Yhteinen oikeus ry:n starttiavustushakemus vuodelle 2017
Päätös
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päätti, ettei yhteinen oikeus ry:lle myönnetä starttiavustusta vuodelle 2017. Avustushakemuksen hylkäysperusteena on se, etteivät yhdistyksen talous ja hallinto täytyä avustamisen myöntämisen ehtoja.
Lisäksi nuorisojaosto päätti tiedottaa yhdistykselle, että varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistysten toiminta-avustukset vuodelle 2018 ovat haettavissa 28.2.2018 mennessä
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Yhteinen oikeus ry hakee 7.3.2017 saapuneella hakemuksellaan 15 900 euron starttiavustusta vuodelle 2017. Hakija on vuonna 2016 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on toimittamiensa sääntöjen mukaan mm. edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja kansalaiskasvatusta.
Yhdistyksen vuoden 2017 toimintasuunnitelmassa mainitaan läksy- ja toimintakerhot, liikuntatoiminta, toiminnalliset työpajat, YÖX-toiminta, neuvottelupalvelut, Elämäni Kesä-toiminta, kesäleiri jne. Siinä kuitenkin kerrotaan myös, että yhdistys on toiminut jo 16-vuotta ja mm. perustanut jalkapalloseuran vuonna 2012. Yhdistys kertoi lisätietoja pyydettäessä järjestäneensä lasten päiväleirejä ja yöleirin kesällä yhdessä vantaalaisen yhdistyksen kanssa.
Valmisteluvaiheessa selvitettiin, että ko. vantaalainen yhdistys sai Elämäni Kesä-toimintaan ja leireihin avustusta Vantaan kaupungilta. Lisäksi selvitettiin, että osa yhteinen oikeus ry:n toimintasuunnitelman toiminnasta, kuten esimerkiksi YÖX-toiminta ja lasten kesäleiritoiminta ovat vantaalaisen yhdistyksen toimintamuotoja. Myös molempien yhdistysten hallituksessa ja aktiivisissa toimijoissa on samoja henkilöitä.
Yhdistyksen toimintasuunnitelmaa 2017 ei ole käsitelty perustamiskokouksessa, mutta sääntöjen mukainen vuosikokous on sen hyväksynyt toukokuussa. Kumpikaan kokous ei ole valinnut yhdistykselle yhdistyslain määrittämiä toiminnantarkastajia eikä varatoiminnantarkastajia.
Yhdistys haki alun perin projektiavustusta Elämäni Kesä-toimintaan, joka sisälsi lasten ja nuorten päivä- ja yöleirejä vuonna 2017. Yhdistystä tavattiin valmisteluvaiheessa ja hakemus siirrettiin starttiavustukseksi. Yhdistys toimitti pyydettyjä lisätietoja ja liitteitä. Siinä on hakemuksensa mukaan 45 jäsentä, jotka kaikki ovat 7-28-vuotiaita helsinkiläisiä. Sen vuoden 2017 kokonaiskulut ovat 46 400 euroa ja ne koostuvat mm. erilaisista vuokra-, väline- ja palkkakuluista. Tuloja yhdistys arvioi saavansa haettu avustus mukaan lukien 46 400 euroa ja ne koostuvat haetuista avustuksista (33 000 euroa) ja jäsen- ja osallistumismaksuista (12 500 euroa).
Nuorisopalvelut ei puolla starttiavustuksen myöntämistä yhteinen oikeus ry:lle, sillä sen hallinnollinen osaaminen on puutteellista ja sen omasta, vantaalaisesta yhdistyksestä erillisestä, helsinkiläisestä nuorisotoiminnasta ei ole näyttöä.
Detta beslut publicerades 20.09.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Föredragande
Mer information fås av
Virpi Talasmäki, nuorisosihteeri, puhelin: 09 310 89132
Tuulia Saves, nuorisosihteeri, puhelin: 09 310 23056
Markku Toivonen, kumppanuuspäällikkö, puhelin: 09 310 89053