Virkasuhteen täyttäminen, psykiatria- ja päihdepalvelut, ensilinjan palvelujen päällikön virka, työavain 7-162-19

HEL 2019-002612
Ärendet har nyare handläggningar
§ 26
Denna beslutsfattare är inte längre aktiv

Ensilinjan palvelujen päällikön viran täyttäminen, työavain 7-162-19

Direktör för hälsovårds- och missbrukartjänster

Päätös

Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja päätti valita ensilinjan palvelujen päällikön vakituiseen virkaan (vakanssinumero 032604, toimintayksikkö, psykiatria- ja päihdepalvelut) terveystieteiden maisteri Sami Keräsen 15.4.2019 lukien 6151,09 euron kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Virkaan valittavalle ei aseteta koeaikaa, koska hän on vakituisessa virkasuhteessa Helsingin kaupungilla. Hänen ei tarvitse esittää työterveyshuollon antamaa selvitystä terveydentilastaan, koska se on esitetty jo aiemmin.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveystoimiala / terveys- ja päihdepalvelut / psykiatria- ja päihdepalvelut.

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja päätti 13.11.2018 muuttaa psykiatria- ja päihdehuollon erityispalvelujen päällikön avoimen nimikkeen ensilinjan palvelujen päälliköksi 1.1.2019 alkaen.

Ensilinjan palvelujen päällikön virka oli julkisesti haettavana 27.1.2019-25.2.2019. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa osoitteessa helsinkirekry.fi. Lisäksi ilmoitus oli esillä Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa 10.2.2019, Lääkärilehdessä 8.2.2019 sekä LinkedIn -palvelussa.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 25.1.2018 § 7 mukaan palvelukokonaisuuden johtaja ottaa vakinaiseen virkasuhteeseen yksikön päälliköt.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimintasäännön 4 luvun 1.2.2 kohdan mukaan ensilinjan palveluja johtaa ensilinjan palvelujen päällikkö. Ensilinjan palvelut vastaa psykiatrisesta arvioinnista ja konsultaatiosta sekä tuottaa akuuttia psykiatrista avohoitoa ja vuodeosastohoitoa. Sen lisäksi siihen kuuluvat perustasoa tukevat palvelut, fysioterapia- ja liikuntapalvelut, ruotsinkielinen työryhmä, maahanmuuttajatyöryhmä, varahenkilöstö, avohoidon toimistosihteerit ja aikuisten ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö. Yksikkö vastaa myös Auroran sairaalan potilaskoordinaatiosta, Auroran sairaalapäivystyksestä ja yhteispäivystysten psykiatripalveluista HUS:lle.

Ensilinjan palvelujen päällikön kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Virkoja täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa todettiin, että virkaan valittavalla edellytetään olevan mielenterveys- ja päihdesektorin johtamiskokemusta sekä sosiaali- ja terveydenhuollon integroituneen palvelun prosessijohtamisen ja henkilöstö- ja taloushallinnon osaamista. Lisäksi edellytettiin hyvää yhteistyötaitoa monialaisessa toimintaympäristössä.

Hakijat ja rekrytointiprosessi

Ensilinjan palvelujen päällikön virkaa haki hakuajan kuluessa 16 henkilöä. Vaadittu ylempi korkeakoulututkinto oli 15 hakijalla. Hakijaluettelo on liitteenä 1.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin Sami Keränen,

********** Hakijoita haastattelivat 4.3.2019 ja 6.3.2019 terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja Mikko Tamminen ja rekrytointikonsultti Jaana Aura. Henkilöarviointiin kutsuttiin kolme hakijaa. Henkilöarvioinnin suoritti Psycon Oy.

********** on suorittanut valtiotieteen maisterin tutkinnon Turun yliopistossa vuonna 2004. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon Amiedussa vuonna 2014. Hakija on toiminut A-klinikkatyön päällikkönä Vantaan kaupungilla 1.11.2017 lukien, josta työlomalla 1.3.2018–30.6.2019 toimien projektipäällikkönä Uudenmaan liitossa. Aiemmin hän on työskennellyt päihdepalvelupäällikkönä sekä ehkäisevän päihdetyön yksikön johtajana Vantaan kaupungilla noin 9 vuotta 2 kuukautta. Hakijan vahvuutena on päihdesektorin vahva johtamiskokemus. Hakijalla on vähäisempi tuntemus mielenterveysosaamisesta kuin virkaan esitettävällä. Hakija kutsuttiin henkilöarviointiin.

Sami Keränen on suorittanut terveystieteiden maisterin tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2008. Lisäksi hän on suorittanut eMBA-tutkinnon Aalto-yliopistossa vuonna 2015. Hakija on toiminut Helsingin kaupungin ensilinjan palveluissa ylihoitajana 1.1.2019 lukien. Aiemmin hän on toiminut Helsingin kaupungilla Lännen psykiatria- ja päihdekeskuksen päällikön sijaisuudessa noin 3 vuotta 9 kuukautta. Hakija on työskennellyt ylihoitajana Helsingin kaupungin psykiatria- ja päihdekeskuksessa sekä ylihoitajana, osastonhoitajana ja sairaanhoitajana Helsingin terveyskeskuksen psykiatrisessa erikoissairaan-hoidossa. Hakija vahvuutena on laajin haettavana olevan tehtäväkokonaisuuden tuntemus toiminnan näkökulmasta. Hakija kutsuttiin henkilöarviointiin.

