Opetushenkilöstön verkkopedagoginen koulutus puitejärjestelynä optiokaudella 1.9.2017 - 31.8.2019
Opetushenkilöstön verkkopedagoginen koulutus puitejärjestelynä optiokaudella 1.9.2017 - 31.8.2019
Päätös
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja päätti, että kasvatuksen ja koulutuksen toimiala jatkaa opetusviraston tarjouskilpailun HEL 2015-003541 pohjalta 26.8.2015 solmittua puitesopimusta opetushenkilöstön verkkopedagogisesta koulutuksesta optiokaudella 1.9.2017 – 31.8.2019. Perussopimuskaudella ja optiokaudella tilattujen koulutusten yhteiskustannukset eivät voi ylittää 450 000 euroa (+alv).
Päätöksen perustelut
Opetusvirasto on solminut 26.8.2015 tarjouskilpailun HEL 2015-003541 pohjalta "Puitesopimuksen opetushenkilöstön verkkopedagogisista koulutuksista" sopimusajalle 1.9.2015 - 31.8.2017 kilpailutuksessa valittujen kuuden sopimustoimittajan kanssa. Sopimustoimittajat ovat Finpeda Oy, Helsingin yliopisto / Koulutus- ja kehittämispalvelut, House of Leading and Learning Oy, Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy / Ammatillinen opettajakorkeakoulu, KK Valmennuskeskus Oy / Valmennuskeskus Public ja T:mi Mauri Laakso. Sopimuksen mukaan tilaajalla on oikeus halutessaan jatkaa puitesopimusta optiokaudella 1.9.2017 – 31.8.2019.
Puitesopimustoimittajiin oltiin yhteydessä ja kaikki puitesopimustoimittajat ilmoittivat sähköpostilla 22.6.2017 mennessä haluavansa puolestaan jatkaa toimittajana optiokaudella.
Puitesopimuksen mukaiset hinnat ovat kiinteät varsinaisen sopimuskauden ajan. Mikäli sopimusta jatketaan varsinaisen sopimuskauden jälkeen optiokaudella, sopijapuolilla on oikeus esittää muutosta hintoihin yleistä kustannuskehitystä vastaavasti. Puitesopimustoimittajan on tällöin esitettävä tilaajalle asianmukainen kirjallinen selvitys hinnanmuutoksen perusteista ja kustannusten kehityksestä vähintään neljää (4) kuukautta ennen varsinaisen sopimuskauden päättymistä.
Kukaan puitesopimustoimittajista ei esittänyt hinnankorotusta. Palmia, nykyinen H+, ilmoitti laskevansa kokonaan verkkopohjaisen koulutuksen hintaa 200 € + alv / koulutus. Hinnan lasku ei muuta puitesopimustoimittajien keskinäistä tilausjärjestystä, joka perustuu halvimpaan tarjoushintaan.
Tilaukset tehdään tarpeen mukaan niin, että ensin pyydetään tarjous halvimman tarjouksen tehneeltä ja ellei tämä kykene palvelua toimittamaan, seuraavaksi edullisimman tarjouksen tehneeltä, sopimuksessa esitetyn mukaisesti. Tilaajalla on puitesopimuksen mukaan oikeus poiketa tilausjärjestyksestä yksittäisen toimittajan erityisen asiantuntijuuden tai aiemmista koulutuksista saadun heikon palautteen vuoksi.
Varsinaisen sopimuskauden tapaan optiokausi ei sido tilaajaa tilausmääriin. Perussopimuskaudella ja optiokaudella tilattujen koulutusten yhteiskustannukset eivät voi ylittää 450 000 euroa (+alv). Varsinaisella sopimuskaudella on tilattu yhteensä 16 koulutusta kokonaissummalla 18 680 euroa (+alv) halvimman suomenkielisen tarjouksen jättäneeltä T:mi Mauri Laaksolta (11 880 euroa + alv) ja halvimman ruotsinkielisen tarjouksen jättäneeltä House of Leading and Learning Oy:ltä (6800 euroa + alv).
Detta beslut publicerades 07.12.2024
MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN
Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat.
OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Oikaisuvaatimusaika
Asianosaisen on esitettävä vaatimus 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta ratkaisusta.
Muutoksenhaku markkinaoikeuteen ei estä vaatimasta hankintaoikaisua.
Mikäli päätös on lähetetty tiedoksi käyttäen ehdokkaan tai tarjoajan hankintayksikölle ilmoittamaa sähköistä yhteystietoa, katsotaan vastaanottajan saaneen päätöksestä tiedon sinä päivänä, jolloin sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä.
Mikäli päätös on lähetetty tiedoksi tavallisena kirjeenä, ehdokkaan tai tarjoajan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, jollei ehdokas tai tarjoaja näytä tiedoksiannon tapahtuneen myöhemmin.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolta hankintaoikaisua vaaditaan, on Helsingin
kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Hankintaoikaisuvaatimus pannaan vireille kirjallisesti ilmoittamalla
- hankintayksikön päätös tai muu ratkaisu, johon hankintaoikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi.
Sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on mainittava oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Jos oikaisua vaativan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos oikaisuvaatimuksen laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi sekä tarvittavat yhteystiedot.
Oikaisuvaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin oikaisua vaativa haluaa vedota vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUDELLE
Valitusaika
Valitus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Mikäli päätös on lähetetty tiedoksi käyttäen ehdokkaan tai tarjoajan hankintayksikölle ilmoittamaa sähköistä yhteystietoa, katsotaan vastaanottajan saaneen päätöksestä tiedon sinä päivänä, jolloin sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä.
Mikäli päätös on lähetetty tiedoksi tavallisena kirjeenä, ehdokkaan tai tarjoajan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, jollei ehdokas tai tarjoaja näytä tiedoksiannon tapahtuneen myöhemmin.
Hankintaoikaisun vireilletulo ei vaikuta siihen määräaikaan, jonka kuluessa asianosaisella on oikeus hakea muutosta valittamalla markkinaoikeudelle.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.
Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusviranomainen
Valitus tehdään markkinaoikeudelle.
Markkinaoikeuden asiointiosoite on seuraava:
Postiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
00520 HELSINKI | |
Sähköpostiosoite: | |
Faksinumero: | 029 56 43314 |
Käyntiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
Puhelinnumero: | 029 56 43300 |
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.
Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
- päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
- todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle
Ilmoitus valituksen tekemisestä hankintayksikölle
Valittajan tai hänen edustajansa on ilmoitettava kirjallisesti hankintayksikölle asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi. Ilmoitus on toimitettava viimeistään silloin, kun hankintaa koskeva valitus toimitetaan markkinaoikeudelle.
Ilmoitus on tehtävä osoitteeseen:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Odotusaika
EU-kynnysarvot ylittävien hankintojen osalta hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi.
Oikeudenkäyntimaksu
Markkinaoikeus perii asian käsittelystä maksua 2000 euroa, jos hankinnan arvo on alle 1 miljoona euroa; 4000 euroa, jos hankinnan arvo on vähintään 1 miljoona euroa ja alle 10 miljoonaa euroa; ja 6000 euroa, jos hankinnan arvo on vähintään 10 miljoonaa euroa.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Liisa Lind, johtava konsultti, puhelin: 09 310 86213