Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammattiopisto, koulutuspäällikön virka, työavain 5-2442-18
Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammattiopisto, koulutuspäällikön virka, työavain 5-2442-18
Päätös
Ammatillisen koulutuksen päällikkö päätti ottaa Stadin ammatti- ja aikuisopistoon koulutuspäällikön virkaan (vakanssinumero 422684) kasvatustieteen maisteri Kim Polamon sekä 1. varasijalle kasvatustieteen maisteri Heidi Jalosen.
Virantoimitus alkaa 1.9.2018. Virkaan valitulle määrätään virantoimituksen alkamisesta kuuden (6) kuukauden koeaika.
Päätöksen perustelut
Stadin ammattiopiston ja aikuisopiston organisaatio uudistettiin 1.8.2018 alkaen. Uudistukseen liittyen kaupunginhallitus perusti 21.5.2018 30 uutta koulutuspäällikön virkaa, joista oli nyt haettava julkisella hakumenettelyllä yksi virka.
Haku koulutuspäällikön virkaan oli avoinna 23.7.2018 – 6.8.2018 välisenä aikana Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmässä sekä työ- ja elinkeinopalveluiden mol.fi internet-sivuilla.
Virkaa haki 53 hakijaa, joista kuusi kutsuttiin haastatteluun. Haastattelujen lisäksi jokainen haastatteluun kutsuttu nauhoitti ja toimitti lyhyen videoesittelyn. Haastattelun toteuttivat ammatillisen koulutuksen päällikkö Maria Sarkkinen, apulaisrehtori Marko Kallio ja rehtori Leena Munukka.
Toimialajohtajan delegointipäätöksen (15.6.2018 § 46) mukaan koulutuspäällikön ottamisesta toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää ammatillisen koulutuksen päällikkö.
Koulutuspäälliköltä edellytetään opetushenkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen mukainen opettajalta vaadittava kelpoisuus. Lisäksi edellytettiin soveltuva korkeakoulututkinto sekä johtamiskokemusta ja ammatillisen koulutuksen tuntemusta.
Kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa ilmoitettiin katsottavan eduksi vahva pedagoginen osaaminen, valmentava ote johtamiseen, tiimityöskentelykyky, muutosketteryys ja paineensietokyky sekä kokemus asiantuntijatiimin toiminnan suunnittelusta, organisoinnista ja johtamisesta, oppilaitoksen rahoituksen ja viranomaismääräysten tuntemus sekä ymmärrys itseohjautuvan organisaation toiminnan periaatteista ja kykyä soveltaa niitä omaan työhönsä.
Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Kaikilla haastatelluilla on hakuilmoituksessa edellytetty opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetussa asetuksessa (986/1998) opettajalta vaadittava kelpoisuus, soveltuva korkeakoulututkinto sekä johtamiskokemusta ja ammatillisen koulutuksen tuntemusta.
Haastattelun jälkeen tehdyssä hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnissa katsottiin, että ********** valintaa koulutuspäällikön virkaan puoltaa pitkä työkokemus esimiestehtävissä, vahva pedagoginen osaaminen ja ammatillisen koulutuksen tuntemus. Hän on toiminut esimiehenä yli 7 vuotta. Hänellä on monipuolisesti kokemusta toiminnan suunnittelusta, organisoinnista ja johtamisesta. Hän on vetänyt työnohjausta yritysten muutosprosesseissa sekä toiminut työnohjaajakoulutuksen pääkouluttajana noin 6 vuotta. Työkokemuksensa kautta hänellä on näyttöä hyvistä tiimityöskentelytaidoista, muutosketteryydestä ja paineensietokyvystä.
********** on valmentava ote johtamisessa, jossa hän hyödyntää Coaching -osaamistaan. Kasvatustieteen ja sosiaalipsykologian osaaminen luo hänelle hyvän pohjan toimia uudenlaisessa itseohjautuvuutta tukevassa kontekstissa esimiehenä. Pedagogisesta näkökulmasta hän on omassa opetustyössään toiminut vahvasti reformin linjausten mukaisesti.
Haastattelun jälkeen tehdyssä hakijoiden ansioiden kokonaisarvioinnissa katsottiin, että ********** valintaa 1. varasijalle koulutuspäällikön virkaan puoltaa kokemus esimiestehtävissä ja vankka ammatillisen koulutuksen tuntemus.Hän on toiminut esimiehenä yli 4 vuotta koulutuspäällikkönä sekä monipuolisesti ollut ammatillisen koulutuksen kehittämistyössä edistämässä mm. työpaikalla tapahtuvan koulutuksen ja oppisopimuksen joustavaa yhdistämistä työelämäpainototteiseksi.
********** on hyvä tuntemus pedagogiseen kehittämiseen reformin suuntaan sekä yrittäjyyskasvatukseen sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Hänen vahvuutena on tiimidynamiikan tuntemus sekä tiimin elinkaaren kokonaisvaltainen ymmärtäminen käytännön tasolla. Hänellä on vahva verkosto ammatillisella kentällä. Hän hahmottaa hyvin suomalaisen oppilaitosjohtamisen ja siihen liittyvän talous- ja hallinnollisen näkökulman konkreettisella tasolla. Hän on omassa toiminnassaan tuonut esiin tiimijohtamisessa reiluuden, sinnikkyyden ja luovuuden. Päätös annetaan tiedoksi virkaa hakeneille. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.
Detta beslut publicerades 06.09.2018
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Leena Munukka, toimialarehtori, puhelin: 050 337 4574
Maria Sarkkinen, rehtori, puhelin: 09 310 23149