Virkasuhteen täyttäminen, pelastuslaitos, operatiivisten palveluiden yksikkö, paloesimies, 6 virkaa, SOTEPE-05-57-24
Virkasuhteen täyttäminen, pelastuslaitos, paloesimiehen virat (6kpl) työavain SOTEPE-05-57-24
Päätös
Operatiivisten palveluiden yksikön päällikkö päätti ottaa avoinna olleisiin paloesimiehen virkoihin seuraavat henkilöt
- Hotti Henri
- Kituniemi Petri
- Salonen Mikko
- Segersven Janne
- Seppälä Kim
- Yrjölä Jarkko
Varasijalle päätettiin ottaa
- Tiainen Juuso
Ennen viran alkamista sinun tulee toimittaa työterveyshuollon lausunto tehtävään soveltuvuudesta sekä antaa suostumus turvallisuusselvityslain (726/2014) mukaisen henkilöturvallisuusselvityksen tekemiseen. Lisäksi edellytämme Helsingin kaupungin henkilöstön päihdeohjelman mukaista huumausainetestausta. Jos valitun henkilön Fire Fit ei ole voimassa, tulee tämä tehdä ennen virkaan nimittämistä. Lisäksi valittavilta henkilöiltä vaaditaan tartuntatautilain mukainen selvitys rokotussuojasta. Virassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa ja HYVTES:n Liite 7 mukaista virka- ja työehtosopimusta.
Päätöksen perustelut
Henkilöstöhallinnon päätöksenteon delegointi sosiaali- terveys- ja pelastustoimialan delegointiohjeen mukaisesti operatiivisten palveluiden yksikön päällikkö ottaa virkaan yksikkönsä paloesimiehet. Helsingin pelastuslaitokselle haettiin kuusi paloesimiestä avoinna oleviin virkoihin. Virat olivat julkisesti auki 20.12.24-7.1.25. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin rekrytointisivuilla osoitteessa Helsinkirekry.fi, Duunitori, Jobly.
Virkaa täytettäessä on varsinaisten kelpoisuusehtojen lisäksi huomioitava perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin, eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Työtehtäviin kuuluu olennaisena osana henkilöstöasioiden hoitaminen, kuten esimerkiksi työvuoro- ja vuosilomien suunnittelu sekä hyväksyminen, sairauslomien käsittely ja varhaisen tuen toiminta. Vastaat henkilöstön, kaluston ja kiinteistön työturvallisuudesta sekä jatkuvasta hälytysvalmiudesta. Näihin tehtäviin kuuluu esimerkiksi henkilökohtaiset sekä yksikkökohtaiset harjoitukset, jotka toteutetaan harjoitussuunnitelman mukaisesti. Vastaat myös siitä, että henkilöstön toimintakyky on riittävä määrättyihin työtehtäviin. Operatiivisilla tehtävillä vastaat yksikkösi johtamisesta paloesimiehenä tai tilannepaikan johtajana. Lisäksi tehtäviin kuuluu mahdollisesti muut esihenkilön määräämät tehtävät.
Haastattelut toteutettiin hakuilmoituksessa ilmoitettuna ajankohtana 9-10.1.25. Haastattelijoina toimivat palopäällikkö Maaret Hilden-Rantala sekä asemamestarit Kari Sarvi ja Tommi Sarvikivi. Haastattelut toteutettiin lähihaastatteluina ja jokaisen haastattelun jälkeen haastateltavista tehtiin ryhmän toimesta yhteenveto.
Hakemuksia saimme kaksikymmentä kappaletta, joista kahdeksantoista täytti kelpoisuusehdot. Haastatteluun valittiin kolmetoista hakijaa. Haastatteluissa selvitettiin hakemuksessa arvostamiamme asioita erilaisin kysymyksin.
