Rakennuslupahakemus kahden asuinkerrostalon ja maanalaisen pysäköintikellarin rakentamiseksi, tontti 43270/2, osoite Laivalahdenkaari 1, hakija Asunto Oy Helsingin Laivalahdenkaari 1
Päätös
Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto päätti myöntää Asunto Oy Helsingin Laivalahdenkaari 1:lle haetun rakennusluvan liitteenä olevan Facta-asiakirjan 43-2099-17-A mukaisesti ja siinä mainituin määräyksin sekä hyväksyä esitetyt pääpiirustukset.
Tämä päätös annetaan julkipanon jälkeisenä arkityöpäivänä, jolloin sen katsotaan tulleen asianosaisen tietoon. Julkipanopäivä vastaa pöytäkirjan nähtävilläolopäivää.
Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston kokouksesta kulloinkin laadittu pöytäkirja pidetään nähtävänä yleisessä tietoverkossa osoitteessa www.hel.fi.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Hanke täyttää luvan myöntämisedellytykset. Rakennukset soveltuvat täydennettävään 1990-luvun ympäristöön; ratkaisut mm. ovat asetettujen kaupunkikuvallisten vaatimusten mukaisia.
Suunnitelmassa on eräitä liikennetiloja, rakennusaloja, parvekeratkaisuja sekä viherkattamista koskevia poikkeamisia. - Mm. tontin muodosta ja asuntojakaumasta johtuen sisäkäytävien kerrosalaan kertyy lisäylitystä prosentin verran (+1,0 %). Tämä on asemakaavan mukaan mahdollista, kun poikkeamisella saavutetaan erityistä hyötyä rakennus- ja asuntotyyppien kehittämisessä; hankkeen konseptissa hyöty liittyy mm. kerrostasojen irtainkomeroryhmiin sekä käytävien valokuiluun tms. ikkunajärjestelyihin. - Toiminnallisesta mitoituksesta juontuen korkein 7-kerroksinen osa (Rak A) sekä pysäköintilaitos (Rak A) leventyvät yli tontin sisäisen rakennusalarajan (0,21 - 1,85 m). - Parvekkeista nk. ranskalaiset ovet ja -parvekkeet jätetään tarkoituksenmukaisuussyistä lasittamatta. Joissakin tapauksissa kyse on huoneiston toisesta parvekkeesta. - Viherkattaminen kohdennetaan rakennusten ympäristökuvassa merkitseviin 1-, 3- ja 4-kerroksisiin osiin, ylimmät 5-, 6- ja 7-kerroksiset osat toteutetaan kermikatteisina. Viime mainittua pyritään kompensoimaan hulevesisuunnitelmaan edellytetyin rakenteellisin viivästysjärjestelyin.
Naapureilla ei ole ollut suunnitelmasta huomauttamista.
Tarkemmat hankkeeseen liittyvät seikat ilmenevät liitteenä olevasta Facta-asiakirjasta 43-43-2099-17-A.
Sovelletut oikeusohjeet
Maankäyttö- ja rakennuslaki 117 §, 117 a-i §, 118 §, 119 §, 125 §, 133 §, 135 §, 156 §, 172 § ja 175 §.
Detta beslut publicerades 18.12.2017
VALITUSOSOITUS
Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella.
Valitusoikeus
Tähän päätökseen saa hakea muutosta
- se, jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa
- viereisen tai vastapäätä olevan alueen omistaja ja haltija
- sellaisen kiinteistön omistaja ja haltija, jonka rakentamiseen tai muuhun käyttämiseen päätös voi olennaisesti vaikuttaa
- kunta
- Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, jos rakennusluvan mukainen rakentaminen merkitsee purkamislupaa edellyttävän valtakunnallisesti tai maakunnallisesti merkittävän rakennuksen purkamista.
Valitusaika
Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun päätös on julkipanon jälkeen annettu.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusviranomainen
Valitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.
Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.hao@oikeus.fi |
Postiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
00520 HELSINKI | |
Faksinumero: | 029 56 42079 |
Käyntiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
Puhelinnumero: | 029 56 42000 |
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, johon asiaa koskevat ilmoituksen valittajalle voidaan toimittaa.
Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
- päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
- todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisesta
- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu
Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 250 euron oikeudenkäyntimaksun. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä. Maksua ei myöskään peritä eräissä asiaryhmissä eikä myöskään mikäli asianosainen on muualla laissa vapautettu maksusta. Maksuvelvollinen on vireillepanija ja maksu on valituskirjelmäkohtainen.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11–13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Föredragande
Mer information fås av
Hannu Pyykönen, arkkitehti, puhelin: +358 9 310 26316