Varallaolo, lastensuojelun palvelut, lasten vastaanotto ja ympärivuorokautinen perhekuntoutus
Varallaolojärjestelmän päivitys lastensuojelun lasten vastaanotossa ja varallaolon laajentaminen ympärivuorokautiseen perhekuntoutukseen
Päätös
Toimialajohtaja päätti todeta, että lastensuojelun lasten vastaanoton ja ympärivuorokautisen perhekuntoutuksen yhteinen varallaolo päivitetään siten, että lastensuojelun lasten vastaanotto ja ympärivuorokautinen perhekuntoutus ovat kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen III luvun 5 §:n mukaisen varallaolojärjestelmän piirissä 1.2.2019 lukien toistaiseksi seuraavin periaattein:
- varallaolijana on vähintään kolme tai neljä lastenkodin johtajan ja perhekuntoutuspäällikön sijaisketjussa toimivaa henkilöä
- varallaoloaika on arkisin klo 00.00 – 08.00 ja 16.00 – 24.00 sekä viikonloppuisin ja pyhinä klo 00.00 – 24.00
- varallaolokorvaus on kultakin varallaolotunnilta, jona viranhaltija/työntekijä on velvoitettu olemaan varalla 20 % korottamattomasta tuntipalkasta
- varallaolijan on varallaoloaikana oltava puhelimitse tavoitettavissa ja kyettävä saapumaan työpaikalle kahden tunnin sisällä yhteydenotosta, mikäli tilanne sitä edellyttää
- viranhaltijalta/työntekijältä pyydetään suostumus varallaoloon osallistumisesta.
Päätöksen perustelut
Perhepalvelujohtajan päätöksessä 12.7.2013 kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen 5 §:n mukainen varallaolojärjestelmä on 29.7.2013 lukien toistaiseksi koko lasten vastaanotossa.
Lasten vastaanoton varallaolon piirissä on 1.1.2019 alkaen Oulunkylän vastaanoton kolme osastoa. Malmin vastaanoton toiminta lakkasi 31.12.2018, joten muuttuneessa tilanteessa lasten vastaanoton varallaoloa voidaan laajentaa.
Oulunkylän ympärivuorokautista perhekuntoutusta on kehitetty asiakaslähtöisempään suuntaan. Laitoskuntoutuksessa on siirrytty 5.1.2018 alkaen 24/7 kuntoutukseen. Lastensuojelun johtoryhmä linjasi 4.9.2018 kokouksessaan, että laitosmuotoinen perhekuntoutus jatkuu 7-paikkaisena ympärivuorokautisena toimintana. Vuoden 2019 aikana perustetaan uusi perhearviointi-työyksikkö. Toiminta järjestetään osastomuotoisena ympärivuorokautisena toimintana 24 h / 7 pv /vk. Palveluun ohjaudutaan tilanteissa, joissa tarvitaan turvallisissa olosuhteissa tehty arvio perheen vaikeuksista, toimintakyvystä ja voimavaroista suunnitelmallisen jatkotuen järjestämiseksi.
Varallaolo lisää ympärivuorokautisen perhearviointi ja -kuntoutustoiminnan sekä asiakas- että henkilöstöturvallisuutta.
Oulunkylän vastaanotto ja ympärivuorokautinen perhekuntoutus toimivat samassa rakennuksessa ympärivuorokautisesti. Molempiin palveluihin ohjaudutaan palveluiden asiakasohjauksen kautta. Kriisitilanteissa molempien toimintojen henkilökunta toimii yhdessä tilanteiden turvaamiseksi.
Yhteisestä varallaolojärjestelmästä on keskusteltu Oulunkylän vastaanoton ja ympärivuorokautisen perhekuntoutuksen yhteisessä yhteistoimintakokouksessa 10.12.2018 ja yhteinen varallaolo todettiin tarpeelliseksi. Kokouksessa käsiteltiin myös esitys tänä vuonna perustettavan perhearviointitoiminnan liittämisestä varallaolon piiriin.
Varallaolojärjestelmän laajennus koskemaan lasten vastaanoton lisäksi perhekuntoutuksen ympärivuorokautista toimintaa ei lisää kustannuksia nykyisestä.
Nuorten vastaanoton varallaolojärjestelmä jatkuu nykyisenlaisenaan, kattaen seitsemän osaston varallaolon. Varallaolojärjestelmän periaatteet ovat nuorten vastaanotossa samat kuin lasten vastaanotossa.
Detta beslut publicerades 31.01.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Anita Lindfors, lastensuojelupalvelujen päällikkö, puhelin: 09 310 43059