Helsingin kaupungin edustajien valitseminen Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:n valtuuskuntaan ja nimeäminen hallitukseen
Päätös
A
Kaupunginhallituksen konsernijaosto valitsi Helsingin edustajiksi Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen valtuuskuntaan seuraavat henkilöt jäseniksi ja heille henkilökohtaisiksi varajäseniksi:
”Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen Puolue
Henrik Lundsten, 1. vpj Marjatta Palmroth Kokoomus
Sanna-Maria Pakkanen Olli Peltomaa Kokoomus
Leo Stranius, pj Ari Lainevuo Vihreät
Elina Valkama, 2. vpj Tuula Palaste Vihreät
Samuli Sinisalo Arto Helenius Sdp”
B
Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti nimetä seuraavat henkilöt valittaviksi Helsingin edustajina Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:n hallitukseen jäseniksi ja heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen:
Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen Puolue
Anna Munsterhjelm Timo Auranen Kokoomus
Risto Salmia Tiina Hieta Kokoomus
Johanna Sydänmaa Olli Viding Vihreät
Juha Leoni Emilia Tervonen Sdp
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen edustajien valitseminen
Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen toiminnanjohtaja pyytää, että jäsenkunnat valitsevat edustajansa ja näille henkilökohtaiset varajäsenet Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen valtuuskuntaan.
Uuden valtuuskunnan ensimmäinen kokous pidetään maanantaina 30.10.2017 Helsingissä, ja kutsut siihen tulee yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaan lähettää viimeistään lähettää nimetyille edustajille viimeistään 13.10.2017.
Edustajien valitsemispyyntö on liitteenä 1.
Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry
Yhdistyksen tarkoituksena on turvata ja kehittää uusmaalaisten virkistysmahdollisuuksia, säilyttää ja vaalia luontoa ja maiseman omaleimaisuutta sekä ottaa huomioon paikallisen väestön viihtyvyyden ja peruselinkeinojen harjoittamisen turvaaminen siten, että toiminta on sopusoinnussa ympäröivän luonnon kanssa.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi hankkia ja hoitaa jäsenkuntien asukkaiden tarpeita palvelevia virkistysalueita ostamalla tai vuokraamalla näitä alueita tai hankkimalla niihin käyttöoikeuksia sekä huolehtimalla niiden käytön edellyttämästä hoidosta ja rakentamisesta. Alueet voivat myös sijaita yhdistyksen varsinaisen toiminta-alueen ulkopuolella.
Yhdistyksen hallinto
Valtuuskunta on yhdistyksen korkein päättävä elin ja se koostuu 43 kuntaedustajasta ja 9 tukijäsenjärjestöedustajasta.
Valtuuskunta valitsee yhdistyksen hallituksen ja tilintarkastajat, hyväksyy tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen ja talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelman.
Yhdistyksen hallituksessa on 16 varsinaista jäsentä sekä 2 asiantuntijajäsentä tukijäsenjärjestöistä.
Hallituksen tehtävänä on toimeenpanna valtuuskunnan päätöksiä, päättää alueiden ostamisesta, myymisestä ja vuokraamisesta, seurata, valvoa ja päättää käytännön toiminnasta virkistysalueilla, ja päättää pysyvän henkilökunnan palkkaamisesta.
Helsingin edustus valtuuskunnassa ja hallituksessa 2013 - 2017
Helsingin kaupungin edustajina yhdistyksen valtuuskunnassa ovat jäseninä ja varajäseninä toimineet kauden lopussa seuraavat henkilöt:
Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen
Henrik Lundsten Olli Peltomaa
Leila Vaaja Anne Luukkonen
Jussi Vuori Elisa Riihimäki
Leena Niinimaa Ulla Simovaara
Seppo Paakkinen Elina Vainikainen
Valtuuskunnan puheenjohtajana on kuluneen kauden toiminut Leena Niinimaa, 1. varapuheenjohtajana Jussi Vuori ja 2. varapuheenjohtajana Henrik Lundsten, kaikki Helsingistä.
Helsingin kaupungin edustajina yhdistyksen hallituksessa ovat jäseninä ja varajäseninä toimineet kauden lopussa seuraavat henkilöt:
Varsinainen jäsen Henkilökohtainen varajäsen
Timo Korpela Ossi Määttä
Johanna Kalve Vafa Muradli
Mika Lindblad Laura Yrjölä
Outi Ugas Börje Uimonen
Hallituksen puheenjohtajana on kuluneen kauden toimii Mauri Johansson Espoosta, 1. varapuheenjohtajana Hannu Kärkkäinen Vantaalta ja 2. varapuheenjohtajana Tapio Bergholm Järvenpäästä.
Uudet jäsenet valtuuskuntaan ja hallitukseen
Yhdistyksen sääntöjen 5 §:n mukaan jäsenkunnat ja tukijäsenet valitsevat kunnallisen vaalikauden alussa edustajansa yhdistyksen valtuuskuntaan, jonka toimikausi kestää siihen saakka, kunnes seuraavien kunnallisvaalien jälkeen on nimetty uusi valtuuskunta.
Kuntien äänivalta ja paikkaluku valtuuskunnassa määräytyvät asukasluvun perusteella seuraavasti:
Asukasluku Äänet/kunta Jäsenet/kunta
Yli 400 000 10 ääntä 5 jäsentä
150 000 – 399 999 4 ääntä 3 jäsentä
25 000 – 149 999 2 ääntä 2 jäsentä
Alle 25 000 1 ääni 1 jäsen
Kunnan äänimäärä jakautuu kokouksessa paikalla olevien edustajien kesken tasan.
Sääntöjen mukaan Helsingin kaupungilla on oikeus valita valtuuskuntaan 5 jäsentä ja heille varajäsenet.
Valtuuskunta valitsee ensimmäisessä kokouksessaan hallituksen, jonka toimikausi kestää siihen saakka, kunnes seuraavien kunnallisvaalien jälkeen on nimetty uusi hallitus.
Valtuuskunta valitsee hallitukseen 16 jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Sääntöjen mukaan hallituksen jäsenet ja varajäsenet pyritään valitsemaan 5 §:n kuntaryhmittelyn pohjalta.
Näin Helsingille ainoana ensimmäisen kokokategorian kuntana kuuluu neljä jäsentä, seuraavaan kokokategoriaan kuuluville Espoolle ja Vantaalle yhteensä neljä jäsentä, kolmanteen kokokategoriaan kuuluville kunnille yhteensä kolme jäsentä ja neljännen kokokategorian kunnille yhteensä viisi jäsentä.
Kullakin jäsenellä on hallituksessa yksi ääni.
Nyt on tarpeen valita jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet yhdistyksen valtuuskuntaan uudelle valtuustokaudelle. Valtuuskunta valitsee kokouksessaan uuden hallituksen yhdistykselle, mutta tässä vaiheessa on perusteltua nimetä Helsingin ehdokkaat myös uuteen hallitukseen valittaviksi.
Yhdistyksen säännöt ovat liitteenä 2.
Detta beslut publicerades 10.10.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Föredragande
Mer information fås av
Timo Härmälä, kaupunginsihteeri, puhelin: 09 310 36028