Lahjoitusrahastojen voittovarojen jakaminen suomenkielisille peruskouluille, Stadin ammattiopistolle ja suomenkieliselle työväenopistolle vuonna 2018
Lahjoitusrahastojen voittovarojen jakaminen suomenkielisille peruskouluille, Stadin ammattiopistolle ja suomenkieliselle työväenopistolle vuonna 2018
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti omalta osaltaan jakaa Helsingin kaupungin lahjoitusrahastojen voittovarat seuraaville suomenkielisille peruskouluille, Stadin ammattiopistolle ja suomenkieliselle työväenopistolle. Voittovarat jaetaan stipendeinä koulun tai oppilaitoksen rehtorin nimeämälle oppilaalle tai opiskelijalle kiinnittäen erityistä huomiota käyttötarkoitukseen, joka rahastoissa on mainittu, seuraavasti:
1) Augusta ja Aaretti Salmen Rahasto (rahasto 32): Malmin alueen suomenkielisten peruskoulujen oppilaille yhteensä 155,00 euroa. Rahaston alkuperäinen tarkoitus on ollut tukea orpoja oppilaita.
Hietakummun ala-asteen koululle 20,00 euroa
Karviaistien koululle 20,00 euroa
Malmin peruskoululle 35,00 euroa
Hiidenkiven peruskoululle 40,00 euroa
Pukinmäenkaaren peruskoululle 40,00 euroa.
2) Suomen- ja ruotsinkielisten peruskoulujen yhteinen stipendirahasto (rahasto 34): Peruskoulun ala-asteen vähävaraisille oppilaille puoliksi suomenkieliselle ja ruotsinkieliselle jaostolle 35,00 euroa kummallekin jaostolle.
Pakilan ala-asteen koulu 15,00 euroa
Ruoholahden ala-asteen koululle 20,00 euroa.
3) Suomen- ja ruotsinkielisten peruskoulujen yhteinen rahasto II (rahasto 35): Suomenkieliselle jaostolle 100,00 euroa ja ruotsinkieliselle jaostolle 15,00 euroa oppilasmäärien mukaisessa suhteessa.
Kaisaniemen ala-asteen koululle 20,00 euroa
Lauttasaaren ala-asteen koululle 20,00 euroa
Meilahden ala-asteen koululle 20,00 euroa
Oulunkylän ala-asteen koululle 20,00 euroa
Pohjois-Haagan ala-asteen koululle 20,00 euroa.
4) Karl Herman Renlundin stipendirahasto (rahasto 36): Peruskoulun ylimpien luokkien oppilaille. Lahjoitusrahastosta voittovaroina jaettava summa on 39,82 euroa, joka sääntöjen mukaan tulee jakaa suomenkieliselle ja ruotsinkieliselle jaostolle oppilasmäärien mukaisessa suhteessa suomenkieliselle jaostolle 35,00 euroa, ruotsinkieliselle jaostolle jäävää osuutta 4,82 euroa ei esitetä jaettavaksi.
Kannelmäen peruskoululle 35,00 euroa.
5) Aurore Demidoffin myötäjäisrahasto (rahasto 37): Peruskoulun suorittaneille ahkerille ja kunnollisille tyttöoppilaille. Suomenkieliselle jaostolle 160,00 euroa ja ruotsinkieliselle jaostolle 30,00 euroa oppilasmäärien mukaisessa suhteessa.
Laajasalon peruskoululle 50,00 euroa
Pitäjämäen peruskoululle 50,00 euroa
Taivallahden peruskoululle 60,00 euroa.
6) Anna Sinebrychoffin lahjoitusrahasto (rahasto 38): Peruskoulunsa suorittaneille lahjakkaille, ahkerille ja hyvätapaisille oppilaille. Lahjoitusrahastosta voittovaroina jaettava summa 39,24 euroa, joka sääntöjen mukaan tulee jakaa suomenkieliselle ja ruotsinkieliselle jaostolle oppilasmäärien mukaisessa suhteessa suomenkieliselle jaostolle 35,00 euroa, ruotsinkieliselle jaostolle jäävää osuutta 4,24 euroa ei esitetä jaettavaksi.
Käpylän peruskoululle 35,00 euroa.
7) Ammattioppilaitosten rahasto (rahasto 51)
Stadin ammattiopistolle apurahoina ammattiopiston opiskelijoille 50,00 euroa.
8) Alex. Ärtin perheen stipendirahasto (rahasto 52)
Stadin ammattiopistolle elintarvike- ja vaatetusalan opiskelijoille 30,00 euroa.
9) Oskar Öflundin rahasto (rahasto 55)
Stadin ammattiopistolle graafisen alan opiskelijoille 35,00 euroa.
10) Viola Lewinin testamenttirahasto (rahasto 56): Rahaston varojen ylijäämästä käytetään vuosittain enintään puolet luentojen järjestämiseksi Helsingin suomen- ja ruotsinkielisissä työväenopistoissa. Lahjoitusrahastosta voittovaroina jaettava summa on 1 229,70 euroa, joka jaetaan suomenkieliselle ja ruotsinkieliselle työväenopistolle opiskelijamäärien suhteessa.
Suomenkieliselle työväenopistolle 983,70 euroa.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Lahjoitusrahastojen hallinnosta ja varojen hoidosta vastaa kaupunginkanslia. Kaupunginkanslian talous- ja suunnitteluosasto on lähettänyt kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle tiedoksi lahjoitusrahastojen voittovaroista jaettavat euromääräiset summat, jotka suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto jakavat edelleen rahastojen säännöissä määrättyihin tarkoituksiin vuodelle 2018.
Detta beslut publicerades 07.05.2018
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Föredragande
Mer information fås av
Noora Gråsten, taloussihteeri, puhelin: 09 310 86324
Seija Ryymin, talouspäällikkö, puhelin: 09 310 86278