Henkilöarvioinnit (valitut) aakkosjärjestyksessä
Hotti Henri
Hakija ottaa työturvallisuus- ja työhyvinvointijohtamisen läpileikkaavasti huomioon toiminnassaan. Hän on näkemyksellinen henkilöstöjohtaja tukien uran eri vaiheissa olevia työntekijöitä sekä ymmärtäen erilaisten työehtosopimusten reunaehdot. Hän johtaa ennakoiden ja johdonmukaisesti työntekijöitään niin lähiesihenkilönä kuin operatiivisena tilannejohtajana. Hän pitää huolta hyvän työilmapiirin luomisesta ja ylläpitämisestä sekä tarjoaa yksittäiselle työntekijälle hänen tarvitsemansa tuen. Hakija toimii laitostasoisesti PVAT pääkouluttajana ja toiminnon vetäjänä. Hakija hallitsee tietotekniset järjestelmät. Hakijalla on hyvät valmiudet menestyä tehtävässä.
Kituniemi Petri
Hakijalla on erinomainen kokemus päivittäisjohtamisesta pelastusasemalla. Hän on motivoinut sekä sitoutunut niin itsensä kuin vuoronsa jatkuvaan kehittämiseen. Osaaminen sekä pelastajan että ensihoidon parissa on kasvattanut hakijasta palveluhenkisen henkilöstöjohtajan, joka näkee merkittävän arvon niin työturvallisuuden- kuin kaupunkilaisten turvallisuuden parantamisessa. Hakijalla on moniulotteinen näkemys työhyvinvointiin, johon kiteytyy esimerkillä johtaminen, yhteisöllisyys ja tiimityö sekä ihmisten erilaisten vahvuuksien ja voimavarojen huomiointi. Hakija hallitsee tietotekniset järjestelmät ja on lisännyt kouluttajaosaamistaan vastuu-aluetyöskentelyllä. Hakijan monipuolinen osaaminen mahdollistaa menestymisen paloesimiehen tehtävässä.
Salonen Mikko
Hakija ymmärtää työturvallisuuden viestimisen ja vastuun tärkeyden. Hän ymmärtää työhyvinvoinnin johtamisen olevan moniulotteista ja jatkuvaa toimintaa, joka vaatii reaktiivista läsnäoloa esihenkilöltä. Hakija on omaksunut hyvän henkilöstöjohtamisen taidon ja hän johtaa esimerkillä, kuunnellen, osallistuen ja osallistaen. Hakijan vuorovaikutus ja yhteistyötaidot ovat erinomaiset. Hakija käyttää sujuvasti esihenkilörooliin liittyvä tietojärjestelmiä. Hän kykenee ottamaan vuorossa olevat ensihoitaja huomioon ja ymmärtää ensihoidon ja pelastuksen synenergian. Kouluttajakokemusta hakija on kerryttänyt kouluttaja-koulutuksilla (pelastustoimen venetoiminnan ja kuumien savujen kouluttaja, liikuntavastaava). Hakijan kokonaisvaltainen menestyminen tehtävässä vaadittujen osa-alueiden arvioinnissa tukee hänen valintaansa paloesimiehen tehtävään.
Segersven Janne
Hakijalla on merkittävä kokemus laaja-alaisesta työturvallisuuden johtamisesta sekä kouluttamisesta. Hän omaa erinomaiset henkilöstöjohtamisen taidot. Hakija on määrätietoisesti kehittänyt itseään uransa eri vaiheissa, muun muassa hankkimalla monipuolisesti kouluttajapätevyyksiä (PVAT, FireFit, Defusing). Hän ymmärtää syvällisesti työhyvinvointijohtamisen tärkeyden ja on toteuttanut tätä urallaan linjakkaasti. Hakijalla erinomainen tietotekninen osaaminen (henkilöstöhallinnon järjestelmän kouluttaja). Hakija osoitti hakemuksessa sekä haastattelussa kykynsä toimia paloesimiehenä sekä lähiesihenkilötyössä joka varmistaa hänen kykyä toimia valittavassa virassa.
