Vartiosaaren väliaikaista virkistyskäyttöä tukevien toimenpiteiden kustannusten hyväksyminen

HEL 2019-012346
Ärendet har nyare handläggningar
§ 127

Vartiosaaren väliaikaista virkistyskäyttöä tukevien toimenpiteiden kustannusten hyväksyminen

Markanvändningschef

Päätös

Maankäyttöjohtaja päätti hyväksyä Vartiosaaren väliaikaista virkistyskäyttöä tukevien toimenpiteiden suorittamisen vuosille 2019 - 2020 siten, että toimenpiteiden enimmäiskustannus on yhteensä enintään 150 000 euroa. Samalla maankäyttöjohtaja päätti hyväksyä vuosina 2019 - 2020 toteutettavaksi seuraavat Vartiosaaren väliaikaista virkistyskäyttöä tukevat toimenpiteet:

  • Reittien kunnostusta ja hoitoa, sisältäen portaiden rakentamista, pääpolun ja palsta-alueen reunojen hoitoa ja raivausta sekä niityn avausta
  • Opastuksen suunnittelua ja toteutusta
  • Nykyisten käymälöiden ja jätehuollon toimivuuden varmistamista
  • Huollon ja ylläpidon järjestämistä
  • Saavutettavuuden parantamista mm. nykyisiä laitureita avaamalla ja rantautumispaikkoja merkitsemällä

Päätöksen perustelut

Aloitteen johdosta laaditaan pidemmän aikavälin virkistyskäyttöä ohjaava hoito- ja kehittämissuunnitelma, jossa tarkastellaan muun muassa metsiä ja avoimia alueita, reitistöä ja yhteyksiä saareen, palveluita, kasvillisuuden kehittämisperiaatteita, ulkoilu- ja virkistystoimintoja, paikallista energiantuotantoa sekä saaren huollon järjestämistä.

Työn ensimmäisessä vaiheessa parannetaan kevyillä toimenpiteillä Vartiosaaren nykyisiä, jo yleisessä käytössä olevia reittejä. Pääosa reitistä noudattaa Vartiosaari-seuran asukasaktiivien saareen merkitsemää luontopolkua.

Väliaikaista virkistyskäyttöä on valmistellut kaupunkiympäristön toimialan, kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan, kaupunginkanslian ja Staran yhteinen työryhmä. Valmistelua tehdään yhteistyössä Vartiosaari-seuran kanssa.

Kustannukset tarkentuvat työn edetessä siten, että toimenpiteiden enimmäiskustannukset vuosille 2019 - 2020 ovat enintään 150 000 euroa.

Muut hankkeet

Osallistavan budjetoinnin hankkeena on hyväksytty aurinkosähkölautta Vartiosaareen. Hanke toteutetaan osallistavan budjetoinnin etenemispolun mukaan. Lisäksi saareen kulkee vesibussi kaksi kertaa päivässä molempiin suuntiin.

Asian vireilletulo ja tausta

Valtuutettu Emma Kari ja 24 muuta valtuutettua esittivät aloitteessaan, että tilanteen muututtua korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen Helsinki ryhtyy toimiin Vartiosaaren virkistyspalveluiden kehittämiseksi ja saaren kulkuyhteyksien parantamiseksi. Samalla Vartiosaaren virkistyskäytön edistäminen tulisi ottaa osaksi Helsingin merellistä strategiaa.

Kaupunginhallitus päätti (§343 13.5.2019) palauttaa asian valmisteluun siten, että laaditaan suunnitelma, miten Vartiosaaren virkistyskäyttöä voidaan merellisen strategian mukaisesti edistää väliaikaisin toimin, kunnes alueen kaavoitustilanne selkiytyy.

Sovelletut säännökset

Hallintosääntö 16 luku 5 §:n 1 mom. kohta 1.

Detta beslut publicerades 29.11.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Meri Louekari, arkkitehti, puhelin: 09 310 37375

meri.louekari@hel.fi

Anu Kuutti, tiimipäällikkö, puhelin: 09 310 37154

anu.kuutti@hel.fi

Beslutsfattare

Rikhard Manninen
maankäyttöjohtaja