Sosiaali- ja terveyslautakunnan myöntämät avustukset järjestöille vuonna 2017

HEL 2016-008445
Ärendet har nyare handläggningar
Ärende 5. / 184 §
Denna beslutsfattare är inte längre aktiv

Kuuden vuodelle 2017 myönnetyn järjestöavustuksen takaisinperintä

Social- och hälsovårdsnämnden

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti periä takaisin vuodelle 2017 myönnettyjä järjestöavustuksia seuraavasti:

- Suojatie ry:ltä 4 100 euroa, koska tämä osa avustusta on käytetty muuhun kuin myönnettyyn tarkoitukseen

- Meri-Vuosaaren työttömät ry:ltä 10 000 euroa, koska yhdistys ei ole useista pyynnöistä huolimatta toimittanut mitään valvontaan liittyviä asiakirjoja

- Kotouttaminen ja työllistäminen ry:ltä 7 000 euroa, koska yhdistys ei ole useista pyynnöistä huolimatta toimittanut mitään valvontaan liittyviä asiakirjoja

- Uussuomalaiset ry:ltä 1 000 euroa, koska yhdistys ei ole useista pyynnöistä huolimatta toimittanut mitään valvontaan liittyviä asiakirjoja

- Leikkivä Lapsi ry:ltä 1 038,23 euroa, koska kaikkea avustusta ei ole käytetty myönnettyyn tarkoitukseen

- Toimintakeskus Sampola ry:ltä 10 000 euroa, koska yhdistys ei ole useista pyynnöistä huolimatta toimittanut mitään valvontaan liittyviä asiakirjoja.

Käsittely

Talouspäällikkö Armi Vadén oli kutsuttuna asiantuntijana läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyssä.

Nuorisoneuvoston edustaja Jim Koskinen ilmoitti esteellisyydestään (yhteisöjäävi, hallintolaki 28.1 § 5 kohta) ennen asian käsittelyä ja poistui kokoustilasta asian koko käsittelyn ajaksi.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Stäng

Talouspäällikkö Armi Vadén on kutsuttuna asiantuntijana läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyssä.

Sosiaali- ja terveyslautakunta (29.11.2016 § 297) ja virastopäällikkö (12.12.2016 § 185) myönsivät yhdistyksille yhteensä 265 avustusta vuodelle 2017. Avustuspäätöksissä mainittiin, että avustus tulee käyttää vuoden 2017 aikana ja että avustusta ei saa käyttää muuhun kuin myönnettyyn tarkoitukseen.

Sosiaali- ja terveystoimialan talouden tuki -yksikössä toteutettiin vuodelle 2017 myönnettyjen avustusten käytön valvonta kevään ja kesän 2019 aikana keräten tiedot kaikkien myönnettyjen avustusten käytöstä.

Myönnettyjen avustusten käytön valvontaa edellyttävät kaupungin avustusten myöntämisessä noudatettavat yleisohjeet (12.12.2011), jotka ovat tämän asian liitteenä 1. Ohjeiden kohdassa 10 todetaan, että ”jos avustuksen käytölle asetettuja ehtoja ei ole noudatettu, valvovan viranomaisen on ryhdyttävä asian vaatimiin toimenpiteisiin, kuten asettaa määräaika ehdon täyttämiselle, huolehtia maksatuksen keskeyttämisestä tai jo suoritetun avustuksen takaisinperimisestä.”

Valvonnan tuloksena kuusi avustusta tulee periä takaisin osaksi tai kokonaan seuraavin perustein:

1. Suojatie ry:lle myönnettiin 12 000 euron avustus käytettäväksi päihteettömyyttä tukevan vertaistoiminnan välittömiin kuluihin helsinkiläisiin kohdistettuna. Yhdistyksen antaman selvityksen mukaan 4 100 euroa käytettiin muun muassa entisen toiminnanjohtajan järjestämään toimintaan omalla mökillään ja rakennustarvikkeisiin.

2. Meri-Vuosaaren työttömät ry:lle myönnettiin 10 000 euron avustus helsinkiläisten työttömien hyvinvoinnin edistämiseen tarvittavan toimintakeskuksen ja varaston vuokra- ja energiakuluihin. Yhdistys ei ole monista pyynnöistä ja lupauksistaan huolimatta toimittanut selvitystä avustuksen käytöstä eikä muita valvonta-asiakirjoja vuodelta 2017.

3. Kotouttaminen ja työllistäminen ry:lle (ent. Suomen Afrikkalaiset työttömät ry) myönnettiin avustusta 7 000 euroa työttömien helsinkiläisten maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä edistävän toiminnan kustannuksiin. Yhdistys ei ole monista pyynnöistä huolimatta toimittanut selvitystä avustuksen käytöstä eikä muita valvonta-asiakirjoja vuodelta 2017.

4. Uussuomalaiset ry:lle myönnettiin avustusta 1 000 euroa maahanmuuttajanuorten tukitoimiin kohdistettuna helsinkiläisiin. Yhdistys ei ole monista pyynnöistä huolimatta toimittanut selvitystä avustuksen käytöstä eikä muita valvonta-asiakirjoja vuodelta 2017.

5. Leikkivä Lapsi ry:lle myönnettiin avustusta 37 000 euroa laaja-alaiseen osin Malminkartanossa ja osin koko Helsingin alueella toteutettavaan hyvinvointityöhön lasten, nuorten ja perheiden parissa kohdistuen vuorovaikutuksen ja tunneilmaisun ongelmien sekä kiusaamisen ehkäisyyn ja tarvittaessa niihin puuttumiseen. Avustusta myönnettiin myös henkilöstö- ja materiaalikuluihin. Yhdistyksen edellä mainitun toiminnan hyväksytyt kulut olivat 35 961,77 euroa, joten loput käyttämättömästä avustuksesta 1 038,23 euroa peritään takaisin.

6. Toimintakeskus Sampola ry:lle myönnettiin avustusta 10 000 euroa itä-helsinkiläisten vähäosaisten eläkeläisten ja eläkeikää lähestyvien pitkäaikaistyöttömien sosiaalisten ongelmien ennalta ehkäisemiseen ja vähentämiseen sekä syrjäytymisen ehkäisyyn. Avustusta myönnettiin myös tila- ja toimintakustannuksiin. Yhdistys ei ole monista pyynnöistä huolimatta toimittanut selvitystä avustuksen käytöstä eikä muita valvonta-asiakirjoja vuodelta 2017.

Stäng

Sosiaali- ja terveysvirasto Virastopäällikkö Virastopäällikkö 12.12.2016 § 185

29.11.2016 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Stäng

Detta beslut publicerades 28.08.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Föredragande

sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja
Juha Jolkkonen

Mer information fås av

Armi Vadén, talouspäällikkö, puhelin: 09 310 15970

armi.vaden@hel.fi

Kirsi Haarala, suunnittelija, puhelin: 09 310 21517

kirsi.haarala@hel.fi