Seppälä Kim
Hakijalla on kokemusta esihenkilön tehtävistä, joka näyttäytyy monipuolisina, linjakkaina ja selkeinä vastauksina. Hakijalla on tarkkuutta ja kykyä tarkastella sekä käsitellä poikkeamia. Hänellä on selkeät toimintamallit sekä ohjaava ja valmentava työote. Hakija ottaa työturvallisuuteen esihenkilön vastuuseen sopivan laaja-alaisen näkökulman, joka sivuaa myös työhyvinvointia. Hän tunnistaan myös uran eri vaiheisiin liittyvät tarpeet ja toimenpiteet. Hakijalla on kykyä sanoittaa ja ylläpitää avointa keskustelukulttuuria. Kouluttajaosaamistaan hakija on toteuttanut RescEu CBRNE asiantuntijana. Hakija hallitsee yleisimmät tietotekniset sekä johtamis- ja henkilöstöhallinnon järjestelmät. Hakija pystyi hakuprosessissa osoittamaan hyvin valmiutensa kyseiseen tehtävään.
Yrjölä Jarkko
Hakija profiloituu linjakkaana ja johdonmukaisena esihenkilönä, jonka näkemyksellinen johtajuus näkyy niin hakemuksessa kuin haastattelussa. Johtamisote on kannustava, työhyvinvointia kehittävä ja työturvallisuus nivoutuu tähän kokonaisuuteen saumattomasti. Hän on hoitanut menestyksekkäästi haastavia työntekijöihin liittyviä tapahtumaketjuja. Hakijalla on hyvät tietotekniset taidot ja hän kehittää osaamistaan lisäkouluttautumalla. Kouluttajakokemusta hakija on lisännyt osallistumalla niin sopimuspalokuntien kuin oman laitoksen kouluttajana. Hakijan valintaa ja työssä onnistumista tukee vahva esihenkilötyön omaksuminen.
Varasijalla Tiainen Juuso
Hakija on omaksunut esihenkilöroolin vastuut ja on erittäin motivoitunut itsensä kehittämiseen myös jatkossa. Hän on tavoitteellinen, määrätietoinen ja omaa hyvät ongelmanratkaisutaidot. Työturvallisuuteen hakijalla on ennaltaehkäisevä ja vastuullinen ote. Työhyvinvoinnin johtaminen näyttäytyy oikeudenmukaisena ja yksilölliset tarpeet huomioivana prosessina. Koulutusosaamistaan hän on lisännyt vastuualuetyöskentelyllä. Kärkiyksikön miehistökurssi ja sen kautta tuleva toiminnallinen esihenkilötehtävä on kasvattanut häntä johtajuuteen sekä vastuunottoon. Tietotekninen osaaminen on hyvällä tasolla. Hakijan esimiesroolin omaksunta ei kokonaisuudessaan ollut valittujen tasolla.
Henkilöarvioinnit (ei valitut) aakkosjärjestyksessä
**********
Työturvallisuusnäkökulma on laaja ja reunaehdot ovat hakijalla selkeitä. Työhyvinvointi on hänelle tärkeä ja hän panostaa siihen niin omalla esimerkillään kuin työntekijän omaa vastuuta korostaen. Hakijalla on hyvät tietotekniset taidot ja hän hallitsee myös henkilöstöhallinnolliset järjestelmät. Hakija näyttäytyy haastattelussa linjakkaana, motivoituneena ja hyvät vuorovaikutustaidot omaavana hakijana. Hakijalla on merkittävä kouluttajakokemus (sukelluskouluttaja). Hän painotti vastauksissaan operatiivista johtamista, eikä esihenkilöroolin laaja-alaisempi hallinta tullut esille, eikä näin ollen yltänyt valittujen tasolle.
