Helsingin kaupungin osuus Viikin kampuksen innovaatiopotentiaaliselvitykseen liittyvästä palveluhankinnasta
Helsingin kaupungin osuus Viikin kampuksen innovaatiopotentiaaliselvitykseen liittyvästä palveluhankinnasta
Päätös
Vs. elinkeinojohtaja päätti Helsingin kaupungin osalta hyväksyä Resolute HQ Oy:n tarjouksen koskien Viikin kampuksen innovaatiopotentiaaliselvityksen ja osaamiskeskittymän vahvistamisen toimenpidesuunnitelman laatimista.
Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 42 000 euroa, josta Helsingin kaupungin osuus on 30%, eli 12 600 euroa. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alle jäävä pienhankinta, johon ei sovelleta hankintalakia.
Palveluhankintaan liittyvät kustannukset maksetaan talousarvion kohdalta 1 40 01, kustannuspaikalta 18120000 elinkeino-osaston kilpailukyky ja kansainväliset asiat -yksikölle osoitetusta määrärahasta.
Samalla vs. elinkeinojohtaja oikeutti elinkeino-osaston kilpailukyky ja kansainväliset asiat -yksikön päällikön allekirjoittamaan sopijapuolten välisen hankintasopimuksen.
Päätöksen perustelut
Kaupunkistrategian 2017-2021 mukaan kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä pääkaupunkiseudun yliopistojen, korkeakoulujen ja opiskelijaverkoston kanssa edistääkseen kansainvälisen tason opetuksen ja tutkimuksen edellytyksiä sekä kaupungin strategisia päämääriä. Lisäksi Helsinki muodostaa alustan esimerkiksi yritys- ja tutkimustoiminnan pilotointihankkeille ja uutta luovalle elinkeinotoiminnalle sekä on erinomainen kaupunki opiskella ja tehdä tiedettä.
Viikin kampusta tullaan kehittämään Helsingin kaupungin, Helsingin yliopiston, Senaatti-kiinteistöjen ja tutkimuslaitosten (Syken, Luken, Eviran) yhteistyönä kahdella rinnakkaisella prosessilla. Ensivaiheessa
tällä toimeksiannolla hankitulla kampuksen innovaatiopotentiaalin selvityksellä ja sisältöjen kehittämisellä ja sen jälkeen tarkastelemalla Viikin kiinteistö- ja maankäyttöpotentiaalia. Samalla halutaan edistää Viikin
näkyvyyttä ja luoda omaa brändiä.
Toimeksiannon tavoitteena on selvittää Viikin kampuksen kyvykkyydet profiloitua yhdeksi maamme vetovoimaisimmista innovaatiokeskittymistä ja saada toimenpidesuunnitelma, jonka avulla Viikistä voidaan kehittää entistä vetovoimaisempi paikka yrityksille, T&K-toiminnalle sekä uusille asukkaille.
Hankinnan maksuosuuksista on sovittu seuraavasti:
- Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia, elinkeino-osasto: 30 %
- Helsingin yliopisto, HiLIFE: 30 %
- Luonnonvarakeskus: 10 %
- Senaatti-kiinteistöt: 30 %
Tarjouspyyntö lähetettiin viidelle palveluntarjoajalle sähköpostitse 6.3.2018. Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 20.3.2018 klo 16, johon mennessä kaupungin kirjaamoon saapui sähköpostitse neljä tarjousta:
- Forefront Oy
- Gaia Consulting Oy
- MDI Public Oy
- Resolute HQ Oy
Tarjouksille asetettiin sisältövaatimuksia, jotka määräajassa saapuneet tarjoukset täyttivät.
Tarjousten valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus tarjouspyynnön mukaisesti. Päätös perustuu vertailuun, jossa on huomioitu laadulliset tekijät liittyen työsuunnitelmaan (toimeksiannon toteuttamiseen liittyvä prosessin kuvaus, työskentelytavat ja -metodit sekä projektihenkilöstö), referensseihin sekä tarjottuun hintaan.
Laadukkaimmat työsuunnitelmat ja toimeksiannon kannalta soveltuvimmat referenssit arvioitiin olevan paremmuusjärjestyksessä Resolute HQ Oy:n, Gaia Consulting Oy:n, Forefront Oy:n ja MDI Public Oy:n työsuunnitelmat ja referenssit. Työsuunnitelmien painotus kokonaisarvioinnissa oli 50 ja referenssien 20 prosenttia.
Arvonlisäverottomalta hinnaltaan tarjoukset vaihtelivat 40 000 ja 45 000 väliltä. Edullisimmat tarjoukset olivat Gaia Consulting Oy:llä, MDI Public Oy:llä ja Resolute HQ Oy:llä ja kallein Forefront Oy:llä. Hinnan painotus kokonaisarvioinnissa oli 30 prosenttia.
Kokonaistaloudellisesti edullisimman, hinta-laatusuhteeltaan parhaimman tarjouksen esitti Resolute HQ Oy. Työsuunnitelma oli prosessikuvauksen ja työskentelymetodien osalta vahva. Tarjouksessa esitetyn
projektihenkilön osaaminen ja projektin resursointi olivat erityisen tarkoituksenmukaisia. Resolute HQ Oy:n kotimaiset ja kansainväliset referenssit olivat hyvin tarkoituksenmukaisia. Heidän tarjoama hinta oli saaduista tarjouksista kolmanneksi edullisin.
Sitova sopimus sopijapuolten välillä syntyy myöhemmin erikseen allekirjoitettavalla hankintasopimuksella.
Detta beslut publicerades 05.04.2018
MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN
Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta tekemällä hankintaoikaisuvaatimuksen tai kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen taikka molemmat.
OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Oikaisuvaatimusaika
Asianosaisen on esitettävä vaatimus 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta ratkaisusta.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksiantopäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolta hankintaoikaisua vaaditaan, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Hankintaoikaisuvaatimus pannaan vireille kirjallisesti ilmoittamalla
- hankintayksikön päätös tai muu ratkaisu, johon hankintaoikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi.
Sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on mainittava oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Jos oikaisua vaativan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos oikaisuvaatimuksen laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi sekä tarvittavat yhteystiedot.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
OHJEET KUNTALAIN MUKAISEN OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto, tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava muutoksenhakijan nimi ja kotikunta. Jos muutoksenhakijan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamies, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimus on muutoksenhakijan, hänen laillisen edustajansa tai asiamiehen allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Oikaisuvaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin muutoksenhakija haluaa vedota vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Ida Björkbacka, erityissuunnittelija, puhelin: 25281