Yhteistyösopimus Helsinki Design Week -muotoilutapahtuman järjestämisestä vuosina 2018–2021
Yhteistyösopimus Helsinki Design Week -muotoilutapahtuman järjestämisestä vuosina 2018–2021
Päätös
Kansliapäällikkö hyväksyi liitteenä olevan yhteistyösopimuksen Luovi Productions Oy:n kanssa koskien Helsinki Design Weekin toteuttamiseen ja tapahtuman kehittämiseen liittyvää yhteistyötä. Yhteistyön arvo vuonna 2018 on 139 600 euroa (+ alv), josta rahallisen vastikkeen osuus on 80 000 euroa ja markkinointiyhteistyön laskennallinen arvo 59 600 euroa. Ennakoitu kokonaisarvo sopimuskaudella 2018–2021 on yhteensä 560 000 euroa (+ alv), josta rahallisen vastikkeen osuus on 320 000 euroa ja markkinointiyhteistyön arvo 240 000 euroa.
Samalla kansliapäällikkö päätti, että vuosittaiset arvonlisäverottomat kustannukset enintään 80 000 euroa maksetaan talousarvon kohdalta 1 40 01, projektinumero 1801005020, kaupunginkanslian elinkeino-osastolle osoitetusta määrärahasta.
Lisäksi kansliapäällikkö oikeutti elinkeinojohtajaa allekirjoittamaan yhteistyösopimuksen sekä hyväksymään sopimukseen liittyvät laskut.
Edelleen kansliapäällikkö totesi, että hankinta toteutetaan suorahankintana, koska yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan, eikä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta (hankintalaki 40 § 2 mom. 2 kohta).
Päätöksen perustelut
Helsingin kaupunkistrategian 2017–2021 mukaan muotoilu on Helsingille kansainvälisesti merkittävä erottautumistekijä. Edelleen strategiassa todetaan, että Helsinki vahvistaa kansainvälistä profiiliaan muotoilun suurkaupunkina.
Muotoilutapahtuma ja -festivaali Helsinki Design Weekiin liittyvä yhteistyö on yksi keskeisimmistä kumppanuuksista, joka toteuttaa kaupungin strategista tahtotilaa. Kerran vuodessa toteutettavan tapahtumakokonaisuuden ohjelmistossa on monialaisesti muotoilun kenttää edustavia tapahtumia ja näyttelyitä. Esillä ovat muun muassa arkkitehtuuri, muoti, teollinen muotoilu, palvelumuotoilu ja kaupunkimuotoilu. Ohjelma tuotetaan yhteistyössä muotoilualan organisaatioiden, oppilaitosten, yritysten, muotoilijoiden ja kaupungin kanssa.
Kaupunki on toiminut Helsinki Design Weekin yhteistyökumppanina ensimmäisen tapahtuman järjestämisestä vuodesta 2005 saakka. Helsinki Design Week on kehittynyt merkittäväksi muotoilualan vaikuttajaksi niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Tapahtumakokonaisuus edistää alan kansainvälistä vuorovaikutusta ja Helsingin mainetta muotoilukaupunkina.
Helsinki Design Week 2018 järjestetään 6.–16.9.2018. Festivaali kokoaa yhteen yli 250 pääosin maksutonta tapahtumaa ja tavoittelee 170 000 osallistujaa. Tapahtumapaikkoja on kymmeniä ympäri Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua. Lähiöihin suunnitellaan ohjelmakokonaisuutta, jonka avulla voidaan tavoittaa uusia kohderyhmiä sekä syventää yhteistyötä kaupunkikehittämisen eri toimijoiden kanssa. Kaupungin uusi osallisuusmalli otetaan huomioon ohjelmaa rakennettaessa.
Vuoden 2018 tapahtumakokonaisuuden teema on ”TRUST”. Helsinki Design Week tutkii, miten luottamusta voi muotoilla ja millainen rooli sillä on erityisesti uusien tuotteiden, palveluiden ja brändien rakentamisessa. Uutena ohjelmakokonaisuutena toteutetaan TRUST-näyttely Helsingin kaupungintalolle ja Festivaalikeskus keskustan alueelle. Tarkoituksena on altistaa mahdollisimman suuri yleisö muotoilulle sekä tuoda uusia näkökulmia muotoiluun, kaupunkitilasuunnitteluun ja väliaikaiseen rakentamiseen. Yhteistyötä tehdään myös muun muassa eri oppilaitosten, Helsingin taidemuseon ja Torikortteleiden kanssa.