********** on suorittanut terveydenhuollon maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 1997. Lisäksi hän on suorittanut erikoissairaanhoitajan tutkinnon Lapin sairaanhoito-oppilaitoksessa vuonna 1987. Hakija on toiminut ylihoitajana Helsingin yliopistollisessa sairaalassa (HUS) 13.10.2002 lukien. Aiemmin hän on toiminut osastonhoitajan sekä erikoissairaanhoitajan tehtävissä. Hakijalla on vähäisempi haettavana olevan tehtäväkokonaisuuden tuntemus kuin virkaan esitettävällä henkilöllä.

********** on suorittanut terveystieteiden maisterin tutkinnon Kuopion yliopistossa vuonna 2008. Lisäksi hänellä on kasvatustieteiden maisterin tutkinto Tampereen yliopistossa vuonna 2013. Hakija on toiminut asiakasmaksupäällikkönä Helsingin kaupungilla 1.6.2017 lukien. Aiemmin hän on työskennellyt avopalvelujohtajana, vastuualuejohtajana sekä ylihoitajan tehtävissä. Hakijalla on vähäisempi haettavana olevan tehtäväkokonaisuuden tuntemus kuin virkaan esitettävällä henkilöllä.

********** on suorittanut terveystieteiden maisterin tutkinnon Kuopion yliopistossa vuonna 2002. Hänellä on myös sairaanhoitajan tutkinto Kuopion terveydenhuolto-oppilaitoksesta vuodelta 1992. Lisäksi hän on suorittanut terveydenhuollon moniammatillisen johtamiskoulutuksen (20 opintoviikkoa) Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa vuonna 2010. Hakija on toiminut ylihoitajana Helsingin kaupungilla 15.7.2009 alkaen. Aiemmin hän on työskennellyt projektikoordinaattorina, ylihoitajana, palvelupäällikkönä sekä osastonhoitajana. Hänen vahvuutena on hyvä psykiatria- ja päihdepalvelujen tuntemus. Hänellä on vähäisempi kokemus vaativista johtamis- ja hallintotehtävistä kuin virkaan esitettävällä.

********** on suorittanut filosofian tohtorin tutkinnon Helsingin yliopistossa vuonna 2001. Hänellä on Helsingin yliopistosta myös psykologian maisterin tutkinto vuodelta 2012, filosofian maisterin tutkinto vuodelta 2001 sekä teologian maisterin tutkinto vuodelta 1993. Hakija on toiminut vastaavana psykologina Helsingin kaupungilla ensilinjan palveluissa 1.1.2019 alkaen, sitä ennen vs. psykososiaalisen työn päällikkönä, vastaavana psykologina sekä psykologina. Hän on toiminut lisäksi Helsingin yliopiston tietojenkäsittelylaitoksella lehtorina. Hakijan vahvuutena hyvä psykiatria- ja päihdepalvelujen tuntemus. Hänellä on vähemmän kokemusta vaativista johtamistehtävistä kuin virkaan esitettävällä.

********** on suorittanut terveystieteiden tohtorin tutkinnon Turun yliopistossa vuonna 2014. Lisäksi hän on suorittanut terveystieteiden maisterin tutkinnon Kuopion yliopistossa vuonna 2005 sekä erikoissairaanhoitajan tutkinnon Seinäjoen terveydenhuolto-oppilaitoksessa vuonna 1986. Hakija on toiminut ylihoitajana Helsingin yliopistollisessa sairaalassa (HUS) 3.9.2007 lukien, josta hän on ollut virkavapaalla 7.1.2019 - 31.3.2019 toimien johtavana ylihoitajana HUS:ssa. Aiemmin hän on työskennellyt HUS:ssa osastonhoitajana noin 10 vuotta. Hakijan vahvuutena on laaja mielenterveyssektorin johtamiskokemus, mutta vähäisempi kokemus päihdetyön johtamisesta ja sosiaali- ja terveydenhuollon integroituneesta toimintaympäristöstä kuin virkaan esittävällä. Hakija kutsuttiin henkilöarviointiin.

Arviointi

Hakuasiakirjoihin, haastatteluihin, henkilöarviointiin sekä aiempaan tietoon perustuen on katsottava, että Sami Keräsellä on parhaat edellytykset edellä kuvattujen ensilinjan palvelujen päällikön virkaan kuuluvien tehtävien hoitamiseen.

Sami Keräsen valintaa puoltaa hänen koulutuksensa, laaja-alainen kokemuksensa haastavista mielenterveys- ja päihdesektorin johtamistehtävistä, näytöt uudistusten toteuttamisesta sekä todennettu johdonmukaisuus ja tavoitteellisuus toimintatavoissa. Sami Keränen hallitsee psykiatria- ja päihdepalvelujen kokonaisuuden ja ensilinjan palvelujen yhteistyöverkoston sekä sosiaali- ja terveydenhuollon integroituneen palvelun prosessijohtamisen terveys- ja hyvinvointikeskuksessa.

Detta beslut publicerades 10.04.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Mikko Tamminen, psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja, puhelin: 09 310 58655

mikko.tamminen@hel.fi

Bilagor

1. Hakijaluettelo, työavain 7-162-19

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.