**********
Hakija on valmentavalla otteella toimiva esihenkilö, joka johtaa työhyvinvointia työyhteisölähtöisesti. Hakija on toiminut sekä ensihoidossa että kouluttajana ja on hankkinut lisäosaamista vastuukouluttajan roolissa (sammutustekniikka ja savusukellus) sekä lisäkoulutusta (ammatillisen opettajan tutkinto). Hän omaa hyvät tietotekniset taidot. Hakija ei tuonut työturvallisuuteen liittyviä asioita esille niin hyvin kuin tehtävään valitut. Haastattelussa ja hakemuksessa esitetyt vastaukset jäivät osittain pinnallisiksi, eikä niistä käynyt riittävästi ilmi hakijan syvällinen osaaminen ja kyvykkyys tehtävään.
**********
Hakija on hyvät yhteistyötaidot omaava, osallistava ja keskusteleva esihenkilö. Työturvallisuuden rooli johtamisessa nivoutuu luontevasti osaksi työelämän arkea. Työhyvinvoinnin johtaminen on osa laajaa kokonaisuutta, jossa hakija osaa ottaa huomioon niin yksittäisen työntekijän uran kuin tiimin hyvinvoinnin. Tietojärjestelmien käyttö sujuvaa. Kouluttajaosaamista hakija on kartuttanut kuumien savujen kouluttajana sekä vastuu-aluetyöskentelyssä. Valittuihin verrattuna hakija ei kuitenkaan onnistunut tuomaan esille riittävän laajaa näkemystä esihenkilöroolissa toimimisessa.
**********
Hakijalla on mittava ja monipuolinen ura pelastuksen toimintakentällä. Kouluttajana hakija omaa merkittävää osaamista opettajana toimimisen kautta. Hakija omaa tietoteknistä osaamista. Työturvallisuus ja työhyvinvointi tulevat ilmi, jäänen kuitenkin hiukan irrallisiksi esihenkilöyden näkökulmasta. Hakijalla on kokemusta ja näkemystä johtamisesta, mutta vastaukset jäivät suppeiksi. Hakija ei pystynyt tuomaan haastattelussa riittävän kattavaa kuvaa hänen soveltuvuudesta tehtävään verrattuna valittuihin hakijoihin.
**********
Hakija on hankkinut lisäkoulutusta säännöllisesti niin tutkintojen kuin kouluttajana toimimisen kautta (mm. kuumien savujen, ensihoidon vuorokouluttaja). Hän osaa huomioida työntekijät yksilöllisesti ja on kannustava, vastuullinen johtaja. Hakija tunnistaa työntekijän työuran aikaisen kehittymisen ja työhyvinvoinnin vaatimukset työntekijöillään. Työturvallisuuden huomioiminen on osana arkea ja hakija tunnistaa myös riskien ennakoinnin. Tietotekninen osaaminen on erinomaista. Hakija ei haastattelussa pystynyt osoittamaan esihenkilöroolin omaksumista riittävällä tasolla valittuihin verrattuna.
**********
Hakija on innostunut ja motivoitunut esihenkilö. Hän on toiminut niin pelastajana kuin palomies-sairaankuljettajana ja omaa sen tuoman näkemyksen pelastustoiminnan johtamiseen. Esihenkilönä hän on tasapuolinen ja työhyvinvoinnin johtamisessa hän on linjakas. Työturvallisuuden huomioiminen on riittävällä tasolla. Tietojärjestelmien käyttö hyvää. Haastattelun perusteella hän ei pystynyt tuomaan esiin kykyään itseohjautuvuuteen sekä päätöksentekoon ja ratkaisujen löytämiseen. Hakemuksen ja haastattelun perusteella hakijan kokonaisarvio ei yllä valittujen tasolle eikä hän pystynyt tuomaan esille riittävää esihenkilöasemaan liittyvää henkilöstöjohtamisen taitoa.
Tiedoksianto
Päätös annetaan tiedoksi virkaan valituille sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.
Detta beslut publicerades 17.01.2025
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Maaret Hilden-Rantala, palopäällikkö, puhelin: 09 310 30106