Yhteistyösopimuksella kaupungin rahoitusosuus on 80 000 euroa vuosittain. Lisäksi yhteistyöhön sisältyy markkinoinnin toteuttamiseen liittyvää laskennallisesti arvotettua tukea, jonka arvo on 59 600 euroa vuonna 2018 (liite 3). Sopimuksen toteutuminen sekä vuosittainen rahallinen vastike on sidottu kaupungin talousarvioon. Tarkemmat sisältöyhteistyön ja markkinoinnin toteutussuunnitelmat laaditaan vuosittain.
Hankinta voidaan toteuttaa suorahankintana, jos yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä vain tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan. Lisäedellytyksenä on, että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta (hankintalaki 40 § 2 mom. 2 kohta). Hankinta tehdään suorahankintana, koska tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimiva Luovi Productions Oy omistaa oikeudet Helsinki Design Week -tapahtumaan.
Hallintosäännön 24 luvun 1 §:n 5 momentin mukaan kansliapäällikkö päättää kaupunginkanslian asiakirjojen allekirjoittamisesta. Kaupunginkanslian toimintasäännön 16.1 kohdan mukaan hankintapäätökseen perustuvan sopimuksen allekirjoittaa hankintapäätöksen tekijä. Tässä tapauksessa on kuitenkin tarkoituksenmukaista, että sopimusasiakirjan allekirjoittaa elinkeinojohtaja.
Detta beslut publicerades 20.06.2018
MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN
Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat.
OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Oikaisuvaatimusaika
Asianosaisen on esitettävä vaatimus 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta ratkaisusta.
Muutoksenhaku markkinaoikeuteen ei estä vaatimasta hankintaoikaisua.
Mikäli päätös on lähetetty tiedoksi käyttäen ehdokkaan tai tarjoajan hankintayksikölle ilmoittamaa sähköistä yhteystietoa, katsotaan vastaanottajan saaneen päätöksestä tiedon sinä päivänä, jolloin sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä.
Mikäli päätös on lähetetty tiedoksi tavallisena kirjeenä, ehdokkaan tai tarjoajan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, jollei ehdokas tai tarjoaja näytä tiedoksiannon tapahtuneen myöhemmin.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolta hankintaoikaisua vaaditaan, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Hankintaoikaisuvaatimus pannaan vireille kirjallisesti ilmoittamalla
- hankintayksikön päätös tai muu ratkaisu, johon hankintaoikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi.
Sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on mainittava oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Jos oikaisua vaativan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos oikaisuvaatimuksen laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi sekä tarvittavat yhteystiedot.
Oikaisuvaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin oikaisua vaativa haluaa vedota vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUDELLE
Valitusaika
Valitus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Mikäli päätös on lähetetty tiedoksi käyttäen ehdokkaan tai tarjoajan hankintayksikölle ilmoittamaa sähköistä yhteystietoa, katsotaan vastaanottajan saaneen päätöksestä tiedon sinä päivänä, jolloin sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä.
Mikäli päätös on lähetetty tiedoksi tavallisena kirjeenä, ehdokkaan tai tarjoajan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, jollei ehdokas tai tarjoaja näytä tiedoksiannon tapahtuneen myöhemmin.
Hankintaoikaisun vireilletulo ei vaikuta siihen määräaikaan, jonka kuluessa asianosaisella on oikeus hakea muutosta valittamalla markkinaoikeudelle.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.
Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusviranomainen
Valitus tehdään markkinaoikeudelle.
Markkinaoikeuden asiointiosoite on seuraava:
Postiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
00520 HELSINKI | |
Sähköpostiosoite: | |
Faksinumero: | 029 56 43314 |
Käyntiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
Puhelinnumero: | 029 56 43300 |
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.
Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
- päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
- todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle
Ilmoitus valituksen tekemisestä hankintayksikölle
Valittajan tai hänen edustajansa on ilmoitettava kirjallisesti hankintayksikölle asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi. Ilmoitus on toimitettava viimeistään silloin, kun hankintaa koskeva valitus toimitetaan markkinaoikeudelle.
Ilmoitus on tehtävä osoitteeseen:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Odotusaika
EU-kynnysarvot ylittävien hankintojen osalta hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi.
Oikeudenkäyntimaksu
Markkinaoikeus perii asian käsittelystä maksua 2000 euroa, jos hankinnan arvo on alle 1 miljoona euroa; 4000 euroa, jos hankinnan arvo on vähintään 1 miljoona euroa ja alle 10 miljoonaa euroa; ja 6000 euroa, jos hankinnan arvo on vähintään 10 miljoonaa euroa.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Anu Mänttäri, kehittämispäällikkö, puhelin: 36322