt reilut kaksi vuotta kyseisessä tiimissä. Hän on työskennellyt ajalla 27.6.-15.8.2022 idän nuorten sosiaalityön tiimissä. Lisäksi hän on toiminut hanketyöntekijänä 2ME-hankkeessa ajalla 9.7.2018-31.12.2019. Hanketyö sisälsi alueen sosiaaliohjaajan työtä, verkko- ja sometyötä, ajanvarauksettomien palvelujen kokeilua. Hän on ollut mukana kehittämässä vastanottopalvelun toimintaa sekä idän nuorten sosiaalityössä että etelän nuorten sosiaalityössä. Hän on myös ollut mukana sosiaalisen kuntoutuksen ryhmätoiminnassa, sekä aktiivisesti aloittanut kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden palveluja. Hänellä on myös vahva Apotti-tietojärjestelmän osaaminen. Hän on motivoitunut ja tunnollinen työntekijä.

********** on valmistunut sosionomiksi 2012 Laurea ammattikorkeakoulusta ja hänellä on tehtävään vaadittava sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosionomin kelpoisuus. Hänellä on laaja työkokemus sosiaaliohjauksellisesta työstä. Hän toimii **********

********** on valmistunut sosionomiksi 2021 Laurea ammattikorkeakoulusta. Hänellä on tehtävään vaadittava sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosionomin kelpoisuus. Hän toimii tällä hetkellä **********

Haastatteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota työkokemukseen aikuissosiaalityössä, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoihin, sekä Apotti asiakastietojärjestelmän tuntemukseen. Kaikilla neljällä haastatelluilla oli muodollinen kelpoisuus sosiaaliohjaajan virkaan, hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky itsenäiseen työskentelyyn sekä Apotti asiakastietojärjestelmän tuntemus ja kokemusta nuorten kanssa työskentelystä.

********** on kokemusta kolmentoista vuoden ajalta sosiaaliohjaajana toimimisesta ohjaus- ja neuvontatyössä. ********** on työskennellyt reilun viiden vuoden ajan sosiaaliohjaajana erilaisissa yksiköissä. ********** on työskennellyt vuoden ja kahdeksan kuukautta etelän nuorten sosiaalityössä ja kuvaa olevansa työntekijänä järjestelmällinen, tehokas ja nopea päätöksentekijä. Pipsa Sankari-Stokes on toiminut yhteensä melkein neljä vuotta sosiaaliohjaajana nuorten aikuisten kanssa.

Kehittämistyöstä on kokemusta ********** Pipsa Sankari-Stokesilla. ********** kehittämistyön kokemus koostuu Espoon aikuissosiaalityön ATSO -hankkeessa runsaan vuoden ajalta, kun taas Pipsa Sankari-Stokes on ollut mukana kehittämässä vastanottopalvelun toimintaa sekä idän nuorten sosiaalityössä että etelän nuorten sosiaalityössä ja nuorten 2ME -hankkeessa nuorille suunnattua sosiaaliohjausta yhteensä noin neljän vuoden ajan.

Pipsa Sankari-Stokes on osoittanut hakemuksella ja haastattelussa suurta kiinnostusta ja motivaatiota nuorten aikuisten sosiaalityön sosiaaliohjaajan työhön. Lisäksi hän on osoittanut innostusta työnkuvan kehittämiseen. Hänellä on erittäin hyvät vuorovaikutustaidot ja itsereflektiokyky. Hän kykenee sekä itsenäiseen työskentelyyn että tiimityöhön ja pystyy joustamaan tilanteiden sitä edellyttäessä. Hän on osoittanut määräaikaisessa tehtävässään etelän nuorten sosiaalityössä erityistä oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta työssään. Työkokemuksensa perusteella hän soveltuu nuorten sosiaalityöhön ja tämän lisäksi tuntee yhteistyökumppanit, Helsingin palvelujärjestelmän sekä asiakastietojärjestelmän Apotin.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella Pipsa Sankari-Stokesilla on parhaat edellytykset sosiaaliohjaajan viran hoitamiseen etelän nuorten sosiaalityössä.

Detta beslut publicerades 25.10.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Hannele Backström, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 09 310 43512

hannele.backstrom@hel.fi

Beslutsfattare

Pinja Hyppönen
aikuissosiaalityön päällikkö vs.

Bilagor

1. Lyhyt hakijalistaus
Bilagan publiceras inte på internet.

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.